Šta je novo?

Razne gradske vesti, Topic II

Samo pratite tekstove u "Novostima" ovih dana. Te zaraza u Romvilu, te hladno u Romvilu, te pacovi u Romvilu.... Tako se priprema javno mnjenje za raseljavanje koje neminovno sledi...

Nazalost, veliki problem je i dalje sto nije raskrinkana banda koja stoji iza postavljanja nehigijenskih naselja, jer je to jedan ozbiljan organizovani kriminal (kao sto je npr. prosjacenje) i radi se o stravicnom krsenju ljudskih prava i zloupotrebi Roma u Beogradu.

Nehigijenska naselja po pravilu nicu na parcelama gde se uskoro planira neka gradnja i ljudi se sistematski doseljavaju, a pri tom placaju po 50 evra mesecno po kolibi (to je suma koja se nezvanicno pominje, sto je sumanuta "stanarina" za takve zivotne uslove). Naravno, sve ide preko nekog "gazda Pere" koji ubira te pare. Cik probajte da odete vi do Romvila i postavite kolibu, premlatice vas "gazda Perni" ljudi i naterati vas da zazalite sto vam je ikada tako glupa ideja pala na pamet....

Nazalost, to je tako. Ispravno pises. Bio je podatak u Novostima od pre neki dan, da je samo 10% Roma u Beogradu zapravo Beogradjani.

Sve se to sistemski doseljava, kao sto kazes, na najskuplje gradske lokacije.

+1

2005. godine nije bilo ni jedne jedine stracare tamo,samo livada!

Homer Jay":3fke6zsi je napisao(la):
Samo pratite tekstove u "Novostima" ovih dana. Te zaraza u Romvilu, te hladno u Romvilu, te pacovi u Romvilu.... Tako se priprema javno mnjenje za raseljavanje koje neminovno sledi...

Nazalost, veliki problem je i dalje sto nije raskrinkana banda koja stoji iza postavljanja nehigijenskih naselja, jer je to jedan ozbiljan organizovani kriminal (kao sto je npr. prosjacenje) i radi se o stravicnom krsenju ljudskih prava i zloupotrebi Roma u Beogradu.

Nehigijenska naselja po pravilu nicu na parcelama gde se uskoro planira neka gradnja i ljudi se sistematski doseljavaju, a pri tom placaju po 50 evra mesecno po kolibi (to je suma koja se nezvanicno pominje, sto je sumanuta "stanarina" za takve zivotne uslove). Naravno, sve ide preko nekog "gazda Pere" koji ubira te pare. Cik probajte da odete vi do Romvila i postavite kolibu, premlatice vas "gazda Perni" ljudi i naterati vas da zazalite sto vam je ikada tako glupa ideja pala na pamet....
Ево тог текста из Новости који "Хомер" спомиње: http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:315644-Belvil-Suga-preti-najmladjima, обратите посебно пажњу на уоквирени текст "Донације" !

I dalje mi nije jasno da li postoji evidencija tih ljudi ? Da li se zna ko je ko tamo ? Imaju li LK ?
Neverujem da nekome daju pare kao pomoc, a da ga ne evidentiraju.
Sta sa decom ? Nisu ona kriva sto su im roditelji takvi. (pokvareni, namazani ili siromasni, svejedno).
Nisam siguran koliko je Gazela zivela, ali imam utisak dosta dugo. Da ih nisu iselili, oni bi ostali jos 20 godina.
Ono sto sam hteo da kazem, kada neko odluci da zivi u takvim uslovima toliko dugo, rekao bih da mu je veoma tesko ili nemoguce da dodje do neceg boljeg, pa nastavlja da zivi tako kako zivi.
Neverujem da je sve cista kalkulacija, mislim da ima vise bede, nego sto mnogi zele da vide.
Mi kao obicni gradjani, skoro da tu nista i nemozemo da uradimo (kao i za vecinu drugih stvari).
Mozemo da simpatisemo ili neodobravamo poteze pojedinih politicara koji su skoro jedini u stanju da unesu neku promenu u postojece stanje.
Meni uopste ne bi bilo krivo da dam deo poreza za najugrozenije u Srbiji, naprotiv. Najveci problem je sto uopste neverujem u sposobnost i iskrenost ijednog politicara da odradi to kako valja.
U Srbiji (a i drugde)ima gladnih, gladnijih i najgladnijih, Mislim da se neki od najgladnijih nalaze i u nekim takvim naseljima, te da zato zasluzuju nasu pomoc. Vecina nas je imala srecu da ima dobar pocetak u zivotu,a da za to uopste nisu krivi. Jednostavno imali smo srece da se ne rodimo u nekom karton naselju. Pocetak sa takvog mesta se drasticno razlikuje od pocetka kakvog je imala vecina nas.
p.s sve te manipulatore, koji pokusavaju da ucare nesto na najgladnijim odmah u zatvor. Da otplate prvo sto su ukrali, a ako ponove jos veca kazna.

