Ponude su identične, sve je isto osim samog pvc profila. Možete ići na jeftiniju varijantu, imate samo jedan otvarajući deo.
Hvala puno na odgovoru! Svako dobro Vam želim. Pozdrav
Ponude su identične, sve je isto osim samog pvc profila. Možete ići na jeftiniju varijantu, imate samo jedan otvarajući deo.
Da, rekoh, to nema meni smisla. ClimaGuard stakla se stavljaju spolja.@Adel vi rekoste da ne moze biti solar 4gd solar i 4gd premium u istom paketu?
Ovo je ponuda od Mond line pro za stakla za Veka profile:Staklo je marke GUARDIAN, češki proizvođač. Kod troslojnog termopaketa ugrađuje se staklo Clima Guard Solar (prvo sa spoljne strane) sa zaštitom za sva godišnja doba, plus staklo Clima Guard Premium (LOW-E prvo sa unutrašnje strane) koje ima dodatni premaz za zimu, srednje staklo je Flot Glass Extraclear. Komore između stakala su punjene argonom koji dodatno poboljšava termo izolaciju. Ukupna debljina termoispune stakala kod troslojnog termopaketa je 44 mm (4x16x4x16x4 mm).Za Rehau profile za koje sam se odlucio samo zbog majstora koji ce da ih ugrađuje,sam u prethodnom postu napisao kako glasi njihova ponuda za stakla, jer jedan deo stana sam pre par godina uradio sa Veka profilima i preko Mond Line Pro firme samo sa dvoslojnim staklima.Ovaj put sam se odlucio za Pro Max firmu koja je radila Velux prozore kod moje majke a kod nekih prijatelja su radili Pvc i sve je bilo odlicno urađeno.U komunikaciji sa njima do sada sve je bilo precizno i profesionalno, a čovek koji je uzimao mere i koji će da mi ugrađuje prozore mi je ostavio poseban utisak i to me prelomilo da radim sa njima, a imam poprilično velike standarde po tom pitanju, i sam se bavim standardima i sertifikacijom.Ponavljam, 5 ponuda sam trazio, par njih je bilo da uzima mere,sve je bilo nekako zbrzano, svaki od njih je udarao filozofiju kako su unutrasnje roletne bolje od spoljnih itd,kako je kredit za energetsku efikasnost bezveze, sve dok nije dosao ovaj covek o kojem pricam....Videcemo kako ce sve to na kraju biti, podelicu vrlo rado utiske, kod mene je presudno da je taj sto ugradjuje prozore majstor svog zanata a i da mi se kao čovek dopadne, ne volim da mi dolaze polupismeni ljudi da rade bilo sta kod mene, moraju pre svega da budu vaspitani i profesionalni.Ponavljam, jedino su za stakla nedoumice, ali 5 ponuda, ponavljam niko nije znao da ubode pravu kombinaciju....Hvala Vam sto ste podelili svoje iskustvo...Ja sam inace arhitekta po profesiji, a radim u polju enterijera i u svom dosadasnjem radu nisam naisla na ponudu troslojnog paketa, koja za spoljno i unutrasnje staklo predlaze ClimaGuard stakla. Imam nameru da zbog svog ''specificnog'' slucaja i problema na koji sam naisla povodom CG Premium, kontaktiram proizvodjace stakla firme ciju sam ponudu prihvatila, ali i staklare sa liste koju je ovde postavio Deka, pa cu da dodatno pitam i za ovo o cemu pisete. Tatjana je isto imala u ponudi solar/premium, mada tek treba da pita prodavce detaljnije o tome. Mislim da je vazno da se ovo sa staklima do kraja razjasni. Objavicu ovde moja saznanja, cim budem znala vise. Razumem sve Vase razloge, ali meni je zaista neverovatno da neke staklare cudi paket ClimaGuard/flot/Low E, posto je to najcesci paket na ovim prostorima...
Ako ne zurite, sacekajte koji dan da istrazim kod staklara na ovu temu? Ako bas zurite, onda Vam preostaje da verujete svojim utiscima, preporukama i prodavcu.
Ja isto verujem u sve to, ali mi je potrebno da to ''verovanje'' potkrepe i cinjenice u vidu tacnih i razumljivih informacija i brojki (profesionalna deformacija).
