Neverovatno. Mora da je u pitanju ozbiljno muljanje, nemoguce je dobiti kolski prilaz u BKA osim ako vec ne postoji (neke udzerice ispod Trscanske na Bulevaru ga, npr. imaju).Dobili su dozvolu da se uključuju i isključuju direktno sa bulevara? Koliko znam ne postoji nikakva mogućnost da se uključe iz Đevđelijske, pa u redu, ali bih voleo da ovo ne postane pravilo.
Slazem se. Ali nije mi jasno odakle 326 kvm, to je nemoguce. Sirina tog placa je manja od 10m, a dubina nema sanse ni 20m do kalkana novogradnje u Jedrenskoj. Znam tu partaju, ima stracara naslonjena na socijalisticku zgradu i to je to, prolaz sa desne strane nije ista parcela. Znaci mozda nije 140-150, neka je 180 kvm ali 326 kvm to mi nikako nije jasno - osim ako ne ruse i onu predratnu zgradu, ali ne deluje mi tako.326kv su parcele na kojima je taj objekat. Ne verujem da se ide više od 2 nivoa, -1 -2 autoliftom. Već to je zahtevno, plac je mali, dodirivaće se sa susednim objektom, osiguranje temeljne jame za više minus etaža bi uzelo previše novca, a nije ni potrebno.
Tu se kose pravilnici, ne možeš da nemaš kolski prilaz, a ne smeš da priđeš sa bulevara. A lokacijski uslovi ti dozvoljavaju da zidaš do visine susednog objekta, i urbanisti navijaju da zidaš zgradu jer ćeš je uvući iza regulacione linije. Ok je da dobije prilaz sa bulevara.
Ono što ne sme da se desi je da na osnovu ovoga krenu ostali krenu "kako on može mogu i ja", pa da se ređaju pez zgrade po bulevaru gde svaka izlazi preko trotoara umesto iz bočnih ulica. Za sada je praksa dobra, i to je ono što koči zidanje zgrada po bulevaru. Lično verujem da će neko kao Stanković što je uzeo onu celu liniju prekoputa hiltona u kralja Milana, da dobija i linije po bulevaru, kad za to dođe vreme.
Kapiram. Na zalost mi koji smo preko nemamo online pristup katastru niti bilo kom sajtu RGZ-a, otkako se desio neki hakerski napad prosle godine.Moja greška nisam naglasio da je to bila parcela sa izbočinom, znači sa onim delom koji će biti trotoar. Preparcelisano je lepo, imaš na geosrbiji, 68kv je budući trotoar, 258kv je deo koji je ostavljen investitoru. Dublji je plac nego što deluje sa ulice.
Ne znam kako će da utrpaju garažu, na toj širini nema mesta ni da se kola okrenu.Kapiram. Na zalost mi koji smo preko nemamo online pristup katastru niti bilo kom sajtu RGZ-a, otkako se desio neki hakerski napad prosle godine.
U svakom slucaju, neka je bruto 10.5x25m, ti gubis sa svake strane minimum 0.8 metara za temeljnu jamu i AB zid, to je neto 9 x 23.5m, autolift pojede 4x6m minimum. Nemoguce je napraviti krstenu garazu na 9m sirine, plus tu treba spakovati tehnicke prostorije, dno putnickog lifta, kotlovnicu, sprinklere, itd. itd. Bas me zanima da vidim osnovu garaze.
Палата Византија се налази у центру Београда у пешачкој близини свих значајних тачака у центру града и више факултета (Машински, ЕТФ, Правни факултет). Истовремено је у близини реке Дунав и велике оазе зеленила, паркова и спортских терена око хале Пионир. У пословном делу објекта биће смештена елитна приватна здравствена установа - Еуромедик, а у подземним етажама комфорне и лако приступачне гараже. Због присуства здравствене установе цео објекат ће бити статички значајно јачи и отпорнији на земљотресе у односу на стандардне стамбене зграде (фактор 1,4 у односу на фактор 1,0). Објекат ће бити изграђен од квалитетних и еколошки безбедних материјала, одлично изолован и веома допадљиве фасаде. Улази у пословни и стамбени простор биће потпуно одвојени. Стамбени простор има 2 улаза, 2 степеништа и 4 лифта. Лукови обложени фасадном циглом на три пословне етаже зграде представљају одјек византијске и средњевековне српске ахритектуре по коме цела зграда са поносом носи име - ПАЛАТА ВИЗАНТИЈА.
Инвеститор зграде је предузеће Нова Византија које води искусан тим експерата са више од 30 година искуства у изградњи и реновирању пословних и стамбених објеката, међу којима су и свих 13 пословних објеката Еуромедика у Београду.
Извођач радова је реномирана грађевинска фирма Кото са више од 50.000м2 изграђеног стамбеног и пословног простора, међу којима су и стамбени објекти у оквиру комплекса Big Fashion Park у Београду.