Šta je novo?

Razni projekti

To je samo polovina, na sajtu postoje crtezi celog sprata gde se vidi da je zgrada siroka do kraja stepenista. A i nelogicno je da imate samo jedan red nosecih stubova.
 
Разни пројекти

У савременој архитектури нема лепог, већ занимљивог и успелог. Не знам ни за једну лепу зграду данас, нити за критеријум лепог.
Ружно већ може да буде, а и оно је најчешће само незанимљиво и неуспело.

Обновљена кућа на углу Краља Петра Првог и Косанчићевог венца:


Угао Вишњићеве и Цара Душана - приземље и спрат на углу ће имати изглед фасаде пређашње куће на истом месту (три слике); у дну прве слике је, преко пута ул. Цара Душана, незавршена зграда Дорћол Центар:





Преко пута, Дорћол Центар на углу Цара Душана и Книћанинове (две слике из Книћанинове):



Нови хотел у Карађорђевој:

Обнављање фасаде у Краља Петра Првог (в. место према Џамији лево):
 
Poslednja izmena:
Обнављање фасаде у Краља Петра Првог (в. место према Џамији лево):
Bilo bi dobro kad bi ovoj zgradi vratili kupolu, ne znam da li je u planu.
25BBAA2B-6270-4B70-AADE-DA8E6EB1B7F2.png
 
Разни пројекти

Нови хотел "Порто" у Карађорђевој; кад држава не ради, кола коло воде - тротоар је за време празника постао паркиралиште:



Нова зграда на Косанчићевом венцу бр. 21, поглед из Карађорђеве:



Угао Краља Петра Првог и Косанчићевог венца:







Косанчићев венац бр. 21:






 
Poslednja izmena:
Шта је био проблем да се уради нови спрат у истом стилу као приземље куће, или да се уради спрат скривен под црепом? Опет, нестала је она претходна склепотина.
 
Шта је био проблем да се уради нови спрат у истом стилу као приземље куће, или да се уради спрат скривен под црепом?
Glupavost i pohlepa.

Jer jeftinije je podici neku metalnu skalameriju gore nego uloziti u gipsanu ili koju vec plastiku koja ide na fasadu.
 
Video sam da su izvalili dosta stubića od one presovane rđe(tm) da bi mogli neometano da uđu na trotoar zbog parkiranja.
 
Ne znam šta se dešava, definitivno postoji neki zastoj. Da li moraju čekati neka odobrenja od strane grada ili šta (mada su dobili dozvolu za gradnju)...
 
Ne znam šta se dešava, definitivno postoji neki zastoj. Da li moraju čekati neka odobrenja od strane grada ili šta (mada su dobili dozvolu za gradnju)...
Interesantno mi je i da nisu ni tablu za gradilište postavili gde pišu sve one informacije (kad su počeli, kad završavaju, ko je investitor, izvođač itd), a rade već duže vremena.
 
I to si u pravu. Zadnji put sam trazio tablu iz "smera" Baranjske ulice - nisam nasao :) Ali sam mislio da su postavili nesto iz smera auto-puta, ali izgleda da i tamo nema nicega, sto je veoma veoma cudno - jer mora po zakonu da bude vidljivo
 
Pozdrav svima. Novi sam clan. Interesuje me da li je na forumu (ili bar na ovoj temi), dozvoljeno diskutovati o novogradnji u Novom Sadu? Hvala
 
@balavac

Imaš deo o regionalnom razvoju i tamo treba da se piše o stvarima koje nisu vezane za Beograd. Prečešljaj tamo šta ima, i piši u temama koje te zanimaju. A ako neku temu ne možeš da pronađeš, proveri prvo da li ista postoji ili se o tome piše u okviru neke druge teme, tako što ćeš postaviti javno pitanje, a ako ne postoji ništa na tu temu, onda da otvoriš istu, ali prvo bi trebalo da se konsultuješ @Igor , da li da otvaraš novu temu ili da pipšeš u nekoj od postojećih i koja bi to bila.​
 
Jeste glomazno i prenatrpano, slažem se. No ajde, ako išta, ovaj novoizgrađeni deo Dorćola će biti praktično jedini deo grada (ako ne i države) gde burazersko-investitorska kompanija nije napravila estetske monstrume. Ruku na srce, i manji individualni projekti na donjem Dorćolu su dva koplja iznad ostalih u gradu.
Kada (ako) se ovo izgradi, uz onaj kompleks kod Marine, Novi Dorćol, novu zgradu FMU, izgradnju linijskog parka i novog muzeja Nikole Tesle, druge manje projekte itd. (bilo bi lepo da neko na temi o Dorćolskim projektima napravi mapu sa svim najavljenim i projektima u izgradnji. #GOJE ?) sa starim Dorćolom ovaj deo grada će biti pomalo nalik istanbulskom Kadikoju. No, sve je sa predznakom AKO (posebno zgrada FMU).

Evo i preostalih slika sa ovih vesti:
Pogledajte prilog 150974Pogledajte prilog 150975Pogledajte prilog 150976Pogledajte prilog 150977Pogledajte prilog 150978Pogledajte prilog 150979
Kada bi samo sa Dorcola postojao neki tunel do autoputa,,,
 
Šta se gradi ovde između Novog Bežanijskog groblja i autoputa? Izgrađen je već jedan veći objekat a iznad se gradi još nešto.

Screenshot_20230120_005106_Chrome_1.jpg
 
Da pogađamo gde bi ovo moglo da bude?


379 views Jan 19, 2023 #OfficeDesign #Architects #Office
Chapman Taylor’s Warsaw studio took part in a competition for the design of an office complex located in the Serbian capital, Belgrade, in collaboration with Chapman Taylor Prague. #Workplace #WorkplaceDesign #WorkplaceArchitecture #Office #OfficeDesign #OfficeArchitects #Architects #Architecture

Izgleda da je bio neki pozivni konkurs, ali na osnovu ove kratke animacije ne mogu nikako da izvalim o čemu se radi :confused:
 
Vrh