Drago mi je da ste nasli firmu koja Vam odgovara u svakom smislu i u potpunosti razumem zbog cega imate visoke standarde Nije lako na ovom trzistu doci do dobrih proizvodjaca i majstora ali treba svako da insistira na kvalitetu i profesionalnosti, pa se na kraju to i pronadje. Inace, ja sam isto trazila ponudu od Mondline-a, ali smo tek na kraju dosli do price o staklima. Pogledala sam danas njihovu ponudu, nisam to ranije videla ali i meni pise Solar/Premium! U vezi stakala, pitala sam tada prodavca da mi potvrdi da li je proizvodjac Guardian i da li mogu da ugrade CG Premium stakla. Prodavac je rekao da njihovi staklari nekada rade sa Guardianom a nekad sa AGC i da je najbolje da pricam direktno sa njima, sto je i ucinjeno. Tada mi je potvrdjeno da bi bila ugradjena AGC stakla, ali isto tako da nemaju adekvatnu zamenu tj. pandam za CG Premium, vec mi je predlozeno da ugradimo kao spoljno obicna Low E, sto sam tada odbila. Kod druge firme -Danito, prodavac mi je odmah potvrdio da rade sa CG Premium, potvrdio zeljeni staklo paket, dosli su da izmere, medjutim, kada su mi isporucili ponudu i predracun sa pogresnim podacima i bez tacnog opisa stakala, i nisu hteli da to koriguju, resila sam da odustanem. Za trecu firmu sam dobila preporuku od prijatelja, zovem ih, pitam jel imate CG Premium, imaju, jel moze zeljeni paket -moze. Dobijam ponudu gde pise sledeci opis: Clima Guard/flot/Low E. Opet zovem i trazim da napisu tacan opis, i tu se na kraju ispostavi da ni oni nemaju CG premium, vec da bi ugradili obicno Low E kao alternativu.Ovo je ponuda od Mond line pro za stakla za Veka profile:Staklo je marke GUARDIAN, češki proizvođač. Kod troslojnog termopaketa ugrađuje se staklo Clima Guard Solar (prvo sa spoljne strane) sa zaštitom za sva godišnja doba, plus staklo Clima Guard Premium (LOW-E prvo sa unutrašnje strane) koje ima dodatni premaz za zimu, srednje staklo je Flot Glass Extraclear. Komore između stakala su punjene argonom koji dodatno poboljšava termo izolaciju. Ukupna debljina termoispune stakala kod troslojnog termopaketa je 44 mm (4x16x4x16x4 mm).Za Rehau profile za koje sam se odlucio samo zbog majstora koji ce da ih ugrađuje,sam u prethodnom postu napisao kako glasi njihova ponuda za stakla, jer jedan deo stana sam pre par godina uradio sa Veka profilima i preko Mond Line Pro firme samo sa dvoslojnim staklima.Ovaj put sam se odlucio za Pro Max firmu koja je radila Velux prozore kod moje majke a kod nekih prijatelja su radili Pvc i sve je bilo odlicno urađeno.U komunikaciji sa njima do sada sve je bilo precizno i profesionalno, a čovek koji je uzimao mere i koji će da mi ugrađuje prozore mi je ostavio poseban utisak i to me prelomilo da radim sa njima, a imam poprilično velike standarde po tom pitanju, i sam se bavim standardima i sertifikacijom.Ponavljam, 5 ponuda sam trazio, par njih je bilo da uzima mere,sve je bilo nekako zbrzano, svaki od njih je udarao filozofiju kako su unutrasnje roletne bolje od spoljnih itd,kako je kredit za energetsku efikasnost bezveze, sve dok nije dosao ovaj covek o kojem pricam....Videcemo kako ce sve to na kraju biti, podelicu vrlo rado utiske, kod mene je presudno da je taj sto ugradjuje prozore majstor svog zanata a i da mi se kao čovek dopadne, ne volim da mi dolaze polupismeni ljudi da rade bilo sta kod mene, moraju pre svega da budu vaspitani i profesionalni.Ponavljam, jedino su za stakla nedoumice, ali 5 ponuda, ponavljam niko nije znao da ubode pravu kombinaciju....
