Ipak je ovo turski profil, bez obzira na ime i podacima na netu. Nemam nikakve podatke o iskustvima. Znam da ga koristi nekoliko domaćih proizvođača.Pozdrav svima, razmisljamo da stare prozore zamenimo sa Quadroform 7-komornim profilom sa dvoslojnim staklom. Jeftiniji su dosta od ostalih. E sad, koje su mane te firme i dvoslojnog stakla?
Hvala Vam puno na brzom odgovoru, znači bolje da se ja vratim na početak i šaljem nove ponude.. uvek nekako dođemo do toga, a kome je ova država zaista pomogla... Ne želim da ugradim pošto potom nešto, a da se za 6-7 godina kajem, da žuti sve, da svaki čas mora majstor da šteluje.. Tražila sam isključivo nemačke profile, Salamander, Veka, Rehau, Trocal, eto pronašla sam Inoutic, bila sam presrećna, ali... Da li znate nekog pouzdanog u južnobanatskom okrugu? Tačnije VršacPoštovana, u pravu ste. DECCO spada među lošije pvc profile na tržištu, po meni. Često mu je problem geometrija, gume su loše, mislim da ni nema 3 dihtunga, pa je naleganje i dihtovanje prozora problem.
Subvencija države je ćorav posao. Možete da izaberete proizvođača samo sa njihove podobne liste, a te su firme u dogovoru, jer procenat moraju da vrate u ruke opštinskih moćnika koji su ih i stavili na tu listu. Nekad je država plaćala unapred, ali već godinu i po unazad, kako su i cene otišle u nebo, država plaća tek posle jedno 90 dana. Zbog toga, ozbiljni dobavljači kao Inoutic ne pristaju na takve uslove.
Realno, ovako, preko subvencije je stolarija skuplja oko 30% od slobodnog tržišta. Jeste da se neke pare dobiju, ali ne može da se bira.
Ponude su vrlo slične. Čak bih ovde prednost dao Gealanu zbog 3 dihtunga i za nijansicu bolji okov.Postovani,
Imamo dve slicne ponude za pvc stolariju:
- Salamander 73mm, dvostruko staklo, 4 godisnja doba, dve dihtung gume, Siegenia okov
- Gelan linear 74mm, dvostruko staklo, 4 god. doba, tri dihtung gume, Maco okov.
Kakva su iskustva sa ovim profilima, kako se rangira Salamander u odnosu na Glean?
Hvala, pozdrav
Ima dosta firmi, ali su uglavnom u Pančevu ovi što rade sa kvalitetnijim profilima. Tu bliže Vama su uglavnom ovi sa Roloplastom iz Kovačice.Hvala Vam puno na brzom odgovoru, znači bolje da se ja vratim na početak i šaljem nove ponude.. uvek nekako dođemo do toga, a kome je ova država zaista pomogla... Ne želim da ugradim pošto potom nešto, a da se za 6-7 godina kajem, da žuti sve, da svaki čas mora majstor da šteluje.. Tražila sam isključivo nemačke profile, Salamander, Veka, Rehau, Trocal, eto pronašla sam Inoutic, bila sam presrećna, ali... Da li znate nekog pouzdanog u južnobanatskom okrugu? Tačnije Vršac
Hvala Vam puno, verovatno ću se još javljati, sada krećem sve ispočetka, šaljem upite pa krećem u razmatranje ponuda. U međuvremenu sam pronašla nekog ko radi Trocal profile sa Winkhaus okovima ovde u Vršcu. Nadam se lepšem ishodu ovaj putIma dosta firmi, ali su uglavnom u Pančevu ovi što rade sa kvalitetnijim profilima. Tu bliže Vama su uglavnom ovi sa Roloplastom iz Kovačice.
Probajte
ALUK Enterijer Uljma,
DANITO PANČEVO
PLASTIC LINE
ALKON Pančevo
Pozdrav, deka u akciji
Lamelirana čamovina je nešto bolja od obične čamovina, koja je najslabija ponuda za drvene prozore. Dvoslojno staklo sa argonom ok, spoljne roletne ok.Pozdrav svima.Zanima me vaše mišljenje o prozorima od lameliranog drveta-čamovina + dvoslojno staklo punjeno argonom i spoljašnje al roletne.Imam ideju i da stare Jelovicine balkonce sa kutijama za roletne skratim za visinu kutije i stavim spoljašnje roletne.Čime najbolje ispuniti rupu iznad prozora.
Lamelirana čamovina je nešto bolja od obične čamovina, koja je najslabija ponuda za drvene prozore. Dvoslojno staklo sa argonom ok, spoljne roletne ok.
To za skraćivanje balkonaca i ostavljanje kutije morate da vidite sa onim koji će da Vam radi prozore. Pa i eventualno zapunjavanje kutije izolacijom, ako uopšte ostane.
Svi u Valjevu koji prave prozore, rade i roletne.