Moze li neki savet za ovo ?Sta mislite o ovim ponudama?
Hvala unapred
Moze li neki savet za ovo ?Sta mislite o ovim ponudama?
Hvala unapred
Postovani,Pretpostavljam da u pvc prozorima imate sada dvoslojno staklo, obično, koje je verovatno ukupne debljine 25 mm.
Mogli bi ste da probate sa spolja
pamplex 3.3.2 sa sound reduction folijom gde su oba stakla od 3mm float extra clear /12mm argon thermix lajsna/unutra pamplex 4.4.2 gde je staklo ka spolja niskoemisiono zalepljeno sa unutrašnjim float clear staklom tom sound reduction folijom.
Ovakvim staklopaketom možete ozbiljno da redukujete buku, ali to ipak nije gluva soba.
Kod dvoslojnog staklopaketa ne mogu i spoljno i unutrašnje staklo da budu niskoemisiono tj. sa filmom. U gornjem primeru je unutrašnje staklo/unutrašnji pamplex sa niskoemisionim filmom.Postovani,
imam prozore u spavacoj sobi od profila Alumil S67, koji imaju najobicnije dvostruko staklo, pretpostavljam 4+16+4.
Problem je buka i unutrasnje roletne (nazalost fasada je tako uradjena da ne mogu da promenim unutrasnje sa spoljasnjim roletnama).
Roletne sam resio aplikacijom specijalnog materijala Telogomma plus dizajniranog za umanjenje buke u kutijama spoljasnjih roletni.
Aplicirao sam materijal i unutar kutije ka ulici (gde ne moze 100% da se zadihtuje) i na kutiju u sobi gde je zadihtovana 100% pomocu lajsni. Naravno, kutiju roletne je sada nemoguce otvoriti bez demontaze lajsni ali to je rizik koji mora da se preduzme.
Problem je znacajno resen u sobi koja je dalje od ulice, ali jos nisam zadovoljan u sobi koja je blize ulici.
Pretpostavljam da je sada najslabija karika u lancu staklopaket.
Zamenio bih postojeci staklopaket debljim i promenio unutrasnje lajsne (na Alumil sajtu pise da nosi do 58mm staklopaketa), bez da kompletno menjam prozore. Da li je to moguce, ili moram da postujem postojeci razmak?
Ukoliko mogu da stavim deblji staklopaket, da li je bolja varijanta trostruko staklo sa pampleksom ka unutra ili dvostruko staklo sa pampleksom i spolja i iznutra (kao na gornjem primeru) - problem je pre svega buka.
I jos jedno pitanje u gornjem primeru spoljni pampleks predlozili ste oba stakla float, zasto ne spoljno climaguard?
Hvala
Aliplast Ultraglide je odličan podizno-klizni sistem.Sta mislite o ovome?
Balkonska vrata su u pitanju
Klizni Element 3800 mm x 2400 mm
System: Aliplast ULTRAGLIDE_PL Standard, UG With UN, Lista Lajsni za Staklo: Square With 6mm
Uw value: 1.7 W/(m2K)
Boje:
Profili: N 7016M 029/76636
Staklo:
2x3x4mm4-16arg-4- 16arg-4low-EUg=1.1W/(m2K) Pregled profila (svana)
Štokovi: UG812 (56.5 mm)
Krila prozora: UG820N (100 mm)
Okov za Prozor:
ULTRAGLIDE-07
Okovi za Vrata:
BOLT PINS
SCREW SET
DOUBLE TURN HANDLE FOR LIFT SLIDING PATIODOOR N 7016M 029/76636
ESPAG HS300 H=2101-2400MM
CILINDER 40-55
Hvala na brzom odgovoru, i ja sam pretpostavljao isto kao sto ste rekli ali nisam bio siguran.Kod dvoslojnog staklopaketa ne mogu i spoljno i unutrašnje staklo da budu niskoemisiono tj. sa filmom. U gornjem primeru je unutrašnje staklo/unutrašnji pamplex sa niskoemisionim filmom.
U Alumil S67 može da stane i troslojno i bilo koje dvoslojno staklo. Za tu akciju morate da zovete firmu koja je radila te prozore da vam naprave i donesu dvoslojno ili troslojno staklo koje vi izaberete, ali po merama starog stakla,.
Na licu mesta će zameniti stakla i moraće da se zamene unutrašnje aluminijumske kit lajsne koje drže staklo, na osnovu debljine novog stakla.
Za svaku debljinu stakla postoji tačno određena kombinacija neke aluminijumske kit lajsne i unutrašnje gume za stakljenje.
Hvala na odgovoruAliplast Ultraglide je odličan podizno-klizni sistem.
Ovde je staklo loše ili nedovoljno dobro.
Troslojno staklo sa Ug=1,1 W/m2K jednostavno nema smisla.
Stvarno dobro dvoslojno staklo može da ima 1,0, a troslojno i do 0,5 (što je niže, to je bolje).
Nikad nisam video ovako obeležavanje stakla 2x3x4mm4!?!? i ne znam o čemu se radi.
Okov je valjda u redu, jer ne postoji ovaj okov što piše.
Ovo staklo iz gornjeg primeraHvala na brzom odgovoru, i ja sam pretpostavljao isto kao sto ste rekli ali nisam bio siguran.
Obzirom da mogu da ugradim bilo koji paket do 58mm debljine, da li po vasem misljenju bolja varijanta za zastitu od buke:
troslojni paket npr:
4mm climaguard + 16mm termix argon + 6mm float + 16mm termix argon + pampleks 4.4.2 (sa spoljnim low-e)
ili dvoslojni sa dva pampleksa npr:
4.4.2 pampleks + 20mm termix argon + 5.5.2 pamplex (sa spoljnim low-e)
Ili mozda nesto trece?