Nekako imam utisak da se uz odredjene profile nude odredjeni paketi stakala i sve sto iskace izvan tog okvira njih zbunjuje.Ali prosto je neverovatno da od 5 firmi i majstora sa kojima sam bio u kontaktu niko ne zna te detalje.Bilo kako bilo, ja iskreno ne verujem da cu dobiti losa stakla ili da cu biti prevaren, ja sam iscitao sve sto postoji i o tim Solar staklima i ne vidim da su to nesto losija stakla od recimo Clima Premium stakala ili kako god, nemam vise ni zivaca ni snage da se zamlacujem sa kojekakvim majstorima ni firmama, uzimam troslojna stakla, uzimam dobre profile, nasao sam cini mi se dobre ljude i dobru firmu za to,stavljam spoljasnje roletne, a sto se tice stakala ne verujem da cu moci da primetim neku bitnu razliku, jer u principu sam zadovoljan i sa dvoslojnim staklima koje imam u kuhinji i trpezariji.Sto se tice zvucne izolacije bice sigurno za klasu bolje od sadasnje drvene stolarije, a najveca ocekivanja imam od termo izolacije, da mi se leti ne zagrevaju mnogo stakla a zimi da mi ne izlazi mnogo toplota iz stana, mada leti svakako spustam roletne kada je po 40 stepeni napolju.Videcemo, mislim da je dosta toga i marketing, ali zaista sam uradio sve sto je bilo do mene, ja ne znam sta jos da uradim, jos samo da obilazim i staklarije.......Drago mi je da ste nasli firmu koja Vam odgovara u svakom smislu i u potpunosti razumem zbog cega imate visoke standarde Nije lako na ovom trzistu doci do dobrih proizvodjaca i majstora ali treba svako da insistira na kvalitetu i profesionalnosti, pa se na kraju to i pronadje. Inace, ja sam isto trazila ponudu od Mondline-a, ali smo tek na kraju dosli do price o staklima. Pogledala sam danas njihovu ponudu, nisam to ranije videla ali i meni pise Solar/Premium! U vezi stakala, pitala sam tada prodavca da mi potvrdi da li je proizvodjac Guardian i da li mogu da ugrade CG Premium stakla. Prodavac je rekao da njihovi staklari nekada rade sa Guardianom a nekad sa AGC i da je najbolje da pricam direktno sa njima, sto je i ucinjeno. Tada mi je potvrdjeno da bi bila ugradjena AGC stakla, ali isto tako da nemaju adekvatnu zamenu tj. pandam za CG Premium, vec mi je predlozeno da ugradimo kao spoljno obicna Low E, sto sam tada odbila. Kod druge firme -Danito, prodavac mi je odmah potvrdio da rade sa CG Premium, potvrdio zeljeni staklo paket, dosli su da izmere, medjutim, kada su mi isporucili ponudu i predracun sa pogresnim podacima i bez tacnog opisa stakala, i nisu hteli da to koriguju, resila sam da odustanem. Za trecu firmu sam dobila preporuku od prijatelja, zovem ih, pitam jel imate CG Premium, imaju, jel moze zeljeni paket -moze. Dobijam ponudu gde pise sledeci opis: Clima Guard/flot/Low E. Opet zovem i trazim da napisu tacan opis, i tu se na kraju ispostavi da ni oni nemaju CG premium, vec da bi ugradili obicno Low E kao alternativu.
Iz svega se moze zakljuciti da to sto pise inicijalno u ponudi, uopste ne mora da bude merodavno u realnosti. Takodje vidim da prodavci brkaju CG premium staklo sa Low E i misle da je to jedno te isto, a nije. Na sajtu Guardiana, kao sto imate nekoliko produkata u kategoriji ClimaGuard stakala, tako imate i nekoliko produkata u kategoriji Low E stakala. Ako cemo precizno o CG Premium staklu, na sajtu Guardiana pise da se ono vise ne proizvodi, vec da ima novi produkt koji se zove ''CG Premium 2''.
Deka je u pravu, proizvodjac mora da napise tacan naziv svakog stakla koji ugradjuje, da bi znali o cemu pricamo, samo sto se to kod nas najcesce ne radi, pa dolazi do pometnje. Ako to ne razjasnite u detalje u startu u fazi ponude, i jos ako ne proverite nalepnice na staklu, vi zaista ne mozete da znate sta vam je na kraju ugradjeno.
Inace, sinoc sam pisala direktno Guardianu i postavila par pitanja, videcemo da li ce odgovoriti. Ostale sa spiska cu takodje da zovem.
