Bender Rodriguez":4qc5c2ap je napisao(la):
Tu si u potpuno u pravu, oni su otišli u jednom pravcu - produženju, a mi bismo otišli u drugom - ka skraćenju.
Naravno, da koja god zona bila bilo gde izabrana, obdanica jednako traje
astrodule":4qc5c2ap je napisao(la):
Pa zar sve bitne granice moraju da idu kroz nas.
Ja zaista mislim da je mnogo bolje da dan zimi bude od 8 do 17 nego od 7 do 16h (preciznije bi bilo reći obdanica jer se sasvim fino vidi i pre izlaska i posle zalaska sunca) zato što ovaj deo od 7 do 8 većina stanovništva prespava. Prirodno bi bilo da je obdanica u periodu kada smo budni.
A ko ti brani da budes budan u 7?
Interesantno je da (ne ti, vec svi) zevamo, al ne lezemo pre ponoci, pa neretko i dosta kasnije, ali kukamo kako nam nedostaje obdanica...
catman95":4qc5c2ap je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=578905#p578905 je napisao(la):
Bumbarevo brdo » Sub Nov 03, 2018 10:12 pm[/url]":4qc5c2ap]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=578870#p578870 je napisao(la):
catman95 » Sub Nov 03, 2018 5:51 pm[/url]":4qc5c2ap]Čista besmislica... Ni CET ni EET nisu savršene. U kojoj god da smo, nećemo biti u savršenoj sinhronizaciji sa suncem, kao ni Poljska, Mađarska, Slovačka... Isto tako i Nemačka, Norveška i mnoge. Govorim samo o Evropi. Mi smo u odličnoj vremenskoj zoni, a teritorije koje nikako nisu su definitivno Španija, Francuska, Belorusija, i Kalinjingradska oblast. To što je nekima gotivno što se u Španiji vidi u 10 uveče je skroz pogrešno. Francisko Franko je Španiju prebacio u CET kako bi uskladio vreme sa Hitlerom, a prvobitno je bila u WET. Kome se ne sviđa CET, neka se preseli u Bugarsku. Evo vam
mape koja prikazuje odstupanje satova u odnosu na sunce, i odstupanje je sasvim normalno. Ne može svaka država da ima posebnu vremensku zonu da se svima udovolji. Evo još jedne
mape koja prikazuje odstupanje. Grčka je očigledno u pogrešnoj vremenskoj zoni. Idealno bi bilo da mi i ostale zemlje na ovoj geografskoj dužini pomerimo sat za 30 minuta unapred, ali to se neće desiti i mislim da je nebitan detalj. Ko hoće više svetla, neka ustane ranije i problem je rešen.
Ovo je gomila najobicnijih budalastina, a dokaz za to je upravo to, astronomski gledano, idealno pomeranje od 30 min, koje fakticki i pokazuje da smo na granici dve zone.
A uskladjivanje bioloskog sata tj dnevnog bioritma sa obdanicom je daleko vaznija stavka od pukog gledanja kad je sunce u zenitu, zato francuska i spanija i jesu u naizgled pogresnoj, a fakticki u pravoj zoni. Ovo se naravno odnosi na normalan deo stanovnistva, onima sa psiho i socijalnom patologijom verujem da vise odgovara depresivno-samoubilacka zimska pomrcina.
catman95":4qc5c2ap je napisao(la):
Šta će ti svetlo u 17h u Novembru? Hoćeš na plažu?
Sta ce mi svetlo???!!! :bash: :bash: :bash:
Ono kad ti jedna jedna recenica kaze sve sto treba o nekome da znas. I da ga se klonis. :lool:
Nismo na granici dve zone, već smo u istočnom delu CET zone, a skoro potpuno smo izvan EET. U svakom slučaju... Živiš na severnoj polulopti, zima je, i normalno je da se smrkava ranije. Ako ti ne odgovara, primakni se ekvatoru.
Apsolutno je nerazumno pricati pricu samo iz svog aspekta.
To sto je neko cinovnik ili sluzbenik, ne znaci da je cela zemlja u takvom polozaju. A od 9 ne rade ni zdravstvo, ni skolstvo, ni proizvodnja, te treba prihvatiti i argumente tog dela populacije.
relja":4qc5c2ap je napisao(la):
Ono što meni nije jasno, sve ovo se zasniva na dobrovoljnoj anketi u kojoj je učestvovalo, koliko 4,5 miliona ljudi?
A stanovništvo Evropske Unije broji oko 500 miliona?
Prvo, o ovakvim stvarima ne može da odlučuje običan građanin. To je neozbiljno.
Drugo, da se velika i važna odluka zansiva na dobrovoljnoj anketi u kojoj je učestvovalo manje od 1% stanovništva, i to uglavnom nekompetentnih ljudi?
Pa kuda ide ovaj svet ako se tako odlučuje?
Ma to je sve proforme.
Cela prica je u stvari posledica osetljivosti odredjenih racunarskih mreza i to na vracanje vremena.
Naime prolecno pomeranje sata u napred sa 2 na 3 i nije toliko problematicno, koliko jesenje kada u 3 vracamo sat na 2, pa sistemi neretko polude jer je uprosceno receno za njih to vec "davna proslost".
Naravno, anketa je privid demokratije, a odluka ce biti donesena kao i uvek DEKRETOM Brisela i bice 'jednoglasna'
Inace, vremenska zona jeste i politicko i ekonomsko pitanje. da nije tako, bilo bi mnogo vise drrzava sa vise vremenskih zona.
Jos da dodam, da ako sam dobro shvatio, nasa zemlja je vec donela odluku da ce se uskladiti sa odlukom EU, te nikakva promena zone nece biti u opciji.
Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk