Za 10 otvora bez roletni 3200e. Mislite li da bih trebala da prihvatim?Veka profili su nemački, veoma dobri, pa samim tim i skuplji.
Nasla sam povoljnije, ali slabije profile.
A ovo mi je u okviru budzeta...
Za 10 otvora bez roletni 3200e. Mislite li da bih trebala da prihvatim?Veka profili su nemački, veoma dobri, pa samim tim i skuplji.
Naravno, ako Vam sve odgovara.Za 10 otvora bez roletni 3200e. Mislite li da bih trebala da prihvatim?
Nasla sam povoljnije, ali slabije profile.
A ovo mi je u okviru budzeta...
Poštovani,Veka profili su nemački, veoma dobri, pa samim tim i skuplji.
Poštovani, i profil i okov su odlični. Grehota je da se u ovakav profil ne stavi troslojno staklo, jer profil ima 3 dihtung gume.Poštovani,
U privesu sam nabavke stolarije pa Vas molim za mišljenje za profil Trocal 88+ uz okov sigenia?
Hvala Vam
Poštovani,Poštovani, i profil i okov su odlični. Grehota je da se u ovakav profil ne stavi troslojno staklo, jer profil ima 3 dihtung gume.
Hvala na odgovoru. Nazalost ovo je jedina pozicija da bi klima imala smisla i duvala ka hodniku gde je spavaca i dnevna, desno od prozora bi duvala u kuhinju. Znam da mora da bude 10cm od plafona zbog protoka vazduha, neki majstori su mi rekli da je minimum 35cm. Ako je prozor sada do roletne 140cm, razmisljao sam da mozda stavim 130x120, ako mozes a ako ne, onda120 x 120 samo ne znam da li ce prozor sa tolikim otvorom biti dobro fiksiran ili da izbegavam to...@BSM123
Unutrašnja jedinica se ne može montirati uz sam plafon. Trebaće vam bar 400mm za to zajedno sa njom. Ako ima slab protok vazduha lošije radi.
Jel ne postoji ni jedni drugo mesto na zidu gde bi se klima postavila? Šta je sa onim zidom iznad vrata desno?
Probajte da izmerite prozor izvana, ali svakako će firma koja bude ugrađivala da dođe i pregleda mesto ugradnje i uzme tačne mere. Za cenu 10-20mm gore dole ne igra ulogu.
Par ljudi i ja sam sam zakljucio poziciju jer ne volim da sedim u prostoriji gde direktno hladi klima nego da je u pitanju hodnik iz kog moze ulaziti u ostale prostorije, sve ostale pozicije nekako nemaju smisla. Hvala svakako na sugestijiJa ne znam ko vam je dao savet gde da se klima postavi, ali vam je dao pogrešan. Klima se postavlja u prostorijama u kojima se najviše boravi.
Ne znam koja je veličina prostorija i koju jačinu ste planirali da postavite, ali moj savet vam je da ćete imati bolje performanse ako postavite multi split klimu (npr. jedna vanjska 5kW i dve unutrašnje) nego jednu od 5kW. Ako to niste u mogućnosti, stavite je samo u dnevnoj. Svakako će se i ostale prostorije hladiti.
Prozor se može postaviti bilo koje veličine, samo ako se dosta smanjuje mora se napraviti konstrukcija na koju će se pričvrstiti.
Ja ne znam ko vam je dao savet gde da se klima postavi, ali vam je dao pogrešan. Klima se postavlja u prostorijama u kojima se najviše boravi.
Ne znam koja je veličina prostorija i koju jačinu ste planirali da postavite, ali moj savet vam je da ćete imati bolje performanse ako postavite multi split klimu (npr. jedna vanjska 5kW i dve unutrašnje) nego jednu od 5kW. Ako to niste u mogućnosti, stavite je samo u dnevnoj. Svakako će se i ostale prostorije hladiti.
Prozor se može postaviti bilo koje veličine, samo ako se dosta smanjuje mora se napraviti konstrukcija na koju će se pričvrstiti.
