Šta je novo?

Razni projekti

Jel ima nekog u blizini Square Residence-a (kod postanskog centra u Zemunu) da opali neku fotku/izvidi kako napreduju radovi?

Добијамо још једну кулу на НБ. Оде биши Јубмес. Логичан пројекат.

Nova kula kod Novog Merkatora - Na mestu Alta banke u planu gradnja visokog objekta

https://www.ekapija.com/real-estate...merkatora-na-mestu-alta-banke-u-planu-gradnja

"Zap" u novogodišnjoj čestitki favorizuje ovo idejno rešenje. Bum videli šta će odlučiti investitor.

1671979787573

Ovo desno izgleda kao nešto sa teme ''Ko im ovo dozvoli'', samo što za razliku od tamošnjeg sadržaja, iz nekog neobjašnjivog razloga ovo dobija ovacije i lajkove od članova.

Poslednja izmena:
Baš me zanima glava koja je smislila ovo 😂 meni bi ovo privuklo pogled i pažnju ali u negativnom kontekstu

Baš me zanima glava koja je smislila ovo 😂 meni bi ovo privuklo pogled i pažnju ali u negativnom kontekstu
Verovatno ona glava koja smatra da bi ovakvim izgledom 100m - 120m visine izgledalo vizuelno manje i lakše bi se prihvatilo među građanstvom, koje uzgred nije baš prihvatilo sa oduševljenjem ideju o jednoj ovako visokoj zgradi na toj lokaciji.​

"Zap" u novogodišnjoj čestitki favorizuje ovo idejno rešenje. Bum videli šta će odlučiti investitor.

1671979787573
Јесам ли ја једини слепац који не види на шта се мисли? Не видим никакво предложено решење на самој страници вести само постојеће стање

Врв нисам испратио

Dobro ukusi se razlikuju, meni su francuski buldozi jedni od najruznijih pasa na svetu a opet mnogi ih obozavaju. Tako je i sa arhitekturom i ovom zgradom:D
Nije stvar samo do ukusa. Problem nastaje kada se jave felerični ljudi koji pokušavaju da kažu da nešto što je produkt lenjosti, aljkavosti i nemaštovitosti vredi isto koliko i nešto u šta je uloženo puno truda, misli, estetike, vremena i razmatranja. Drugi problem je to večito licemerje i dvoličnost jednog dela ljudi ovde na forumu, koji na temama o divljoj gradnji i bezukusima komentarišu ovakve dizajne i tvorevine kao nešto najgroznije, a onda dođu na ovako neke ''stručne'' teme pa ovde padaju na pozadinu kada vide nešto što izgleda kao divlja nadogradnja u ciganskom naselju, samo uvećanu 3 do 5 puta. E u tome je problem i to je cela suština.

Hvala Puno @Defke
Uh što je nešto uskoooo. Koja li je ovo faza, previše je usko (vidi se po automobilima).
Tako je i bilo kada sam prolazio pre 3 nedelje tu, mislio sam da su nešto uspeli da "prošire"
I mene je iznenadilo koliko je usko. Cini mi se da je maks polovina planiranog, mada je tesko proceniti samo na osnovu ono malo rendera sto imaju na sajtu.

Sumnjam da svi oni tipovi stanova koje imaju u ponudi staju u ovo malo prostora.

Meni ide uz rendere, ni na njima nije to nešto široko. Drago mi je da su odmakli

To je samo polovina, na sajtu postoje crtezi celog sprata gde se vidi da je zgrada siroka do kraja stepenista. A i nelogicno je da imate samo jedan red nosecih stubova.

Разни пројекти

У савременој архитектури нема лепог, већ занимљивог и успелог. Не знам ни за једну лепу зграду данас, нити за критеријум лепог.
Ружно већ може да буде, а и оно је најчешће само незанимљиво и неуспело.

Обновљена кућа на углу Краља Петра Првог и Косанчићевог венца:

Угао Вишњићеве и Цара Душана - приземље и спрат на углу ће имати изглед фасаде пређашње куће на истом месту (три слике); у дну прве слике је, преко пута ул. Цара Душана, незавршена зграда Дорћол Центар:

Преко пута, Дорћол Центар на углу Цара Душана и Книћанинове (две слике из Книћанинове):

Нови хотел у Карађорђевој:

Обнављање фасаде у Краља Петра Првог (в. место према Џамији лево):

Poslednja izmena:
Разни пројекти

Нови хотел "Порто" у Карађорђевој; кад држава не ради, кола коло воде - тротоар је за време празника постао паркиралиште:

Нова зграда на Косанчићевом венцу бр. 21, поглед из Карађорђеве:

Угао Краља Петра Првог и Косанчићевог венца:

Косанчићев венац бр. 21:

Poslednja izmena:
Шта је био проблем да се уради нови спрат у истом стилу као приземље куће, или да се уради спрат скривен под црепом? Опет, нестала је она претходна склепотина.

Vrh