Šta je novo?

Razni projekti

Šta se gradi iznad Green Residence-a, ima li na nekoj temi o tom projektu? U prolazu sam video na blic ali nisam stigao da pročitam ko je investitor...
 
Ne znam što mi odgovaraš konstatacijom da Lisičji potok nije Dedinje, kada sam ja odgovarao na tvoje pitanje u vezi gradnje u Neznanog junaka. Evo da se podetimo pitanja.
mislionsam da se podrazumeva sta jenkreativno i pristojno i da nema potrebe da se obrazlaze.
 
Mora da se obrazlaže, zato što je neka zgrada remek delo za nekoga i vrhunac kreativnosti, a za drugoga nema ni K od kreativnosti. Zato sam i pitao, jer znam da je to subjektivna stvar.​
 
Na kojoj temi su okacene fotografije oborenog krana od pre 2 dana u Beogradu? Ako su opste okacene
 
Evo da pojasnim pricu za potok. Do osamdesetih je od mesta gde su bazeni pa ispod mosta koji spaja Banovo brdo i Zarkovo pa trasom ulice Endija Vorhola koja i sada isgleda kao klisura tekao potok Repiste do Save. Onda je potok zacevljen, zatrpan a na njegovom mestu su izgradjeni samo ulica pored FMP Endija Vorhola, stankom pumpa, sadanja petrol i tereni ispod OS Milos Crnjanski. Fudbalski teren OS Milos Crnjanski se konstantno tokom 90 tih slegao upravo na mestu gde je tekao potok i na sred terena je imalo udubljenje bas gde je tekao potok. Takodje na samoj OS Milos Crnjanski je imalo sleganja i na trotoarima oko skole. Upravo je to razlog sto taj prostor sve ove godine nike bio izgradjen. Ne kazem da je nemoguce i verovatno ce zgrade pozicionirati levo i desno od zacevljenog potoka, ali svakako treba biti oprezan i ocekivati ostecenja na infrastrukturi koja ce ici preko samog potoka.

Za početak nisam siguran da to ima gde se pozicionira. Taj prostor se sužava nadole, s tim da ne znam na kojoj se tačno parceli nalazi novoizgrađeni balon konjičke brigade, ali kad čovek pogleda render, planiran broj zgrada i realno stanje, nešto se tu prostorno ne uklapa. Pritom, lični utisak je da je bar 1/3 prostora nenaseljiva u smislu da će biti preblizu mosta i da "propada" nadole. Neće valjda ljudi za 3.000 po kvadratu gledati s prozora na most? Naselje će imati problema i sa priključkom na saobraćajnicu, jer ne znam gde će ti silni automobili da se uključuju u saobraćaj, u Đorđa Ognjanovića sa po jednom trakom? Lokacija jeste zgodna, nije ni važno što je Žarkovo jer je mnogo mirniji deo nego Brdo koje je nekoliko stotina metara dalje. Ali čisto urbanistički, naseljiva je gornja polovina prostora, ispod škole, građevinski pak je pitanje da li i toliko. Zgrade pored potoka takođe imaju problema sa sleganjem, a šta će biti sa zgradama direkt iznad potoka živ nisam. Vegetacija je tu izuzetno bujna, što znači da vlage ispod ne manjka bez obzira na cevi. Radove su najavili za jun, evo prolazi jul, ništa nisu počeli...
 
Pitanjce - da li bi neko hteo da podigne dron i snimi/fotka Gramisovu novu zgradu i okolinu iste, mislim na zgradu kod pijace na Banovom brdu. Trebalo bi da su svi spoljašnji radovi na zgradi završeni, a zanima me kako sve to izgleda iz vazduha, a bilo bi isto zanimljivo jer je lokacija vizuelno privlačna iz vazduha obzirom na zelenilo parka, pogleda ka Adi i Novom Beogradu, itd.

Znam da dr strangelove ima dron, ali vidim da su njegovi snimci vezani najčešće za projekte na NBGD, tako da ako je neko voljan ili živi u blizini, kad ima vremena i kad prođu ove sulude oluje i grane sunce, bio bih zahvalan na snimku/fotografijama. Hvala.
 
Разни пројекти

Ево те зграде - сликане из градског аутобуса. Знам човека који има стан ту, добио је кључеве пре неки месец, каже да је поглед одличан, и има за комшију једног нашег политичара владајуће странке у врху власти.


Добро је што је целина степенаста:


Зграда у Пожешкој код Шумарског факултета је, у ствари, двојна зграда, с још једном иза; свиђа ми се што није висока као зграда до ње (лево):






.............................................................................