Vama zelim svaku srecu sa izabranom firmom! Molim Vas da podelite Vasa iskustva, bilo bi osvezavajuce i lepo cuti da nekome sve ide kako treba - od pocetka pa do kraja
Da, rekoh, to nema meni smisla. ClimaGuard stakla
Pozdrav,Nekako imam utisak da se uz odredjene profile nude odredjeni paketi stakala i sve sto iskace izvan tog okvira njih zbunjuje.Ali prosto je neverovatno da od 5 firmi i majstora sa kojima sam bio u kontaktu niko ne zna te detalje.Bilo kako bilo, ja iskreno ne verujem da cu dobiti losa stakla ili da cu biti prevaren, ja sam iscitao sve sto postoji i o tim Solar staklima i ne vidim da su to nesto losija stakla od recimo Clima Premium stakala ili kako god, nemam vise ni zivaca ni snage da se zamlacujem sa kojekakvim majstorima ni firmama, uzimam troslojna stakla, uzimam dobre profile, nasao sam cini mi se dobre ljude i dobru firmu za to,stavljam spoljasnje roletne, a sto se tice stakala ne verujem da cu moci da primetim neku bitnu razliku, jer u principu sam zadovoljan i sa dvoslojnim staklima koje imam u kuhinji i trpezariji.Sto se tice zvucne izolacije bice sigurno za klasu bolje od sadasnje drvene stolarije, a najveca ocekivanja imam od termo izolacije, da mi se leti ne zagrevaju mnogo stakla a zimi da mi ne izlazi mnogo toplota iz stana, mada leti svakako spustam roletne kada je po 40 stepeni napolju.Videcemo, mislim da je dosta toga i marketing, ali zaista sam uradio sve sto je bilo do mene, ja ne znam sta jos da uradim, jos samo da obilazim i staklarije.......
Znacu ja ipak imam solar i low e unutrasnje koje oni zovu premiumDrago mi je da ste nasli firmu koja Vam odgovara u svakom smislu i u potpunosti razumem zbog cega imate visoke standarde Nije lako na ovom trzistu doci do dobrih proizvodjaca i majstora ali treba svako da insistira na kvalitetu i profesionalnosti, pa se na kraju to i pronadje. Inace, ja sam isto trazila ponudu od Mondline-a, ali smo tek na kraju dosli do price o staklima. Pogledala sam danas njihovu ponudu, nisam to ranije videla ali i meni pise Solar/Premium! U vezi stakala, pitala sam tada prodavca da mi potvrdi da li je proizvodjac Guardian i da li mogu da ugrade CG Premium stakla. Prodavac je rekao da njihovi staklari nekada rade sa Guardianom a nekad sa AGC i da je najbolje da pricam direktno sa njima, sto je i ucinjeno. Tada mi je potvrdjeno da bi bila ugradjena AGC stakla, ali isto tako da nemaju adekvatnu zamenu tj. pandam za CG Premium, vec mi je predlozeno da ugradimo kao spoljno obicna Low E, sto sam tada odbila. Kod druge firme -Danito, prodavac mi je odmah potvrdio da rade sa CG Premium, potvrdio zeljeni staklo paket, dosli su da izmere, medjutim, kada su mi isporucili ponudu i predracun sa pogresnim podacima i bez tacnog opisa stakala, i nisu hteli da to koriguju, resila sam da odustanem. Za trecu firmu sam dobila preporuku od prijatelja, zovem ih, pitam jel imate CG Premium, imaju, jel moze zeljeni paket -moze. Dobijam ponudu gde pise sledeci opis: Clima Guard/flot/Low E. Opet zovem i trazim da napisu tacan opis, i tu se na kraju ispostavi da ni oni nemaju CG premium, vec da bi ugradili obicno Low E kao alternativu.
Iz svega se moze zakljuciti da to sto pise inicijalno u ponudi, uopste ne mora da bude merodavno u realnosti. Takodje vidim da prodavci brkaju CG premium staklo sa Low E i misle da je to jedno te isto, a nije. Na sajtu Guardiana, kao sto imate nekoliko produkata u kategoriji ClimaGuard stakala, tako imate i nekoliko produkata u kategoriji Low E stakala. Ako cemo precizno o CG Premium staklu, na sajtu Guardiana pise da se ono vise ne proizvodi, vec da ima novi produkt koji se zove ''CG Premium 2''.
