Htela bih da podelim sa svima na ovom forumu svoje iskustvo u pogledu problema sa kojim se suocavam kada od firmi za PVC stolariju, zatrazim da ugrade kao spoljno staklo ClimaGuard Premium. Nedavno me je i kontaktirao preko PP poruke clan foruma koji takodje ima isti problem i koji je zbunjen jer su mu prodavci rekli da je CG Premium u svemu isto staklo kao niskoemisiono (Low E). Upravo se i meni desila ista stvar danas. Kada sam sa prodavcem pricala o detaljima ponude, receno mi je da bi ugradili Low E i da su CG Premium i Low E jedno te isto, a tu informaciju su dobili od njihovih staklara i oni veruju da je to tako. Rekli su da ce proveriti jos jednom sa staklarima i da ce mi javiti, ali verujem da ni oni nece biti u mogucnosti da mi ponude CG Premium…
Kao prvo, CG Premium i Low E, nisu ista stakla, pisao je i Deka o tome, a ja cu jos jednom. Tacno je da su oba stakla nisko emisiona, ali ClimaGuard Premium ima kvalitetnije premaze i bolje karakteristike. Pretpostavljam da je samim tim i skuplje od obicnog Low E stakla. Dovoljno je da odete na sajt proizvodjaca Guardiana i u kategoriji ClimaGuard -a videcete da ima ukupno 5 produkata, koji imaju svoje tacne nazive i razlicite karakteristike. Jedni od tih produkata su CG Solar- koja imaju zatamnjenje i manje propustanje svetlosti, a ako zelite vece propustanje svetlosti-bolje je izabrati CG Premium 2. Ako uporedite karakteristike ClimaGuard stakala, videcete da se one razlikuju od karakteristika kod Low E stakla.
Na sajtu jedne nase firme, nasla sam lepo objasnjenje i poredjenje razlicitih stakala i njihovih karakteristika koje cu ovde preneti, i za koje mislim da ce svima biti od koristi u razumevanju toga da obicno nisko emisiono staklo (Low E), nije isto staklo kao CG Premium.
Deko, o cemu se ovde radi i zasto firme kada cuju da trazite za spoljno staklo ClimaGuard Premium, predlazu Low E staklo? Ako hocete ClimaGuard Solar- nema nikakvih problema, ali ako trazite ClimaGuard Premium, toga nema? Da li je to neka opsta situacija na trzistu, pa svi nasi staklari iz nekog razloga uvoze samo CG Solar, ili je nesto drugo po sredi?