Šta je novo?

Razni projekti

Jedan vrlo zanimljiv projekat se gradi u Santiceovj ulici na broju 12. Vec smo ga ranije pominjali na ovom forumu, ali sada po prvi put imamo malo vise rendera i malo vise informacija. Projekat su radili Dejan Miljkovic i Jovan Mitrovic, i malo je izmenjen u odnosu na prvobitnu crnu verziju zgrade, koja mi se iskreno malo vise dopadala.

zgrada1.jpg

zgrada2.jpg

zgrada3.jpg

zgrada4.jpg

Vise informacija na: www.nenel.rs

Po mom miseljenju, ovo je odlican primer kakve bi zgrade trebalo da se grade na Dorcolu :)

Na toj poziciji je trebao da bude hotel... :)

A samim renderima sam oduševljen. Doduše, okolina ne odgovara stanju na renderima, ali sam objekat izgleda fenomenalno. ;)

Steta sto promenise boju ali i ovako je :kk: .

Fino! Glupo je reci da je super za Surcin, dobro bi leglo ovo i na Vracaru, poenta je druga. Skoro je otvoren dz u Kaludjerici i dobro je da se malo uloze i u takva mesta. Grad bi morao da ucini sve sto je u granicama moguceg da popravi infrastrukturu i lose usove za zivot za koje je i sam delimicno kriv.

Веома је позитивно да се за јавне грађевине граде квалитетна архитектонска здања. Коначно архитектура креће напред. :kk:

Homer Jay":1gfat3s2 je napisao(la):
Jedan vrlo zanimljiv projekat se gradi u Santiceovj ulici na broju 12. Vec smo ga ranije pominjali na ovom forumu, ali sada po prvi put imamo malo vise rendera i malo vise informacija. Projekat su radili Dejan Miljkovic i Jovan Mitrovic, i malo je izmenjen u odnosu na prvobitnu crnu verziju zgrade, koja mi se iskreno malo vise dopadala.

Po mom miseljenju, ovo je odlican primer kakve bi zgrade trebalo da se grade na Dorcolu :)
ovaj Miljkovic bi trebao da se drzi jednoporodichnih vila na Senjaku jer ova njegova prezvakana i gola estetika, koja deluje kao podgrejani soc realizam, nema kapacitet detalja forme i materijalizacije da podrzi ovoliki objekat. Mozete da zamislite kako ce ovo dosadno i ruzno da izgleda kroz par godina, kada se isprlja smogom...jer je bela boja fasade, trenutno, 70% lepote objekta.

Nije vrh , ali jednostavni oblici sa čistim linijama pa i ta beličasta boja po meni su sasvim uredu za jedna dom zdravlja
naročito kad je u pitanju mesto, van centra grada.

U svakom slučaju drago mi je što će i Surčinci dobiti lep nov objekat od interesa za sve njegove stanovnike

To definitivno otskače za sto koplja unapred ,od Batajničkog, koj je u takvopm stanju da ga je žalosno pogledati a kamoli uči u njega....

stf":2i21fz30 je napisao(la):
Веома је позитивно да се за јавне грађевине граде квалитетна архитектонска здања. Коначно архитектура креће напред. :kk:
Toplo se nadam ! :) Sa ova dva objekta stvar ikrecu da se menjaju znatno na bolje ! :)

Odusevljen sam sa ovom zgradom u Santicevoj ! Jel su sada na tom mestu oni Romi ?

A DZ Surcin je boli glava ! :vops:

zexland":4bjx29w1 je napisao(la):
Odusevljen sam sa ovom zgradom u Santicevoj ! Jel su sada na tom mestu oni Romi ?
Груби грађевински радови су завршени. Сад треба да стављају фасаду.

Propadanje bivše robne kuće Beteks u Požeškoj »

04. Mart. 2011 | 18:27, Izvor : Studio B, Komentari: 0

Dok širom grada, skoro na svakoj slobodnoj parceli niču novi tržni centri, zgrada bivše robne kuće Beteks na Banovom brdu, ne samo da je prazna, već se i sve više raspada.