Deka je u pravu, proizvodjac mora da napise tacan naziv svakog stakla koji ugradjuje, da bi znali o cemu pricamo, samo sto se to kod nas najcesce ne radi, pa dolazi do pometnje. Ako to ne razjasnite u detalje u startu u fazi ponude, i jos ako ne proverite nalepnice na staklu, vi zaista ne mozete da znate sta vam je na kraju ugradjeno.
Inace, sinoc sam pisala direktno Guardianu i postavila par pitanja, videcemo da li ce odgovoriti. Ostale sa spiska cu takodje da zovem.
Vama zelim svaku srecu sa izabranom firmom! Molim Vas da podelite Vasa iskustva, bilo bi osvezavajuce i lepo cuti da nekome sve ide kako treba - od pocetka pa do kraja
Upravo to.Pozitivna je pojava da ih klijenti pritiskaju oko specifikacije, jer će onda i oni vremenom osećati pritisak da se dodatno profesionalizuju u načinu na koji daju ponude. Sigurno je da postoji određena doza uljuljkanosti sa njihove strane zbog činjenice da se najveći broj ljudi uopšte ne razume u stolariju.
Pa to jeste, ali izbacujem unutrasnje kutije, stavljam spoljne, samim tim se znacajno povecava zvucna izolacija, a o termo izolaciji da ne pricam, ocekujem znacajna poboljsanja,kada se dobro urade obrade spaletni i kada to sve bude fakticki hermeticki zatvoreno bice to dobro, preko puta su mi trenutno dva gradilista,ponavljam i sa dvoslojnim staklima sam dobio solidnu zvucnu izolaciju samim izbacivanjem unutrasnjih kutija i stavljanjem spoljnih.Pozdrav,
ja vas moram razocarati sto se tice zvucne ako uzimate obican staklopaket u odnosu na dvoslojni je samo 1-2 decibela razlike i tu u sustini nema prevare neke posebne jer postoje tabele poslacu vam za svaki staklopaket. Treba da bude specjalni paket da bi zvucna bila bolja sto za dvoslojna sto za troslojna.
Tatjana je sve to uradila, medjutim sa staklima 3 cetvorke, spoljnom kutijom i dobro uradjenim spaletnama nije imala poboljsanje u smislu redukcije buke. Za lokacije kao sto je njena a koja se nalazi u blizini velikih saobracajnica, stvarno bi trebalo ici sa posebnim paketima koji su namenjeni toj svrsi (pisao je Deka o tome). Kod Vas je rec o buci sa gradilista koja ce da prodje kada zavrse izgradnju, ali kod nje na zalost buka nece prestati.Pa to jeste, ali izbacujem unutrasnje kutije, stavljam spoljne, samim tim se znacajno povecava zvucna izolacija, a o termo izolaciji da ne pricam, ocekujem znacajna poboljsanja,kada se dobro urade obrade spaletni i kada to sve bude fakticki hermeticki zatvoreno bice to dobro, preko puta su mi trenutno dva gradilista,ponavljam i sa dvoslojnim staklima sam dobio solidnu zvucnu izolaciju samim izbacivanjem unutrasnjih kutija i stavljanjem spoljnih.
U pravu ste. Pricam neki dan mojoj prijateljici kroz sta prolazim u smislu ponuda i predracuna, i ona mi kaze da je na mom mestu, da ne bi imala zivaca ni vremena da ulazi u sve to i da bi samo prihvatila predracun i predala za subvencije, bez zapitkivanja. Da, problem je sto verovatno vecina sveta tako razmislja, pa su se prodavci opustili preko svake mere, jer im to prolazi.Pozitivna je pojava da ih klijenti pritiskaju oko specifikacije, jer će onda i oni vremenom osećati pritisak da se dodatno profesionalizuju u načinu na koji daju ponude. Sigurno je da postoji određena doza uljuljkanosti sa njihove strane zbog činjenice da se najveći broj ljudi uopšte ne razume u stolariju.
