deka u akciji
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 10.05.2018.
- Pohvaljen
- 994
Da, to je drvo-aluminijum.
Super, neka je sa srećom.
Super, neka je sa srećom.
Deko, hvala Vam na komentaru.Poštovani, ako ste čitali moje postove na ovoj temi ranije, mogli ste da primetite da uvek forsiram bolji staklopaket, jer je staklo 90 % prozora. A nemam baš nikakve veze sa staklarima!!!
Po meni, profil nije toliko važan koliko staklo. To ko je proizvođač, koja serija, koliko komora, to je sve manje bitno ili marketinški trik.
Ako već tražite troslojni staklo paket, trebalo bi da pvc profil ima tri dihtunga, ako je moguće.
Staklo koje preporučujem je tkzv best-buy, a to je spolja 4mm allseason ili 4 godišnja doba/16mm argon 90%/ 6mm (eventualno 4mm) float extra clear/16mm argon 90%/4 mm niskoemisiono . Otprilike, manje, više. Ovakav staklopaket ima Ug oko 0,6 W/m2K, a ceo prozor je na nivou Uw = +/- 0,8 W*m2K.
Ova ponuda uz SCHUCO za staklo bi mogla biti nešto malo bolja, da ima smisla
Hvala puno na odgovoru,Poštovani,
pvc ima bolje performanse i karakteristike od aluminijuma. Što se tiče toplotne provodljivosti, buke, a i cene. Jedini "problem" što je cena niža za beli pvc, dok neki pvc u boji je na nivou ovih ponuda od aluminijuma.
Ovde mi je čudno što S67 kao novi i bolji sistem ima nižu cenu od M11000, koji je zastareo i nedovoljno kvalitetan , kao i Elvial 4600.
Roloplast Kovačica je na dosta niskom nivou što se kvaliteta tiče, što se vidi i po ceni. Dosta se radi, upravo zbog cene.
Bugarski Rollplast je jedna druga priča, kvalitetna i relativno pristupačna po ceni.
Ako imate mogućnosti, potražite još neku ponudu za pvc sa troslojnim staklom, pa uporedite. Možete meni i u pp, rado ću Vam pomoći.
Uvek bih preporučio troslojno staklo za nove prozore, jedino nema smisla ako Vam je zgrada inače loše izolovana, pa imate problema zbog toga. Centralno grejanje je u redu, i mislim da će Vam biti mnogo bolje. Krenite što pre sa odabirom i dogovorom, jer proizvođači su sada dosta angažovani, i rokovi su nešto duži.
Pozdrav, deka u akciji
Deko, hvala jos jedared.Poštovani, to što se bune na 6mm srednje staklo govori o tome sa kakvim staklarima rade, i koliko su limitirani u nabavci.
Okov je sertifikovan na 130 kg po krilu. Sumnjam da postoji teže krilo, čak i sa troslojnim staklom. Pod uslovom da su pozicije normalnih dimenzija.
Što se tiče dihtovanja i izolacije, podizno-klizni sistem je lošiji i skuplji. Koristi se u slučajevima velikih i teških pozicija, jer taj okov nosi do 400kg.
Uskočno-klizni ili nagibno-klizni ili kombi ili PSK sistem je mnooogo efikasniji i jeftiniji. Ograničenje je nosivost okova do 200kg max.
Deko, ne uzbuđuj se. Nensav očigledno radi SEO za brojne sajtiće, pa zasipa forum bezvrednim linkovima - svrha tog posta, kao i većine njegovih postova, nije bila da nešto korisno napiše, već da ubaci link. Dok god mu se to dopušta - radiće tako ...Mašine Urban postoje, možda su ih ovi i kupili, ali se ne razumeju u alu i pvc stolariju. Nigde nisu napisali sa kojim sistemima rade, šta nude. Grešaka na sajtu onoliko - uz pvc stolariju stave sliku alu sistema, uz alu stolariju stave sliku drvenog prozora, i sve tako, šareno, bez reda i smisla.
A onda je sve jasno kad vidiš da se u stvari bave behatonom i betonom. Kako beše ono sa žabom i potkivanjem?
Sramotno.
Poštovani, Rollplast Bugarska je ozbiljna i ogromna firma, koja samo proizvodi prozore. Koriste kvalitetne nemačke materijale.Deko, hvala jos jedared.
Nakon par nedelja, imam konacno ponudu sa nadam se dobrom kombinacijom stakla i profila, te Vas molim za kratak komentar.
- TROCAL 88mm, 7 komora, 3 nivoa zaptivanja, sa Winkhaus okovom i celicnim ojacanjem (krilo i stok 2,5 mm). Staklo: visokoenergetsko 6 mm (Clima Guard solar) / 16 mm argon / 4 mm float / 16 mm argon / 4 mm niskoemisiono. (ROLLPLAST ponudjac, stoji doduse da ne proizvode, no samo prodaju i montiraju stolariju, ako to ima uloge u proceni kvaliteta))
Ova prva ponuda je nesto jeftinija (ukljucujuci uskocno-klizni sistem za jedna balkonska vrata) od sledece:
- VEKA MD soft 82 mm, 7 komora, 3 nivoa zaptivanja, okov Maco. Staklo-paket: 4mm Clima Guard Solar (4 season) / 16 mm argon / 6 ili 4 mm float / 4 mm niskoemisiono. Ovde je ponuda sa tzv. swisspacer distancerima.
Samo sam hteo da pokažem mašine, ne reklamiram firmu slučajno sam je našao. Ali ja kada vidim mašine odmah se zainteresujem. Već sam uzimao prozore od trgovaca, za godinu dana su se rasklimali, dihtung guma je propala a garanciju sam obesio mačku o rep.MOžda će nekog da zanima. Mašine koje se koriste za proizvodnju PVC stolarije. Pre nego što kupite nije loše ući u pogon, naravno ako vas puste i videti da li stvarno proizvode ili samo preprodaju
Slike su sa sajta, proizvođač Urban
Rollplast je jeftiniji (sigurno za nekih 15%), ostavili su i bolji utisak. Cena mi nije toliko prioritet, bitno mi je da se odabere paket koji ce dati bolje rezultate. RAL montazu ne rade po principu apriori, no po zahtevu, na tome bih u svakom slucaju insistiraoPoštovani, Rollplast Bugarska je ozbiljna i ogromna firma, koja samo proizvodi prozore. Koriste kvalitetne nemačke materijale.
Kod nas ima nekoliko franšiza koje preprodaju dobre gotove prozore, a naši ljudi samo montiraju.
Mislim da su obe ponude skoro identične što se kvaliteta tiče,
Ne znam ko Vam je ostavio bolji utisak, ili ko Vam daje dužu garanciju, ili šta je jeftinije? Šta Vam je najvažniji kriterijum?
Pozdrav svima.
Zanima me koja vrsta stolarije (PVC ili ALU) ima veću sigurnost od provale?
Ja ću se najverovatnije odlučiti za PVC stolariju. Da li možete da mi preporučite neku pouzdanu firmu iz Niša ili okoline koja radi sa Nemačkim profilima?