Panda iz Rume postoji dosta dugo. Na žalost, ne znam ni šta rade ni kako. Moraćete da potražite iskustva lokalno.
Veka Softline 82 je dobar sistem i profil.
Ako ste čitali ovu temu i moje postove, videćete da je moje mišljenje da je staklopaket najvažniji, pa onda profil i okov.
Tu je i montaža, a vrlo je važno postojanje roletnii
Imam trokrilne stare drvene i planiram da stavim Veka dvokrilne,ali su mi preko telefona rekli da je sve preko 150 cm u sirinu mnogo,tako da cu morati mozda da zazidam prozor za nekih 30 cmPanda iz Rume postoji dosta dugo. Na žalost, ne znam ni šta rade ni kako. Moraćete da potražite iskustva lokalno.
Veka Softline 82 je dobar sistem i profil.
Ako ste čitali ovu temu i moje postove, videćete da je moje mišljenje da je staklopaket najvažniji, pa onda profil i okov.
Tu je i montaža, a vrlo je važno postojanje roletni.
Koliko su široki i visoki postojeći drveni prozori?Imam trokrilne stare drvene i planiram da stavim Veka dvokrilne,ali su mi preko telefona rekli da je sve preko 150 cm u sirinu mnogo,tako da cu morati mozda da zazidam prozor za nekih 30 cm
180 cm sirina i 140 visina plus 20 cm roletneKoliko su široki i visoki postojeći drveni prozori?
Ugradnja je protekla maksimalno uredno, s tim što su zaboravili jedan komarnik ali ugradiće ga kasnije (nije hitno za stanovanje). Ekipa je složno i uredno uradila posao dobrom brzinom, s obzirom na broj otvora i na potrebna manja štemovanja.Opredelila sam se za Schuco sa 3-slojnim staklom i 3 dihtunga na svim spoljnim pozicijama.
...
Javiću da li je ugradnja protekla kako treba.
Dobar dan Deko,Kada se budete uselili, biće bitno bolje, biće grejanja, morate da redovno otvarate prozore i da vetrite dok ta vlaga iznutra ne bude isparila.
Hvala puno na odgovoru.Ako Vama odgovara ovakva pozicija i podela, onda je ok.
PVC ima bitno bolje karakteristike od aluminijuma. Prednost aluminijuma je veliki izbor boja.
Šta god da se stavlja, znajte da je staklopaket najvažniji za izolaciju, što termičku što protiv buke.
Podizno klizni je verovatno najlepši, ali je najgora varijanta što se tiče izolacije u odnosu na ove dve varijante. I ubedljivo najskuplji.
Moja preporuka je da idete na pvc Rehau Synego, ali sa troslojnim staklom.
Ma kakvo lečenje.Do
Dobar dan Deko,
Da se najpre zahvalim na brzom odgovoru, i postavim podpitanje - Vi kazete da kad se bude grejalo nece biti tog kondenza iako ce tada vlaga dolaziti od kuvanja, disanja, pranja vesa i drugog? Sada mozda jeste vlaznije zbog moleraja ali opet...ne bih rekla da je bas toliko vlazno ali je moguce da me subjektivni osecaj vara...doduse stalno sve stoji zatvoreno, ne vetrimo.
Nadam se da je tako inace cu morati na psihicko lecenje...uff