To mi je bas cudno, ja zivim na Cukarickoj Padini, preko puta Ade fakticki, ali moja strana stana nije sa bucne strane, sa druge strane je ulica i intezivan saobracaj, cuje se huk saobracaja i vozila i danju i nocu, moj komsija je stavio Veka profile sa dvoslojnim staklima i unutrasnje kutije sa roletnama,majstori koji su ugradjivali su bili potpuno neprofesionalni, sam kvalitet ugradnje mi se ne dopada uopste, posto su poprilicno probijali rokove i nisu se odazivali na reklamacije.Sticajem okolnosti, kada komsije nisu tu, ja im zalivam cvece i proveravam stan, i bas sam se fokusirao na nivo buke posle ugradjene pvc stolarije i mogu vam reci, da kada se prozori zatvore, buka se fakticki i ne cuje, mozda gresim, mozda je to kratak period od 10 minuta koliko ja provedem u tom stanu da bi se izvodili zaključci sto se tice buke, ali ponavljam, buka od saobracaja jedva da se i cuje......Tatjana je sve to uradila, medjutim sa staklima 3 cetvorke, spoljnom kutijom i dobro uradjenim spaletnama nije imala poboljsanje u smislu redukcije buke. Za lokacije kao sto je njena a koja se nalazi u blizini velikih saobracajnica, stvarno bi trebalo ici sa posebnim paketima koji su namenjeni toj svrsi (pisao je Deka o tome). Kod Vas je rec o buci sa gradilista koja ce da prodje kada zavrse izgradnju, ali kod nje na zalost buka nece prestati.
Jasno, ja vam kazem iz mog iskustva a i ja sam izbacila unutrasnju kutiju. Isto mi je sa dvoslojnim i troslojnim staklom cak dvoslojno ima unutrasnju kutiju pa vi vidite. Kod mene je takav slucaj. Sa toplotnom izolacijom nemam problema greju stan je ususkan bude mi prevruce.Pa to jeste, ali izbacujem unutrasnje kutije, stavljam spoljne, samim tim se znacajno povecava zvucna izolacija, a o termo izolaciji da ne pricam, ocekujem znacajna poboljsanja,kada se dobro urade obrade spaletni i kada to sve bude fakticki hermeticki zatvoreno bice to dobro, preko puta su mi trenutno dva gradilista,ponavljam i sa dvoslojnim staklima sam dobio solidnu zvucnu izolaciju samim izbacivanjem unutrasnjih kutija i stavljanjem spoljnih.
I ja sam to mislila Da ce biti, kad ono nije nista bolje. Stim sto ne znam dal znate moj slucaj sa devenim prozorima nije bilo problema sa spoljnom bukom ovako. Verovali ili ne. Ali ima smisla jer bilo je dosta drveta koji je odlican izolator dva krila a stalla ona stara od pre 50 god sa dosta prostora izmedju jer su kao sro rekoh bila dva krila. Niko se nije nadao da ce se buka toliko pogorsati. Dva puta sam menjala u meni bitnoj prostoriji gde spavam i radim.Moram da vam kažem, na žalost, da su retki majstori/gazde/prodavci u firmama koje proizvode stolariju da se razumeju baš dobro u staklo i u celu problematiku. To nešto što znaju, teraju bez menjanja i mnogo talasanja. I najveći broj malih firmi radi sa malim ili lokalnim staklarima, gde je isto tako.
Ni ja se nisam naučen rodio. Evo 30 godina svaki dan po nešto novo čujem i naučim, a pogotovo ako me nešto interesuje, a još više ako je vezano za branšu. Iako moj posao nije baš direktno vezan za problematiku stakla, morao sam i hteo da naučim davnih dana bar neke osnovne stvari. I mnogo puta doživim razočaranje i nelagodu što moj sagovornik (trebao bi da bude profesionalac) ne zna neke osnovne stvari, štuca, rupe u znanju, promaja u glavi. Što bi rekli, transfer blama.
I ja sam to mislila Da ce biti, kad ono nije nista bolje. Stim sto ne znam dal znate moj slucaj sa devenim prozorima nije bilo problema sa spoljnom bukom ovako. Verovali ili ne. Ali ima smisla jer bilo je dosta drveta koji je odlican izolator dva krila a stalla ona stara od pre 50 god sa dosta prostora izmedju jer su kao sro rekoh bila dva krila. Niko se nije nadao da ce se buka toliko pogorsati. Dva puta sam menjala u meni bitnoj prostoriji gde spavam i radim.
