Ljudi,
Živite u zemlji gde je ima previše problema ljudi. A pored toga se bavimo problemima pasa, koji sa ljudima nisu za poređenje. Ja sam veliki protivnik bilo kakvog oblika nasilja nad bilo kojom životinjom iz obesti i smatram da oni koji to rade, treba da budu kažnjeni.
Ali, kada procitam da je za osudu sto neko drzi psa na lancu i slicne stvari...To je pro***** umišljenih koji ne vide sta se oko njih desava. Za njih je problem ove drzave taj pas i njegov vlasnik, koji ga hrani redovno i odrzava. Ali je grešan sto ga drzi na lancu, a nije problem to sto je svaki 10 ti covek u Srbiji gladan, to oni ne vide. Evo, izvinite na izrazu, kenja mi se od toga...
Ljudi gube kompas, sto se tiče pasa, u smislu da je to pas, zivotinja i da to nije covek...I da od njega ne moze da se napravi brat i drug. To pravljenje centralne persone u kuci od kucnog ljubimca je takođe patologija. Moje mišljenje, a neka radi kako ko hoce. Koliko god da je on pametan i dresiran, to je pas, koji se vodi nagonom, a ne razumom. Pa uvek treba biti na oprezu.
Što je rekao moj drugar, koji drzi psa u boksu i dodje neko u goste i pita: ,,Jel opasan?" On kaze:,,Ja cutim, ne odgovaram, ne mogu, a mislim sebi, da li mislis da bi bio ogranicen u boksu da ne predstavlja nikakvu opasnost. To sto te ne bi napao kada udjes u dvoriste, ne znaci da nije opasan ni malo".
Ko hoce da drzi psa, treba da se izvrsi uvid u njegovo finasijko stanje, mentalno zdravlje i da se vidi kojim se poslom bavi, pa da se vidi da li taj covek moze da ima psa. To sto bi on voleo je nesto drugo, voleo bi i ja. Ali nemam psa iz razloga sto nemam vremena da ga imam i toga sam svestan. Pa ga nemam.
Pas je vrlo zahtevan ljubimac, koji trazi vreme i novac. Ne mozete vi da radite od jutra do sutra, a da cuvate psa. Nije to papagaj, kome promenite vodu i hranu, malo se izigrate sa njim, pustite da leti, vratite u kavez, a kada krešti, pokrijete krpom i to je to. Pa onda kada uzmi psa i vide da ne mogu da ga izdrzavaju, sutnu ga napolje. I tako ga sutne ovaj i onaj i posle kako ima lutalica toliko...Eto tako ih ima. I onda se ti isti psi pare jedni sa drugima, pa ih ima jos vise. Boli mene ona stvar sto je on pustio psa, nego ce taj pas na ulici da napadne neko dete i unakazi, a to dete moze da bude moje ili nekoga od vas...I šta cemo onda? Znam da sam otisao daleko, ali to je realnost.
Ponavljam, moje mišljenje koje sam se odvazio da ovde na ovom slobodnom forumu i u slobodnoj zemlji kao slobodan covek iznesem. Nikom ga ne namecem i nemam problem, cak i da se niko od vas ne slozi sa mnom. I izvinite sto sam vam oduteo vreme, ako ste citali ceo post.