Šta je novo?

Razni projekti

Grad Beograd predstavio je javnosti dva urbanistička projekta sa idejnim rešenjima, od kojih se jedan odnosi na izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa spratnosti Po+P+2+Ps u naselju Nova Galenika 1, a drugi na izgradnju stambeno-poslovnog objekta identične spratnosti u naselju Nova Galenika 2 u Zemunu.

Nova Galenika 1

Stambeno-poslovni kompleks u naselju Nova Galenika 1 planiran je u Ulici Jovana Stojisavljevića, na građevinskoj parceli pravougaonog oblika, površine 8.789 m².

Kompleks formiraju dve lamele (1 i 2), sa zajednickom podzemnom garazom.



Ukupno je u lameli 1 projektovano 19 poslovnih apartmana i 53 stambene jedinice, i to 26 stanova i 10 poslovnih apartmana u Ulazu A, odnosno 27 stanova i 9 poslovnih apartmana u Ulazu B.

U prizemlju lamele 2 smešteni su prodajni sadržaji

U obe lamele stambeno-poslovnog kompleksa projektovano je ukupno 126 stambenih jedinica, 14 lokala i 27 poslovnih apartmana.

Ukupno je u lameli 2 projektovano 8 poslovnih apartmana, 73 stambenih jedinica i 14 lokala, od čega u Ulazu C 43 stana, 8 poslovnih apartmana i 9 lokala, a u Ulazu D 30 stanova i 5 lokala.

Ostvareno 240 parking mesta

U podzemnoj garaži projektovano je 211 garažnih mesta, od čega je 10 parking mesta namenjeno za osobe sa invaliditetom.

Na slobodnim površinama parcele projektovano je 29 parking mesta, od čega su dva parking mesta za osobe sa invaliditetom.




Nova Galenika 2

Stambeno-poslovni objekat u naselju Nova Galenika 2 projektovan je na uglu ulica Jovana Stojisavljevića i Lazara Mamuzića, na građevinskoj parceli površine 3.171 kvadratni metar.

Na slobodnim površinama parcele projektovano je 18 parking mesta, a u podzemnoj garaži predviđena su ukupno 62 garažna mesta.

U objektu je ukupno projektovano 46 stambenih jedinica i 5 lokala. Ukupna BGRP stambeno-poslovnog objekta iznosi 6.805 m².

U podzemnoj garaži predviđena su ukupno 62 garažna mesta, od čega su 4 parking mesta za osobe sa invaliditetom.


Pogledajte prilog 181579

Pogledajte prilog 181580

📸 Look at this post on Facebook https://zemunskevesti.rs/foto-u-ovo...m1A2LzBqWmsM4nBYjRo7W4sTV2hDOAWaDneE-iNdQUj6M
Bas me zanima specifikacija, detaljniji nacrti, strukture stanova i naravno cena.
Lokacija nije idealna ali po meni daleko bolja od Ledina, Surcina pa cak i nekih delova Zemuna, a mislim na usje i jednosmerne ulicice gde su umesto nekadasnjih kuca sada stambene zgrade.
 
Park Banovo brdo, nema mira nigde, gradi se i u parku

20231205_192211.jpg
 
Voždov kvart preko puta Soko Štarka na mestu nekadašnjeg Vatrosprema.
Ono u pozadini što je već podignuto ne znam šta je

Pogledajte prilog 183313Pogledajte prilog 183314
То што се види у позадини је Магнолија у улици Милисава Ђуровића.
А опис Вождов кварт је као да је негде у центру града а не поред фабрике Штарка, Депо ПОште, плац грађевинске фирме.
 
A sta je sa vatrospremom jel postoji ne vidjam njihove pp aparate kao nekad
Objekat koji nije jos srusen jel to upravna zgrada
 
Mислим да су производњу преселили у Смедеревску Паланку.
 
A sta je sa vatrospremom jel postoji ne vidjam njihove pp aparate kao nekad
Objekat koji nije jos srusen jel to upravna zgrada
Ova manja siva zgrada na prvoj slici gde si vidi beli kombi na gornjoj ploči bi trebalo da je nekadašnja upravna zgrada
Na drugoj slici desno i veća zgrada koja nije srušena nisam siguran da li je isto pripadala Vatrospremu ili nekoj drugoj firmi
 
Sto se tice stambenog kompleksa OAZA MIRIJEVO,prva faza objekta je pri kraju,zavrsetak radova kasni dva meseca,a samim tim i useljenje.
Juče sam bio kod rođaka koji je kupio stan u naselju Oaza. Ne mogu da opišem na šta ono liči. Zgrada jeste nova, ali to toliko sve jeftino izgleda da mi je neverovatno da to i dalje prolazi na tržištu. Bukvalno kao da gledaš zgrade u Stepi ili u Ivana Ribara 2010. godine - tada je to prolazilo, ali sam mislio da je sada tržište ipak malo naprednije i da čak i u tim jeftinijim projektima ovakve stvari ne mogu da priđu.

Možda sam i ja imao previsoka očekivanja, obzirom da sam mislio da je Oaza Mirijevo u rangu Sunnyville Premium u Višnjičkoj banji, za koji mi se čini da je ubedljivo modernija i najlepša jeftina novogradnja u BG.
 
Projekat u Prote Mateje na Vračaru, gde nije predviđeno rušenje postojeće stare zgrade, već njena rekonstrukcija i dogradnja:

 

Ovih poslednjih 7-8 su sve Karpoševa i Lazara Kujundžića. Poslednja slika je sa Gramis-ovog gradilišta, zida se 52 stana, mđt. idu neke priče da taj potez (a i oko hipodroma) već ima nekih problema, navodno je kanalizacija oko Bb preopterećena. Takođe, Gramisov soliter kod pijace izgleda nije prošao tehnički prijem još uvek, niti se vidi u katastru.
Na ovom gradilištu u Karpoševoj su prodali mislim 40 stanova, a imaju i jedno gradilište na Belim vodama gde su od 24 prodali 20 stanova, a jedva da su se makli i tako je bar 6 meseci. Da li se to naišlo na neke probleme u gradnji, do sad je to bio korektan investitor.
 
Vrh