Šta je novo?

PVC i ALU stolarija iskustva i preporuke

Deko, kakvo je misljenje/iskustvo o turskim profilima, konkretno neki Superclass 81mm, 7 komora i 3 dihtung gume? Ima gomila firmi koje nude ovo, sa nekim Accado okovima. To je gotova stolarija u raznoraznim dimenzijama, staklo im je 4+16+4 navodno punjeno argonom, ali nije 4 godisnja doba. Nekako racunam da je za prozore koji nisu na suncanoj strani dovoljan i argon (ili gresim?)
Nikad ni čuo ni video ovaj profil. Accado nije baš na nekom glasu u Turskoj, u Srbiji mislim da ga niko ne prodaje, pa je servisiranje ili zamena pokvarenih delova skoro nemoguća. Staklopaket je baš loš, potpuno neprimeren našoj klimi.
Gotovi prozori iz Turske su jeftini, sa razlogom. Ja se ne bih upuštao u to.

Deko, svaka ti čast na posvećenosti i stručnosti!
Pozdrav

Treba da zatvorim terasu, otvor je dimenzija 325 (sirina) x 140 (visina). PVC stolarija, 6-komorna, klasicno otvaranje. Bitno mi je da ima vise svetlosti. Da li na tu sirinu valja staviti samo 3 krila, da li bi prozor bio stabilan, ili je bolje 4?

Treba da zatvorim terasu, otvor je dimenzija 325 (sirina) x 140 (visina). PVC stolarija, 6-komorna, klasicno otvaranje. Bitno mi je da ima vise svetlosti. Da li na tu sirinu valja staviti samo 3 krila, da li bi prozor bio stabilan, ili je bolje 4?
Mislim da je bolje 4 krila, dva klasična dvokrilna, spojena.
Teško da iko može da izmeri ili primeti razliku u svetlosti (osim nekog uređaja).
Vidite šta vam kaže proizvođač stolarije.

Vrh