Šta je novo?

Privatni prevoznici

Tooooo
Screenshot_20240201_185101_Facebook.jpg

FB_IMG_1706809723296.jpg

Bebo, jel si ti karta od 100 dinara za Kučevo, jer ja te mnogo volim! 🤩

Dve najnovije Cobre, pristigle pre neki dan.

Edit: možda su i Cobre puštene na potez 500, a neka dva busa prebačena na 84, te su prenumerisani

Poslednja izmena:
Normalno da će nove buseve staviti u grad gde su primećeniji.

Provozah se sada nekom Dumecovom Cobrom (Ecoline) na 84, strašno koliko se sve treska i lupa.
Paneli su slaba tačka kod svih Turaka i u suprotno me niko ne može razuveriti.

Jedino primetno jeste mehanika, veoma dobro vuku, ovako ništa posebno.
Starije niskopodne GD272LF su bile puno bolje, barem meni lično.

Jedino primetno jeste mehanika, veoma dobro vuku, ovako ništa posebno.
Starije niskopodne GD272LF su bile puno bolje, barem meni lično.

O tome sam baš i ja pisao. Starije Cobre su i sad kod većeg broja prevoznika solidno utegnute. Čak i u jednom Transjugu starija Cobra, pojavljuje se na liniji 59, dosta fino leži u vožnji, nije bučna, niti nešto posebno trese i lupa, a i na trapu je dosta korektna. Možda su i ove novije solidne po pitanju ukupne pouzdanosti, al dok većina "Turaka" ide napred koliko toliko, Cobre se čini da idu unazad. No dobro, sve su to lični utisci, al vidim da nisam usamljen po tom pitanju. Više ljudi je primetilo isto što i mi.

Citarosi ostali u BG? Evo juce sam na semaforu stajao pored jednog. Neka 600 i nesto linija, mislim da je ona za aerodrom

Čim stignu solo conecti namenjeni za potez 600, Citari će otići. Za citare na 601 i 611 su vozači tražili da im ostave kao redovna kola dok ih ne prebace, jer su stvarno super vozila i opisuju ih kao najbolje autobuse koje su vozili u životu. Solarisima će još brže kraj, jer su jelte svih 4 trenutno rezerve za 860, a priča se po firmi da će uskoro da nas napuste.

Pa to i jeste istina.

Ali Strela to ne radi iz dobre volje i zato što neizmerno voli unutrašnjost, već je u obavezi da ponudi odgovarajuća vozila po ugovoru. Pritom Citaro su dvovratni.

A onaj iz Kragujevca se misli: "Koja je poenta da sve najbolje bude u BG - u, a da se ostali gradovi i mesta tretiraju kao zadnja rupa na svirali.". ;)
U tom slucaju najbolje da Citare podjednak broj Citara i Konekta i da ih podele ravnopravno među gradovima u kojima voze.

I ja bi Streli dao sve ove jake linije po BG uz uslov da se uzimaju samo najnoviji Citari i Man-ovi.

Реци ми да си заокружио број 1 без да ми то кажеш.
Ne razumem zbog čega misliš da sam zaokružio broj 1? Na ovom forumu je opšte poznato da sam apstinent i da redovno kritikujem i ove i one.

Ali obzirom na trenutne okolnosti mislim da je manje zlo dati Streli uz uslov najboljeg mogućeg voznog parka na njima (a to su zglobni Citari i Man-ovi) najprometnije linije gradskog prevoza umesto da se ljudi voze u lošim busevima.

Koliko vidim i čitam na forumu, potez 600 je dobio dosta sa ovakvim voznim parkom, pa što onda to ne proširiti i na još neke linije.

Ironija bi bila da najbolji autobusi u BG saobraćaju na potezu 600, a da manje dobri autobusi saobraćaju na bitnijim linijama.

Moramo malo svi da se izmestimo iz dnevnopolitičkih baljezgarija i da posmatramo stvari racionalno (a ne ostrašćeno).

Политика улази све дубље у наше животе из дана у дан. Како је Стрела дошла зна се. То је све што имам да кажем а ти слободно величај Стрелу.

Vrh