Šta je novo?

Razni projekti

Cukaricka padina, Obalskih radnika

Pogledajte prilog 182213
Ovo je jedna vrlo interesantna situacija, građenje je započelo ko zna kada i napušteno je gradilište, unutra se razbijalo, paljena vatra, skupljali se Romi itd. I onda je naišao izvesni Pindžor, popravio sve, dozidao, uknjižio sve stanove na sebe kao fizičko lice (zgrada je bila još u cigli), mislim da se zbog toga nije plaćao pdv na ove stanove i izgleda da je sve rasprodao. Mđt. i ta zgrada kao da još nije useljena, svetli tipa 2-3 stana.
 
Takođe, Gramisov soliter kod pijace izgleda nije prošao tehnički prijem još uvek, niti se vidi u katastru.

Imam stan tu i nije još ni predato za tehnički prijem. Nisu ni lokale završili, tek sad privode kraju. Nisu završili jedan projekat a započeli još dva u isto vreme, malo previše ambiciozno. Zgrada je trebala da bude završena u oktobru 2022, ali imali su tipa godinu dana unazad po 6,7 radnika na gradilištu, kako i da završe sa tako malo ljudi. Mislim da je problem što se Stanko, jedan od vlasnika Gramisa, više ne bavi aktivno firmom i radovima na projektima, imao je neke ozbiljne zdravstvene kako mi je rečeno. Ko zna ko to vodi sad i kako, a jeste da je Gramis bio dobar ranije, sad su malo popustili sa reputacijom kako stoje stvari.
 
Dva aktivna projekta i prodali po 80% stanova, trebalo bi da je više nego dovoljno da se radi aktivno.
A taj soliter gde je tvoj stan izgleda top topova spolja.
 
Ovih poslednjih 7-8 su sve Karpoševa i Lazara Kujundžića. Poslednja slika je sa Gramis-ovog gradilišta, zida se 52 stana, mđt. idu neke priče da taj potez (a i oko hipodroma) već ima nekih problema, navodno je kanalizacija oko Bb preopterećena. Takođe, Gramisov soliter kod pijace izgleda nije prošao tehnički prijem još uvek, niti se vidi u katastru.
Na ovom gradilištu u Karpoševoj su prodali mislim 40 stanova, a imaju i jedno gradilište na Belim vodama gde su od 24 prodali 20 stanova, a jedva da su se makli i tako je bar 6 meseci. Da li se to naišlo na neke probleme u gradnji, do sad je to bio korektan investitor.
Gde na belim vodama ? 🙂
 
Pokrećem temu vezanu za projekat Voždov Kvart.

Websajt: https://vozdovkvart.rs/

Izvor: vozdovkvart.rs

O KOMPLEKSU​

Budući kompleks će se razvijati u 4 faze izgradnje, sa ukupno 627 stanova u ponudi. Ono što je danas raritet jeste da su za celokupan kompleks i sve 4 faze obezbeđene građevinske dozvole.

LOKACIJA​

Kompleks Voždov Kvart nalaziće se na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Voždovcu, između Bulevara Peka Dapčevića i ulice Milisava Đurovića. Okružen stablima tuja stvaraće harmoničan ambijent koji će budućim stanarima omogućiti opuštanje i beg od svakodnevne gradske vreve, dok će istovremeno imati sve gradske pogodnosti nadohvat ruke.

Saobraćajno će biti povezan sa svim delovima Beograda. Nalaziće se u blizini renomiranih fakulteta, vrtića, osnovne i srednje škole, parkova, domova zdravlja, tržnih centara i velikih trgovinskih lanaca, kao i obilja sportsko-rekreativnih sadržaja.

STANOVI​

U ponudi će biti stanovi od jednosobnih do četvorosobnih, pri čemu je posebna pažnja posvećena maksimalnoj iskorišćenosti svakog kvadrata.

Svaki stan posedovaće terasu adekvatnu kvadraturi stana. Ono što je bitno naglasiti je da će kupcima u ranoj fazi izgradnje biti dostupne konsultacije sa arhitektom vezano za manje modifikacione zahteve u enterijeru odabranog stana.

Stan u kompleksu Voždov Kvart je nepogrešiv izbor za prvu nekretninu i zagarantovan povraćaj PDV-a u skladu sa zakonskim odredbama. Upoznajte se sa stanovima iz naše ponude i pronađite svoj dom iz snova.

Pregled stanova: https://vozdovkvart.rs/stanovi/

GARAŽA​

Podzemnu garažu činiće dva nivoa ukupnog kapaciteta 187 standardnih i proširenih parking mesta za potrebe prve faze. Svaka od naredne 4 faze imaće podjednako komforan prostor za parkiranje što predstavlja neophodnost beogradske svakodnevice. Radi maksimalne sigurnosti i komoditeta, parking mesta u podzemnoj garaži su isključivo planirana za stanare kompleksa, uz kontrolisan sistem pristupa putem kontrolnih rampi.