Hvala
U ovom vašem slučaju vam je jedno krilo sa oko 4,6 m2 stakla. Zbog velike površine i pojedinačna stakla trebalo bi da budu deblja ili sigurnosna ili kaljena. Eventualno, za ovaj podizno-klizniHvala na odgovoru
Sta predlazete za staklo ? Koje da se stavi ?
Stvarno sam laik,pa mi je potrebna pomoc
Hvala
Ja sam bas danas išao u jedan salon da vidim plise komarnike te, mana po meni je što to drži neki tanak konac na par mesta, ne znam kolika bi bila njegova dugotrajnost. Takodje, gore pri vrhu postoji mali deo gde mreža ne ide do vrha, pa bubice mogu da prodju.Ne znam potpada li pod ovu temu, ali je verovatno najpribližnije. U pitanju su komarnici. Vidim da kod nekih piše da cena zavisi i od toga da li postoje roletne ili ne. Ne znam na koji način to utiče na cenu, da li je podiže ili spušta? Na jednim prozorima imam, na drugim nemam. I dvoumim se između rolo komarnika i onih plise, kao harmonika vrata. Ovi drugi su mi nekako bolji jer tu nema šta da se pokvari, ali su i skuplji. Ima li neko neka iskustva, kao i preporuku za kupovinu/ugradnju?
Rolo komarnici idu na obične prozore, dok plise idu na balkonska vrata.Ne znam potpada li pod ovu temu, ali je verovatno najpribližnije. U pitanju su komarnici. Vidim da kod nekih piše da cena zavisi i od toga da li postoje roletne ili ne. Ne znam na koji način to utiče na cenu, da li je podiže ili spušta? Na jednim prozorima imam, na drugim nemam. I dvoumim se između rolo komarnika i onih plise, kao harmonika vrata. Ovi drugi su mi nekako bolji jer tu nema šta da se pokvari, ali su i skuplji. Ima li neko neka iskustva, kao i preporuku za kupovinu/ugradnju?
Staklo je All season troslojno@mlstod
sa kojim staklom su rekli da Cortizo ima tako visok u-value? jesu stakla ista za sve profile?
očigledno staklo nije dovoljno kvalitetno.Staklo je All season troslojno
@deka u akciji mozemo li nekako stupiti u kontakt. Ja imam sertifikat koji su mi poslali za Cortizo. Tu su i karakteristike za staklo, ali nisam strucan da to protumacim.očigledno staklo nije dovoljno kvalitetno.
Zapravo evo sertifikata, pa ako moze pomoc oko tumacenja. Hvala puno!@deka u akciji mozemo li nekako stupiti u kontakt. Ja imam sertifikat koji su mi poslali za Cortizo. Tu su i karakteristike za staklo, ali nisam strucan da to protumacim.
Kako da prepoznam koje mi staklo stavljaju, koje je najbolje?
Ovo je kao neki sertifikat za određenu veličinu pozicije i sa vrlo određenim staklom.Zapravo evo sertifikata, pa ako moze pomoc oko tumacenja. Hvala puno!
Hvala Deko puno!Ovo je kao neki sertifikat za određenu veličinu pozicije i sa vrlo određenim staklom.
Dali su dvoslojno staklo sa spolja 10 mm float i sa unutra običnim pamplexom 6.6.1. Lajsna je 12 mm sa argonom.
Jedino dobro u ovom staklu je warm edge spacer.
Piše da je Ug=1,3 što je vrlo skromno. Dobar dvoslojni paket može da ide i do 1,0 W/m2K, a dobar troslojni i do 0,5.
Laže vas taj proizvođač, izgleda da u Cortizo ni ne može da stane troslojno staklo. Vidim i da je termomost dosta skroman.
Sigurno su i Etem i Alumil bolji sistemi, jer imaju veći termomost, a i sigurno može da stane troslojno staklo.
Ovaj sertifikat ne znači apsolutno ništa, nego bi morao da se uradi proračun za konkretno vaš slučaj - vaše tačne dimenzije, tačno koje staklo ide.....
Ma, zaboravite Cortizo.
Konsultovao sam se i sa inzenjerom iz Geff. On kaze da sa ovim troslojnim staklom Clima Guard/float/Low-E, koje je Ug = 0.6 i sa toplom lajsnom moze da zadovolji Uw=1.2.Ovo je kao neki sertifikat za određenu veličinu pozicije i sa vrlo određenim staklom.
Dali su dvoslojno staklo sa spolja 10 mm float i sa unutra običnim pamplexom 6.6.1. Lajsna je 12 mm sa argonom.
Jedino dobro u ovom staklu je warm edge spacer.
Piše da je Ug=1,3 što je vrlo skromno. Dobar dvoslojni paket može da ide i do 1,0 W/m2K, a dobar troslojni i do 0,5.
Laže vas taj proizvođač, izgleda da u Cortizo ni ne može da stane troslojno staklo. Vidim i da je termomost dosta skroman.
Sigurno su i Etem i Alumil bolji sistemi, jer imaju veći termomost, a i sigurno može da stane troslojno staklo.
Ovaj sertifikat ne znači apsolutno ništa, nego bi morao da se uradi proračun za konkretno vaš slučaj - vaše tačne dimenzije, tačno koje staklo ide.....
Ma, zaboravite Cortizo.