Симфоније у БнВ ноћу:

Птице изнад Симфоније пред невреме:
 
Poslednja izmena:
zar su političari počeli da kupuju i po Banovom brdu, nije ni čudo što Žarkovo ide na 3000+ eur
 
Nisam znao da je neki političar uzeo stan u zgradi, ali opet nisam ni ja u zgradi toliko često da vidim ko je tu i šta se zbiva. Kupuje se inače sve što se može, najverovatnije je uzeo jedan od onih stanova od 200m2 na vrhu u predprodaji kad je kvadrat bio 2000€/m2.
 
zar su političari počeli da kupuju i po Banovom brdu, nije ni čudo što Žarkovo ide na 3000+ eur


Ниже ћате у општинама добију станове на поклон што мало погурају ствари и зажмуре на који спрат вишка, а како је тек код високопозиционираних политичара.
 
20230725_130251.jpg
20230725_130206.jpg
20230725_125353.jpg
20230725_125248.jpg
20230725_124920.jpg
20230725_124859.jpg
 
У Незнаног јунака је никло неколико зграда. Од Амбасадор парка (Симе Лозанића) па ка згради Пинка.

У Велисава Вуловића, испод новог Максија, се гради са обе стране. Једна новоградња у Баје Пивљанина, мислим да је ово био последњи празан плац у том делу улице... у Милоја Ђака има неколико као и један у Миће Орловића (овде је Мерин Дедиње). Видећу да сутра када будем шетао пса сликам неке од њих и поставим овде, мада је већина тек у темељима или мало даље од тога.

Оно што ми се допало су 2 пројекта који су ламелне куће (у низу) уместо зграда са становима.
https://mdjresidence.rs/ и https://dhome.rs
hvala na informaciji
 
У Незнаног јунака је никло неколико зграда. Од Амбасадор парка (Симе Лозанића) па ка згради Пинка.

У Велисава Вуловића, испод новог Максија, се гради са обе стране. Једна новоградња у Баје Пивљанина, мислим да је ово био последњи празан плац у том делу улице... у Милоја Ђака има неколико као и један у Миће Орловића (овде је Мерин Дедиње). Видећу да сутра када будем шетао пса сликам неке од њих и поставим овде, мада је већина тек у темељима или мало даље од тога.

Оно што ми се допало су 2 пројекта који су ламелне куће (у низу) уместо зграда са становима.
https://mdjresidence.rs/ и https://dhome.rs


Нисам стигао да одем на страну Баје Пивљанина, где се налазе 3 градилишта тренутно али јесам са ове друге стране:

Мерин Дедиње:
IMG_0201.jpeg


Ово је стране улице Миће Орловића и још увек су у ”минус” етажама који би требало да буде 2 и онда 3 надземне.

Ово је нека новоградња прекопута, поред самог помоћног улаза у Ортопедску:
IMG_0200.jpeg


Већ дуже време стоји овако, колико сам приметио.

Ово је мало ниже, огромна парцела која иде од Миће Орловића до Милоја Ђака:
IMG_0202.jpeg


У дубини се види новоградња завршена прошле године а поред ње има још једна у сивој фази.

Ово је мало даље, овај mdjresidence:
mdj.jpg


и ово код Бошњачког:
IMG_0199.jpeg


Ово је озбиљан монструм од зграде и мени није јасно како је ово легално да има 4 надземне етаже у овом делу.

Ех и једна лепа ствар, почели су да раде на парцели поред паркинга код улаза у касарну ”Васа Чарапић” на парку за децу:
park.jpg


Сликано из кола јер сам се потпуно збунио када сам видео зелену грађевинску таблу.
 
Prvi put vidim da je zelena tabla stavljena za park. Jel to vodonačelnikov izum ili postoji od ranije ali se retko koristi?​
 
Postoje 2 investitora tu, ovaj good properties završava pre NG ali koliko sam čuo ostalo je slabo stanova.

Lokacija je fantastična. Pogotovo za ljude sa decom. 2 škole, vrtić, gomila parkova, savski kej blizu.

Nažalost bilo je van mog budžeta.

O samim zgradama ne znam puno.
 
Pozdrav, zanima me misljenje o kvalitetu gradnje i opstem iskustvu vezano za V Park u Vovodjanskoj: https://www.grafin.co.rs/, https://www.goodproperties.rs/v-park-prodaja-stanova. Gledajuci cene kvadrata na Novom Beogradu, ovo deluje povoljnije od ostalih novogradnji.

Sta mislite o lokaciji? Supruga i ja razmisljamo da se preselimo iz starog dela grada na Novi Beograd, pa bi nam znacilo svako misljenje.
Da li mozes da podelis sa nama cenu kvadrata? Hvala.
 
Vrh