U okviru lamele u kojoj se nalazi stambena jedinica, biće obezbeđen i parking prostor za vašeg četvorotočkaša.

Pregled garaže: https://vozdovkvart.rs/garaza/

CENE/ROKOVI​

Nama su rekli sledece:

Svaki stan ima svoju cenu u zavisnosti od spratnosti, strukture i orijentacije.
Prosečna cena stanova je 2.600 Eur sa uračunatim PDV-om.
Cena parking mesta u podzemnoj garaži je od 15.000 Eur do 24.000 Eur sa uračunatim PDV-om.
Očekivan rok za završetak izgradnje prve faze je na jesen 2025. godine.
Mora im reći neko da tuje nisu stabla
 
Gde na belim vodama ? 🙂
Momčila Čedića, to je iz Trgovačke kad se skrene u ul. Belo Vrelo, mislim, 6 ulica koja preseca Belo Vrelo, gradilište je tu gde se ulice ukrštaju sa leve str nizbrdnim smerom.
Malo je bilo mračno, ali mislim da je samo iskopana rupa za temelj. Ne pogledah na tabli kad je započet projekat, čini mi se bar 6 meseci da ja znam.
 
Momčila Čedića, to je iz Trgovačke kad se skrene u ul. Belo Vrelo, mislim, 6 ulica koja preseca Belo Vrelo, gradilište je tu gde se ulice ukrštaju sa leve str nizbrdnim smerom.
Malo je bilo mračno, ali mislim da je samo iskopana rupa za temelj. Ne pogledah na tabli kad je započet projekat, čini mi se bar 6 meseci da ja znam.
Jel je tu odma stanica autobuska? 🙂
 
Ugao Neznanog junaka i Koste Racina.
@direktor jesu li ovde presli regulacionu liniju? Trotoar u Koste Racina je uzi nego kod drugih objekata u nastavku ulice.
IMG-1820.jpg


IMG-1821.jpg
 
Moze i komunalnoj i građevinskoj inspekciji
Samo prije toga treba proveriti na geosrbiji granicu parcele
Posaljes preko beokom sapica ili tvitera

Dobio sam odgovor:
Поводом поднеска, обавештавамо да је од стране овог Секретаријата вршен надзор на изградњом објекта на наведеној адреси и нису уочена одступања од издате дозволе.
 
То је фора са разликом тренутне и планиране регулационе линије. Пошто држава не откупљује аутоматски, и даље важи стара регулација, и онда људи праве ограде, зидове, дворишта итд према томе
 
@direktor kome moze da se trazi uvid u dozvolu?

Prema katastru ne vidim toliko drasticno suzenje, u pitanju je parcela 20625/2:
Screenshot-2023-12-21-at-15-06-17.png
 
Zavisnosti od kvadrature dozvolu izdaje opstina odnosno grad trebalo bi krenuti od ovog nemustog sekretarijata koji ti je dao odgovor
Na osnovu čega tvrde da nisu ušli u trotar
 
U Višnjici se planira gradnja kompleksa sa više od 1.000 stanova

U beogradskom naselju Višnjica u planu je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa „Esperanza“ sa više objekata različite spratnosti. Pojedinačne zgrade imaće od pet do sedam spratova, kao i određen broj podzemnih etaža, vidi se iz Urbanističkog projekta.

zgrade.jpg

Visnjica.jpg


Više na
 
Ипак више објашњења за ово ново стамбено-пословно насеље "Нада" (Esperanza), ах тај страни језик!, има на https://www.beograd.rs/cir/gradski-...no-poslovnog-kompleksa-esperanza-ko-visnjica/

Чини ми се да су две зграде вишак! Ту је слободно могла да буду веће зелене површине са разним садржајима, паркић за децу, спортски терени....

ортофото.JPG
цртеж_локација.JPG
цртеж.JPG
цртеж_.JPG
3Д-.JPG
3Д_.JPG
3Д-_.JPG
 
Ovaj render izgleda top i ako se zgrada izgradi u skladu sa renderom biće jedna od najlepših novogradnji u BG. Da li neko zna ili pretpostavlja cenu m2? Pošto mi je projekat apsolutno nepoznat baš me zanima u koju cenovnu klasu će ga pozicionirati.

Sigurno je da ne možeš ništa normalno očekivati. Ustanička ulica je prometna i brza, sa druge strane je blizu auto put. Ovako napamet, ne secam se da tu ima nekih parkova i lepih površina. Sam render je lep, ali okruzenje...

Ipak, cena svakako ne ide ispod 3000 nigde, a verovatnije je da ce biti 3300-3600.
 
Te kuće ima da se brzo prodaju mnogi to zele traze a nema u ponudi sad lokacija ...
 
Vrh