Hvala na odgovoru i savjetima!Kao što sam i napisao, podizno klizni, a pogotovo klizni dosta lošije dihtuje od običnih prozorskih sistema.
Pitajte za opciju nagibno-klizni ili kombi ili PSK način otvaranja.
Bolje i jeftinije.
Hvala na odgovoru i savjetima!Kao što sam i napisao, podizno klizni, a pogotovo klizni dosta lošije dihtuje od običnih prozorskih sistema.
Pitajte za opciju nagibno-klizni ili kombi ili PSK način otvaranja.
Bolje i jeftinije.
ŠIRINA | VISINA | UPRAVLJANJA | KOM |
58cm | 97cm | Desni | 1 Kom |
66cm | 96cm | Levi | 1 Kom. |
66cm | 96cm | Desni | 1 Kom. |
58cm | 98cm | Levi | 1 Kom. |
Ukupno | 2 D + 2 L | 4 Kom. |
Da liZdravo,
Molim za savjet. Treba da zamenim dvokrila vrata i prozor u sobi sa roletnama. U prilogu su ponude, sta bi bilo bolje i da li je neko poslovao sa firmama koje su navedene. zahvaljujem se
Veranda
Pogledajte prilog 199742
Ponuda za venecijanere
Kutija za venecijanere Bela
Boja lamelica: Bela
ŠIRINA VISINA UPRAVLJANJA KOM 58cm 97cm Desni 1 Kom 66cm 96cm Levi 1 Kom. 66cm 96cm Desni 1 Kom. 58cm 98cm Levi 1 Kom. Ukupno 2 D + 2 L 4 Kom.
Ukupna cena sa PDV-om iznosi: 13.012,00 rsd-10%= 11.710 rsd
Rehau
Rehau model 70mm, pvc stolarija je sa pet komora u beloj boji,staklo dvoslojno - niskoemisiono/argon/float
Jednokrilni prozor 94*154 visina sa roletnom 1kom.cena 350ex2=700e
Dvokrilna balkonska vrata sa T prečkom 190*240 visina sa roletnom 1kom.cena 960e
Dvokrilna balkonska vrata sa T prečkom 190*220 visina 1kom.cena 710e
Cene su sa montažom.
Jednokrilni prozor 94*134 visina 1kom cena 260ex2=520e
ELIT STOLARIJA
sa roletnama
Pogledajte prilog 199746
bez roletni
Pogledajte prilog 199745
6 komora ugradna dubina 76mm okov Roto stakla troslojna nisko emisiona ispunjena argonom, boja bela, alu roletne, okapnice i potprozorske daske na prozorima
Garancija na profile 10god
Garancija na okov 5god
Garan
Za stakla ne znam ali to za kutiju ima smisla naravno bolje nego da je totalno bez izolacije i fasade. Svakako izbegavajte zasto bi rizikovali ako vam je zvucna izolacija bitna.Pozdrav za deku, hvala što delite svoje znanje sa zajednicom.
Na prethodnim stranicama video sam da se kao best buy sa aspekta termo i zvučne izolacije preporučuje 4mm climaguard / 16mm 90% argon / 6mm extraclear/float / 16mm 90% argon / 3+3mm pamplex sa zvučnom folijom. Međutim, na jednom projektu investitor nudi sledeći staklopaket: 6mm climaguard / 16mm 90% argon / 4mm extraclear / 16mm 90% argon / 6mm low-e. Koja je razlika između ovog staklopaketa u odnosu na ovo što vi preporučujete?
Takođe, znam da apsolutno ne preporučujete spoljnu kutiju za roletnu, međutim šta ako preko kutije ide izolacija i fasada zgrade. Da li takvo rešenje uopšte značajnije utiče na termo i zvučno izolacione performanse, ili je to samo kompromis i treba jednostavno izbegavati spoljnu kutiju po svaku cenu?
Mislim da ste se zbunili od silnih novih informacija.Pozdrav za deku, hvala što delite svoje znanje sa zajednicom.
Na prethodnim stranicama video sam da se kao best buy sa aspekta termo i zvučne izolacije preporučuje 4mm climaguard / 16mm 90% argon / 6mm extraclear/float / 16mm 90% argon / 3+3mm pamplex sa zvučnom folijom. Međutim, na jednom projektu investitor nudi sledeći staklopaket: 6mm climaguard / 16mm 90% argon / 4mm extraclear / 16mm 90% argon / 6mm low-e. Koja je razlika između ovog staklopaketa u odnosu na ovo što vi preporučujete?
Takođe, znam da apsolutno ne preporučujete spoljnu kutiju za roletnu, međutim šta ako preko kutije ide izolacija i fasada zgrade. Da li takvo rešenje uopšte značajnije utiče na termo i zvučno izolacione performanse, ili je to samo kompromis i treba jednostavno izbegavati spoljnu kutiju po svaku cenu?
Ako sada imate drvenu nadgradnu kutiju za roletne, jedino onaj koji bude proizvodio i ugrađivao prozore može da vam da pravi odgovor.
Naravno, troslojno staklo je bitno bolje od dvoslojnog za zvučnu izolaciju. Drugo pitanje je šta i koliko može da stane u taj Trocal.
Winkhaus okov bi trebalo da ima nosivost od 130 kg po krilu, tako da to nije problem.
Dvokrilni sa T prečkom ima dva krila odvojeno, i fiksnu vertikalu po sredini.Hvala puno na odgovoru!
Moje poslednje pitanje je samo da li je ok da prozor nema onu T prečku kod dvokrilnog? To se valjda zove lazna precka, jer samo jedno krilo ima kvaku za otvaranje. Nadam se da se na tome ne gube performanse prozora?
@deka u akciji htela sam da vas pitam nisam jos angazovala firmu iz xy razloga da ne smaram sad. U svakom slucaju firma kojoj verujem moze da mi uradi Veka softline a ja sam htela Rehau sinego jer vec imam taj profilDvokrilni sa T prečkom ima dva krila odvojeno, i fiksnu vertikalu po sredini.
Dvokrilni sa lažnom prečkom nema ništa kad se otvore oba krila. Pogled puca.
Ista su svojstva u oba slučaja.
Ok. Hvala na strpljenju.Poštovana, ja kao iz one pesme "trla baba lan" ću ponovo napisati - profil uopšte nije bitan, koliko staklopaket.
U ovom vašem slučaju.
Hvala puno na odgovoru,imam ponudu za gelan 8000 i za gelan 9000 kaze mi majstor da je jedina razlika ta sto je gelan 9000 malo siri profil i sto ima 3 diht gume,a gelan 8000 ima dvije. Da li je bolje doplatiti novca i staviti gelan 9000Čelično ojačanje koje ide u pvc profil ima određenu debljinu, da bi imalo funkciju i smisla.
Uglavnom je od 1,5 mm pa na više.
Ima pvc sistema gde je isto ojačanje za krilo i štok, a ima i gde su različiti.
Otvarajuće krilo ne bi trebalo da ima veću širinu od 1000mm, i veću visinu od 2400mm. To su preporuke i proizvođača pvc profila, kao i proizvođača okova.
Gealan 8000 je veoma dobar.
I sta mislite o salamander profiluČelično ojačanje koje ide u pvc profil ima određenu debljinu, da bi imalo funkciju i smisla.
Uglavnom je od 1,5 mm pa na više.
Ima pvc sistema gde je isto ojačanje za krilo i štok, a ima i gde su različiti.
Otvarajuće krilo ne bi trebalo da ima veću širinu od 1000mm, i veću visinu od 2400mm. To su preporuke i proizvođača pvc profila, kao i proizvođača okova.
Gealan 8000 je veoma dobar.
Hvaal punoooAko hoćete veoma dobru termo i zvučnu izolaciju, onda Gealan 9000, uz kvalitetno troslojno staklo.
Ako ne, dobro je i ovo.
Po meni, Gealan za nijansicu bolji od Salamandera.
Ponude smo dobili od dvije različite firme... tolika je razlika.. A vođica (kutija) po kojoj klize roletna i komarnik treba da bude od aluminijuma?Na celokupnoj roletni samo eventualno kutija i to kada je unutrašnja, može da bude pvc. Sve ostalo bi trebalo i moralo da bude od aluminijuma.
Tolika razlika između ove dve ponude je neka greška. Neka provere, jer bi max trebalo da bude 10 %razlike.