Šta je novo?

Razni projekti

Шта је био проблем да се уради нови спрат у истом стилу као приземље куће, или да се уради спрат скривен под црепом?
Glupavost i pohlepa.

Jer jeftinije je podici neku metalnu skalameriju gore nego uloziti u gipsanu ili koju vec plastiku koja ide na fasadu.
 
Video sam da su izvalili dosta stubića od one presovane rđe(tm) da bi mogli neometano da uđu na trotoar zbog parkiranja.
 
Ne znam šta se dešava, definitivno postoji neki zastoj. Da li moraju čekati neka odobrenja od strane grada ili šta (mada su dobili dozvolu za gradnju)...
 
Ne znam šta se dešava, definitivno postoji neki zastoj. Da li moraju čekati neka odobrenja od strane grada ili šta (mada su dobili dozvolu za gradnju)...
Interesantno mi je i da nisu ni tablu za gradilište postavili gde pišu sve one informacije (kad su počeli, kad završavaju, ko je investitor, izvođač itd), a rade već duže vremena.
 
I to si u pravu. Zadnji put sam trazio tablu iz "smera" Baranjske ulice - nisam nasao :) Ali sam mislio da su postavili nesto iz smera auto-puta, ali izgleda da i tamo nema nicega, sto je veoma veoma cudno - jer mora po zakonu da bude vidljivo
 
Цара Душана, Земун

IMG_20230105_153142.jpg
IMG_20230105_153137.jpg
 
Pozdrav svima. Novi sam clan. Interesuje me da li je na forumu (ili bar na ovoj temi), dozvoljeno diskutovati o novogradnji u Novom Sadu? Hvala
 
@balavac

Imaš deo o regionalnom razvoju i tamo treba da se piše o stvarima koje nisu vezane za Beograd. Prečešljaj tamo šta ima, i piši u temama koje te zanimaju. A ako neku temu ne možeš da pronađeš, proveri prvo da li ista postoji ili se o tome piše u okviru neke druge teme, tako što ćeš postaviti javno pitanje, a ako ne postoji ništa na tu temu, onda da otvoriš istu, ali prvo bi trebalo da se konsultuješ @Igor , da li da otvaraš novu temu ili da pipšeš u nekoj od postojećih i koja bi to bila.​
 
Jeste glomazno i prenatrpano, slažem se. No ajde, ako išta, ovaj novoizgrađeni deo Dorćola će biti praktično jedini deo grada (ako ne i države) gde burazersko-investitorska kompanija nije napravila estetske monstrume. Ruku na srce, i manji individualni projekti na donjem Dorćolu su dva koplja iznad ostalih u gradu.
Kada (ako) se ovo izgradi, uz onaj kompleks kod Marine, Novi Dorćol, novu zgradu FMU, izgradnju linijskog parka i novog muzeja Nikole Tesle, druge manje projekte itd. (bilo bi lepo da neko na temi o Dorćolskim projektima napravi mapu sa svim najavljenim i projektima u izgradnji. #GOJE ?) sa starim Dorćolom ovaj deo grada će biti pomalo nalik istanbulskom Kadikoju. No, sve je sa predznakom AKO (posebno zgrada FMU).

Evo i preostalih slika sa ovih vesti:
Pogledajte prilog 150974Pogledajte prilog 150975Pogledajte prilog 150976Pogledajte prilog 150977Pogledajte prilog 150978Pogledajte prilog 150979
Kada bi samo sa Dorcola postojao neki tunel do autoputa,,,
 
Šta se gradi ovde između Novog Bežanijskog groblja i autoputa? Izgrađen je već jedan veći objekat a iznad se gradi još nešto.

Screenshot_20230120_005106_Chrome_1.jpg
 
Da pogađamo gde bi ovo moglo da bude?


379 views Jan 19, 2023 #OfficeDesign #Architects #Office
Chapman Taylor’s Warsaw studio took part in a competition for the design of an office complex located in the Serbian capital, Belgrade, in collaboration with Chapman Taylor Prague. #Workplace #WorkplaceDesign #WorkplaceArchitecture #Office #OfficeDesign #OfficeArchitects #Architects #Architecture

Izgleda da je bio neki pozivni konkurs, ali na osnovu ove kratke animacije ne mogu nikako da izvalim o čemu se radi :confused:
 
Po uzoru na Tesla Palace u Kragujevcu,isti investitor uskoro planira početak radova u Beogradu.

Kompleks ce imati 500 stanova i vise od 500 parking mesta.Pored toga bice i nekoliko bazena,SPA centar i teretana.
Stambeno poslovni objekat 1.jpg
Stambeni kompleks 2.png
 
Lokacija je u blizini pošte u Darvinovoj.

Početak radova je prva polovina 2023.

Zavrsetak 2 godine od početka radova.

Prodaja ce ici sukcesivno,kako radovi budu odmicali,tako ce se odredjene lamele pustati u prodaju.Za sada su samo odabrani klijenti,mogli da izvrse rezervaciju,po unapred dogovorenoj ceni.Ceo projekat će se raditi, po principu Beograda na vodi.Početna cena pre otpočinjanja radova,kota nula druga cena, i na kraju finalna-najveca cena.
Cena je u skladu sa sadržajima koji ce kompleks imati.Ovakvih kompleksa u Beogradu ,verovatno ima samo nekoliko.Projekat je sličan hotelskim kompleksima.Ulazni holovi će imati oko 80-100 kvm sa recepcijom i portirskom službom 24h.
 
Poslednja izmena:
Zar ne moze da se zastiti Teslino ime nekako, a ne ovako da svako ispira usta njime? Imam utisak da ce se za par godina pola stvari u Srbiji zvati po njemu.
Nek njegova zaduzbiuna/muzej/sta god imaju prava na koriscenje imena i nek oni izdaju dozvole za koriscenje i ubiraju prihode po tom osnovu.
 
To je samo ime projekta,mislim da se zvanično Tesla nigde i ne pominje.
Ovaj projekat ,o kome je reč,nema ni u jednom zvaničnom dokumentu ,ni T od Tesle.Zato sam i napisao reč -po uzoru na-.Videćemo kako ga budu nazvali,ali to je najnebitnija stvar u celom tom projektu.Projektant-Investitor-Objekat-Autor-Lokacija,to je ono što je bitno.
 
Poslednja izmena:
Vrh