Šta je novo?

Promena vremenske zone Srbije

Ko je ziveo u sev. Evropi zna da su ta zimska jutra za samoubistvo.
Takoje i letnje veceri kada je u 21:30 sasvim svetlo, a sunce sasvim nestane u 23h.
 
Zašto se termin "duži dan" uglavnom koristi za poslepodnevne sate, zašto ne i za jutarnje?
Ako moram da biram, više volim da je ujutru u 7h kada počinjem da radim već svanulo, nego da mi je u 17-18h još uvek dan, a prvih sat vremena na poslu noć.
A šta ćeš raditi na poslu i iskoristiti taj dan? Meni je posao posao, nebitno da li je dan ili polunoć. Bitnije mi je kada završim sa poslom.
 
Kada ustanem noću, putujem na posao noću i radim prvih sat i kusur noću, onda mi ni taj "dan" po dolasku s posla ne znaci ništa jer ću biti sposoban samo za popodnevno dremanje.
 
Pa nećeš raditi sat i kusur noću, nije svaki dan najkasniji izlazak sunca, a iskreno popodnevno dremanje sam mislio da se završava nakon dečjeg uzrasta. Valjda je bitnije koliko si sati odspavao i kako si iskoristio dan kada imaš vremena, a ne kada si na poslu.
 
Moj ćale ceo život popodnevno drema, ja nikad.

Ja sam potpuno nesposoban za to... ali zato spavam po 8 sati... i dalje mislim da je Marsova rotacija bliža ljudskoj prirodi (dan za oko 40 min duži rešava sve probleme oko svakodnevnog resetovanja spavanja)

Evo kad uzmete godišnji odmor testirajte sami.

Ugasite budilnik i budite se prirodno kad vam dođe vreme za buđenje. Svaki dan ćete ustajati malo kasnije i biti umorniji malo kasnije. Prirodno bez budilnika i prekida sna se nikako nećete uklopiti u 24h... Dan će vam tačno trajati 24h i 40tak minuta.

Po tom principu ja nikad nisam umoran. Čim sam umoran idem da spavam. Dok sam radio, svaki dan sam bio umoran. Jer sam uvek spavao kraće da bih se budio na vreme za posao.

(Sem kao baš matori, kad se već sve poremeti, pa vam je po 5, 6h sna svaki dan dovoljno, u suprotnom) dan na Marsu je naoptimalniji za čoveka.

Ja volim noć zimi. Nemam problem ni da mi sviće u 9h a pada mrak u 14h samo što manje ovo sivilo da gledam. A volim da spavam tačno 8 sati i da se prirodno budim i ležem. I zato sam ovako mladolik 😆 Ne počinjem dan stresom.
 
Vrh