Nisam siguran da bi mogao prozor da se gurne ka spoljnoj strani jer je bocno crvena cigla ali provericu vec sa majstorima kad se budem upustio u proces. Sad treba pravilno da uzmem mere i posaljem par upita. Men isu svi prozori 110, 120, 140. Mislio sam da bude jednokrilni al verujem da je bolje i skuplje da budu dvokrilni, 140 nije uopste u funkciji, iza vrata je tako da cu njega zasigurno ostaviti jer se retko koristi, ovaj 120 sa slike cu razmotriti da podelim i eventualno kuhinjski 110 na dva.Složio bih se sa skoro svim.
Moj predlog je da skratite prozor po visini koliko god treba da Vam komotno stane unutrašnja jedinica. To će Vam uraditi moler sa gips kartonom uz odgovarajuću izolaciju.
Onda, umesto jednokrilnog, stavite dvokrilni prozor, jer je bitno funkcionalniji u ovoj veličini. Prozor gurnite na spoljnu ivicu, kako bi stavili roletnu sa spoljnom kutijom, koja neće smetati klimi.
Iskusan majstor će se lako izboriti sa ovim izazovima, i oni su odgovorni za mere koje treba da uzmu.
Nemojte brinuti o funkcionalnosti, sve će biti u redu. Dve vertikale i jedna horizontala se normalno ankerišu, dok gornja spuštena horizontala će ionako biti od čeličnih podkonstrukcijskih profila za gips karton, tako da će prozor i gore može normalno da se ankeriše.
Dobro veče,Poštovani,
Hvala Vam na odgovoru, planirano je troslojno staklo 4x16x4x16x4
Poštovani, i termo a i zvučna izolacija skoro isključivo zavise od staklopaketa, jer je staklo skoro 90 % prozora.Poznato je da PVC ima bolje performanse u odnosu na aluminijum, ali da li se ovo odnosi i na zvucnu izolaciju ili samo na termicku?
Koliko vidim u specifikacijama zvucna izolacija je skoro identicna izmedju ovih pvc i alu profila.
Rehau GENEO
Toplotna izolacija Uw do 0,61 W/m²K
Zvučna izolacija Rw = 47 dB
Rehau SYNEGO
Toplotna izolacija Uw do 0,65 W/m²K
Zvučna izolacija Rw = 47 dB
Veka SOFTLINE 82 AD
Uf value up to 1.1 W/(m²K)
Sound insulation Rw up to 47 dB
Veka SOFTLINE 76 MD
Uf value up to 1.1 W/(m²K)
Sound insulation Rw up to 47 dB
Alumil SMARTIA S67
REDUKCIJA ZVUKA 45 dB
Alumil SMARTIA M11000
REDUKCIJA ZVUKA 47 dB
Za profil Iskra od Deceunink-a nikad nisam čuo, ali ako već ima 3 dihtung gume, predviđeno je da može i troslojno staklo da stane.Pozdrav za deku u akciji, veoma je lepo sto zelite da podelite vase znanje s ljudima, a imate ga poprilicno. Sta mislite o kombinaciji :
profil Iskra-Deceuninck Belgijski sa tri diht gume, i duplo staklo 24mm Solar 4+16argon+4niskoemisiono C.G. Premium. Ne bih na tri stakla jer zahteva kvalitetniji (skuplji) profil zbog tezine.
dimenzije prozora su 195x140 i da li ce to staklo imati bar priblizan energetski efekat kao troslojno.
Ako je po preporuci, samo napred. Sve ponuđeno je vrlo solidno i korektno.@deka u akciji ili neko drugi, hitno mi treba pomoc jer danas odlucujem o ugradnji prozora. Imam ponudu za REHAU, profil peto komorni, okov WIN HAUS protiv provalni, staklo četri godišnja doba punjeni agronom.
Mi smo hteli VEKA profil, ali ovo je majstor po preporuci a radi samo ovakve prozore. Molim odgovor sto pre, hvala.