Ja sam sebi postavljao slična pitanja, nisam našao sve odgovore evo jedan odgovor :
oni isto boluju kao i mi ...
počevši od toga da ih zaboli zub do bolesti raka, od deteta, žena do staraca, Starci su retki, gotovo ih nema, umiru jako mladi ,a zbog visokog nataliteta uvek nam se čini jedni isti Te bolesti su uvečane nedostatkom elemetarnih stvari hrane a naročito vode, Sa ovih prostora medcinske šatore smo širili i po Africi.... lepo.... na ovim prostorima imamo i pseće azile.... lepo.... a njima....

Eto..... grad je zbrinuo određen broj porodica kontejnerima , uveo struju, vodu, upisali decu u školu To je prava pomoć ,
možda može i bolje ali u ovom momentu pomoć je adekvatna, samo što je stala (ili je poslužila za reklamu ), treba još puno, tih građ. kontejnera , a sredstva su ograničena današnjicom, Neke šire društvene akcije građana i nema, nego baš suprutno podgreva se mržnja ...

Problem je i lokacija za njih, lakše smo ovde na forumu našli lokacije za preselenje Zooa nego za njih. Možda Kineski most reši i taj problem Najvažnije je zainteresovanost nas samih, i jedna reč može da bude doprinos da se progovori o našim Afrikancima....

boca-ica":249gr2xm je napisao(la):
Problem je i lokacija za njih, lakše smo ovde na forumu našli lokacije za preselenje Zooa nego za njih.
Životinje se ne bune kad nisu u centru, i ne bi se žalile na Boljevce ni na bilo koje prigradsko naselje..

Pre par godina se pojavio jedan fantastičan projekat Romskog naselja, koje je radila naša mlada arhitekta. Proučavala je njihovu kulturu mesecima i projektovala naselje prema njihovim potrebama, čiji bi troškovi izgradnje bili jako mali, a imali bi uslove za život, kao i svi mi.

Šta se medjutim desilo? Projekat i nije praktično razmatran, jer ne infiltrira te ljude u ostalo društvo, i taj projekat predstavlja GETO. Stvarno svašta može da se upropasti na nevidjeno glupe načine.

Imam utisak da je sve bolje od karton naselja u kome deca provedu celo detinjstvo.
Neznam tacno koliko su kostali oni kontejneri, nesto mi se vrti cifra od 10 tak hiljada eura ?
U Srbiji imamo na desetine ljudi optuzenih za utaje, prevare, kradje ... cifre za koje se oni terete pojedinacno prelaze uglavnom nekoliko miliona eura. Pa samo poslednji aktuelni slucaj je utaja vredna oko 4 mil eura. To mu dodje 400 kontejnera ?
Ukoliko bih znao da ce projekat biti posten, pravilno usmeren i dobro organizovan, a ljudi koji ga vode nemaju putera na glavi, vrlo rado bi se odrekao mosta na Adi, i Investicuju od 300 mil eura prebacio najgladnijim u Srbiji.
Obzirom da zivimo gde zivimo, te da znamo kako bi ta pomoc zavrsilia, i kako bi sve to bilo organizovano, nazalost moram da kazem, dobro je sto smo dobili most :(

@stf
hajde iz podruma na svetlost dana da taj projekat vide i dr ljudi sa ovog foruma, koj su vec dugo, ovde dokazali da su svom dušom a i pameću za Beograd kakav svi želimo.

Edit- a kada završimo bar osnovnu obnovu Kraljeva , biće kontejnera ko šaše ( nadam se već na leto ove godine )
što se tiće lokacije to je pomoć grada i molim lepo ko neče da primi takvu pomoć Beograda onda mora i da ga napusti
ostvarivanjem takvih uslova, neće moči da postavlja kartonsku kolibu gde mu padne napamet nego istog trenutka bager.

stf":13t9lheo je napisao(la):
Projekat i nije praktično razmatran, jer ne infiltrira te ljude u ostalo društvo, i taj projekat predstavlja GETO. Stvarno svašta može da se upropasti na nevidjeno glupe načine.
E, pa super onda. Preko puta sagraditi paralelni Belvil i infiltrirati ih u društvo.
Šta koji k****?

Vucko ju je postavio na SSC....Zaboravio je na Beobuildere :) pa reko greota je da ne podelim sa vama.

Ja to uzeh odavde,neko je stavio na temi linkovi.

Sve potice i vraca se na bb :)

He he, hvala, mada ja sam dobio u nekom cirkularnom mejlu, i nemam pojma odakle potiče.

Ljudi poceli da problem parkinga rjesavaju kreativno kod fontane na NBG skoda koja je smetala bila bahato parkirana je iskrampirana silike i vjest na www.b92.net ali nemogu da linkujem stalno nesto premjestaju potrazite za nevjerovati :lool: :lool:

direktor":2iga05bo je napisao(la):
Ljudi poceli da problem parkinga rjesavaju kreativno kod fontane na NBG skoda koja je smetala bila bahato parkirana je iskrampirana silike i vjest na www.b92.net ali nemogu da linkujem stalno nesto premjestaju potrazite za nevjerovati :lool: :lool:
Koliko sam ja čuo, ne radi se o rešavanju problema parkiranja (iako deluje tako), već o nekim nerazjašnjenim pitanjima.

Vrh