Sekretarijat za urbanizam je potvrdu o prijavi radova na održavanju poslovnog objekta u požeskoj ulici izdao pre više pod 4 godine, vlasnik je poznat i kaže da planira rekonstrukciju, ali ona nikako da počne.
Nekadašnju robnu kuću sada koriste beskućnici, ili životinje lutalice koje traže zaštitu od zime. Na lokaciji gde kvadrat stambenog prostora košta 2000 evra već godinama propada zgrada bivšeg najpopularnijeg tržnog centra Beogradjana sa Banovog brda.
Vlasnik zgrade Firma Hypo Alpe Adria Rent, posle prijava je čistila komunalni nered oko zgrade, a obećavaju da će i ulaz zatvoriti. Medjutim,na pitanje kada bi mogla da počne obnova, kažu da je nezahvalno pričati o terminima.
- Namera prilikom kupovine jeste upravo ta da se on rekonstruiše kako bi uspeo da zadovolji visoke standarde trgovine. U toku je ishodovanje svih saglasnosti kako bi mogao da počne proces rekonstrukcije. Još je rano da pričamo o novcu kad još nemamo papir kojim možem da pričamo, sada pričati o mogućnosti investicije je izlišno bez prvog koraka ili proceduralno, šta se tu podnosilo od dokumentacije, smatram da je podneto sve što je trebalo i da je sad zakonska procedura koja mora da se prodje da bi se ta odobronje i dobila, kaže Predrag Stojkov iz Hypo Alpe Adria Renta.
Da li će i kada napuštena zgrada postati tržni cntar zavisi samo od vlasnika. U Hypo Adria Rentu kažu da planiraju njeno renoviranje. U sekretarijatu za urbanizam, medjutim kažu da su prijavili radove još 2007. ali od tada ništa nije uradjeno.
Sekretarijat za urbanizam je potvrdu o prijavi radova na održavanju poslovnog objekta u požeskoj ulici izdao pre više pod 4 godine. Prema tehničkoj dokumentaciji, koja je sastavni deo te prijave odobreni su radovi koji se odnose na deo toplotne podstanice, radijatore, telefonske i instalacije vodovoda i kanalizacije - adaptaciju mokrih čvorova i ventilaciju. Dakle, postoji dozvola za unutrašnje radove. I to je dovoljno za početak.

Famozni Infinity dobija prepoznatljivu zguzvanu fasadu:

wh280.jpg

j5b3pi.jpg

Na Bulevaru se grubi gradjevinski radovi privode kraju:

30m363c.jpg

stf":v6szprap je napisao(la):
zexland":v6szprap je napisao(la):
Груби грађевински радови су завршени. Сад треба да стављају фасаду.
Deluje dobro i dobro je uklopljeno, barem po renderima, bukvalno oplemenjuje ceo taj prostor. Jedva cekam da vidim slike :kk:

Филијала малог клуба се изгледа већ увелико припрема за намештен улазак у ТСЛ.

RockerSVK":2kgpww14 je napisao(la):
Филијала малог клуба се изгледа већ увелико припрема за намештен улазак у ТСЛ.
Vidimo se u sredu..

Сваке ноћи сањам ја да је већи ЈНА, па да можемо сви да станемо. Направи им Толе, бре, мало веће трибине, два'ес' хиљада стиже Делија :)

A ja mislio da sam jedini navijac na forumu. :)

Па ја нисам више тако активан као некада кад сам био редован колико сам могао, ипак, године су године, али увек још радо запевам лепе песме са Севера :)

Delija":1vi2khm4 je napisao(la):
A ja mislio da sam jedini navijac na forumu. :)
mene na drugom navijačkom forumu pita čovek jesi ti isti medjutim kao i na beobulidu :)

navijači su ljudi kao i svi ostali..

Баш тако, само медији хоће да направе од навијача банду необразованих, пијаних, дрогираних хулигана, изгредника, мангупа и сл. Страшно шта је испирање мозгова и негативистичка пропаганда.

Vrh