Šta je novo?

Razni projekti

Po uzoru na Tesla Palace u Kragujevcu,isti investitor uskoro planira početak radova u Beogradu.

Kompleks ce imati 500 stanova i vise od 500 parking mesta.Pored toga bice i nekoliko bazena,SPA centar i teretana.
Stambeno poslovni objekat 1.jpg
Stambeni kompleks 2.png
 
Lokacija je u blizini pošte u Darvinovoj.

Početak radova je prva polovina 2023.

Zavrsetak 2 godine od početka radova.

Prodaja ce ici sukcesivno,kako radovi budu odmicali,tako ce se odredjene lamele pustati u prodaju.Za sada su samo odabrani klijenti,mogli da izvrse rezervaciju,po unapred dogovorenoj ceni.Ceo projekat će se raditi, po principu Beograda na vodi.Početna cena pre otpočinjanja radova,kota nula druga cena, i na kraju finalna-najveca cena.
Cena je u skladu sa sadržajima koji ce kompleks imati.Ovakvih kompleksa u Beogradu ,verovatno ima samo nekoliko.Projekat je sličan hotelskim kompleksima.Ulazni holovi će imati oko 80-100 kvm sa recepcijom i portirskom službom 24h.
 
Poslednja izmena:
Zar ne moze da se zastiti Teslino ime nekako, a ne ovako da svako ispira usta njime? Imam utisak da ce se za par godina pola stvari u Srbiji zvati po njemu.
Nek njegova zaduzbiuna/muzej/sta god imaju prava na koriscenje imena i nek oni izdaju dozvole za koriscenje i ubiraju prihode po tom osnovu.
 
To je samo ime projekta,mislim da se zvanično Tesla nigde i ne pominje.
Ovaj projekat ,o kome je reč,nema ni u jednom zvaničnom dokumentu ,ni T od Tesle.Zato sam i napisao reč -po uzoru na-.Videćemo kako ga budu nazvali,ali to je najnebitnija stvar u celom tom projektu.Projektant-Investitor-Objekat-Autor-Lokacija,to je ono što je bitno.
 
Poslednja izmena:
Nije mi bas detaljno poznat taj kraj,samo prati detaljan plan regulacije za Novu Kumodrasku,objekat izlazi jednom stranom na buduću trasu ,te nove ulice/bulevara.
 
Pitam zato što je ovde spominjano da će se na lokaciji koju sam naveo, graditi nova zgrada, a koja je baš u blizini Darvinove pošte.

Ako imaš mapu sa lokacijom, možeš da je okačiš, kako bi bilo jasnije.
 
Tu je,obuhvata tri katastarske parcele.Što se kaže,perfektna lokacija.
 
Nije to konačan projekat već samo konkursni rad Chapman Taylora. Čekamo da GTC objavi rezultate :)
 
U prvoj rečenici navode "Chapman Taylor’s Warsaw studio took part in a competition for the design of an office complex located in the Serbian capital, Belgrade, in collaboration with Chapman Taylor Prague."

Verujem da bi naglasili da je njihovo rešenje usvojeno. Ali čim su obelodanili svoj projekat, očekujem da će i GTC veoma uskoro izaći u javnost i razrešiti nam sve dileme :)
 
Što bi GTC izlazio sa bilo čime kada to nije rešenje koje će se graditi. Nema potrebe da se bilo kome pravdaju za dezinformacije.
 
Мислим да је овде, где је расадник је друга зграда

Pogledajte prilog 153081

Tu je,obuhvata tri katastarske parcele.Što se kaže,perfektna lokacija.
To taman iza onih simpatičnih stambenih zgradica, koje su se za čudo, uklopile u okolinu. A ni ova nova neće štrčati, ukoliko se bude ispoštovao render. Generalno gledano, taj deo oko Darvinove pošte nije uopšte loš (mislim estetski). E sad funkcionalnost istog može da bude upitna, mada ne oreviše.
 
Ovaj Chapmanov konkursni rad je bezvezarija za ovu lokaciju no ako bi doslo do glasanja glasao bi za onaj srednji predlog. Ovaj treci na videu je iritirajuce los i tih horizontala mi je preko glave pogotovu sto u najavi imamo hrpu takvih zgrada u neposrednoj okolini. Sam koncept mi se nesvidja i kako vreme prolazi sve vise mi se cini da ce kula west biti jedini objekat takvog tipa na lokaciji koja je odlicna za forniranje jednog manjeg klastera lepih modernih kula.
 
To taman iza onih simpatičnih stambenih zgradica, koje su se za čudo, uklopile u okolinu. A ni ova nova neće štrčati, ukoliko se bude ispoštovao render. Generalno gledano, taj deo oko Darvinove pošte nije uopšte loš (mislim estetski). E sad funkcionalnost istog može da bude upitna, mada ne oreviše.
Bulevar Nova Kumodraska,prolazi duz jedne strane kompleksa.Polazi ,tamo dole od auto placa.
Ceo kompleks je projektovan, u skladu sa detaljnom regulacijom Nove Kumodraske ulice.Ta ulica drastično menja taj potez,pa i kompleks,rekao bih,na bolje,direktan izlaz na auto put.
 
Poslednja izmena:
to se naveliko rasciscava i nesto gradi, skuceno, ne znam hoce rusiti iza one udzgerice...meni je to u rupi dole uz buduci bulevar koji ce ko zna kad da se gradi slabo atraktivno...mada sam cuo da je interes veliki, verovatno ljudi iz kraja...
 
Realno gledajući,ceo taj potez oko kompleksa je neizgradjen,odnosno ,nece biti rusenja postojećeg radi zidanja novih zgrada,i pravljenje tesnaca kao sto je sada slučaj kod većine novogradnje.Ceo taj potez,će biti,koliko toliko planski,a to je danas po meni ,nesto sto je atraktivno,za razliku od novogradnje ,gde su visoke zgrade na ekstremno malom prostoru,okruzene starudijama,bez ikakvog smisla i plana,na dobrobit onih koji će živati u tesnacu i teskobi,o parkiranju da ne govorim.
Ovaj kompleks ,će iz tog razloga,imati vise parking mesta od broja stanova i lokala,mozda i 600 parking mesta,to će svakako biti,veća garaža od gradske garaže pionirski park,a to je ogroman podzemni prostor.
 
Poslednja izmena:
videcemo, sa zadnje strane su neke kućice uz gradilište, a celo gradilište je malo bahato organizovano, uzurpiran trotoar, ulica…
 
Mislim da gradiliste jos nije formirano,ili gresim?
Kada budemo videli tablu,to je onda početak.
Ono sto sam nezvanično saznao,je da isti investitor ima jos neki plac u neposrednoj blizini ovog kompleksa,za sada ne mogu jos da potvrdim tačnost informacije koju sam dobio.
 
Poslednja izmena:
Što bi GTC izlazio sa bilo čime kada to nije rešenje koje će se graditi. Nema potrebe da se bilo kome pravdaju za dezinformacije.
Naravno. Nisam ni mislio da se pravdaju, nego to što je CT objavio rendere na svom sajtu, znači da je konkurs završen i da se pobednik zna, jer bi u suprotnom prekršili pravila nadmetanja.

Osim ukoliko iz GTC-a nisu izabrali nekoliko rešenja za drugi krug ili razradu. Bilo kako bilo, ubeđen sam da nećemo doznati kakvi su planovi za taj plac dok se investitor sam ne oglasi ;)
 
Vrh