Da dodam jos da ne znam kakve ste vi imali prozore mogyce da su bili losi u odnosu na te moje drvene pa je vama bolje i super. Al kod mene nije slucaj ja ne mogu lagati i zbog toga imam problema vec godinu dana.I ja sam to mislila Da ce biti, kad ono nije nista bolje. Stim sto ne znam dal znate moj slucaj sa devenim prozorima nije bilo problema sa spoljnom bukom ovako. Verovali ili ne. Ali ima smisla jer bilo je dosta drveta koji je odlican izolator dva krila a stalla ona stara od pre 50 god sa dosta prostora izmedju jer su kao sro rekoh bila dva krila. Niko se nije nadao da ce se buka toliko pogorsati. Dva puta sam menjala u meni bitnoj prostoriji gde spavam i radim.
Ispade da je takva situacija u mnogim profesijama. Ljudi ostaju na nekom pocetnom nivou i nemaju zelju da se edukuju i idu u korak sa novim trendovima tehnologijom itd. Ne zanima ih sto je jako lose. Sve se menja i ko ispadne iz toka a bavi se time u problemu je.Moram da vam kažem, na žalost, da su retki majstori/gazde/prodavci u firmama koje proizvode stolariju da se razumeju baš dobro u staklo i u celu problematiku. To nešto što znaju, teraju bez menjanja i mnogo talasanja. I najveći broj malih firmi radi sa malim ili lokalnim staklarima, gde je isto tako.
Ni ja se nisam naučen rodio. Evo 30 godina svaki dan po nešto novo čujem i naučim, a pogotovo ako me nešto interesuje, a još više ako je vezano za branšu. Iako moj posao nije baš direktno vezan za problematiku stakla, morao sam i hteo da naučim davnih dana bar neke osnovne stvari. I mnogo puta doživim razočaranje i nelagodu što moj sagovornik (trebao bi da bude profesionalac) ne zna neke osnovne stvari, štuca, rupe u znanju, promaja u glavi. Što bi rekli, transfer blama.
Ma jok ne mogu ja sa tim da spavam. Malo sam se navikla, ne smeta meni buka uvek ali znate kad je konstantno bude naporno. Hvala na savetuVama ostalo da kupite par onih antifon slušalica kao jedina opcija
Naravno da znamo za vaš slučaj.I ja sam to mislila Da ce biti, kad ono nije nista bolje. Stim sto ne znam dal znate moj slucaj sa devenim prozorima nije bilo problema sa spoljnom bukom ovako. Verovali ili ne. Ali ima smisla jer bilo je dosta drveta koji je odlican izolator dva krila a stalla ona stara od pre 50 god sa dosta prostora izmedju jer su kao sro rekoh bila dva krila. Niko se nije nadao da ce se buka toliko pogorsati. Dva puta sam menjala u meni bitnoj prostoriji gde spavam i radim.
Pogresno sam vama pisala nema veze svakako. Ma da znam sve ali verujte da imaju mozda je do ugradnje. Pokajala sam se za stakla a u stare prozore nisu stajala troslojna, niti je iko hteo time da se bavi a covek kojinje radio isto nije hteo. Pa dobro imam i dalje opciju da menjam stakla al verujte zivaca vise ne a ni para za bacanje. Hvala vama na svakoj poruci. Naucili smo mnogo sutra za “ne daj boze”. Ni jedno znanje nije za bacanjeNaravno da znamo za vaš slučaj.
Kada ste vec rešili da kompletno menjate prozore, trebalo je da insistirate i stavite ono posebno troslojno staklo za buku. Ali, odlučili ste se za dosta lošu varijantu sa tri 4-ke.
Ako se sećate, predlagao sam da u postojeća stara krila stavite novo staklo za buku. Ni to niste uradili.
Nema šanse da kakvi god pvc prozori bili, imaju lošiju zvučnu izolaciju od starih drvenih prozora sa duplim krilima i jednostrukim staklom.
Inace jednostruko staklo bilo dvostruko. Tj dva stakla u svakom krliu po jedno pa spojeno to sve zajedno. Bili su prilicno debeli profili. I sve to lepo ugradjeno na mwru sto jednom rekoste.Naravno da znamo za vaš slučaj.
Kada ste vec rešili da kompletno menjate prozore, trebalo je da insistirate i stavite ono posebno troslojno staklo za buku. Ali, odlučili ste se za dosta lošu varijantu sa tri 4-ke.
Ako se sećate, predlagao sam da u postojeća stara krila stavite novo staklo za buku. Ni to niste uradili.
Nema šanse da kakvi god pvc prozori bili, imaju lošiju zvučnu izolaciju od starih drvenih prozora sa duplim krilima i jednostrukim staklom.