Šta je novo?

Privatni prevoznici

Mislim da sam ovde vec to napisao, ali do sada mi je to izvetrilo iz secanja. Mozda isti prevoznik, mozda ne, nebitno, ali je bio isto displej "74 Bezaniska kosa*. Ne znam da li je isto Maz, ali sam se smejao kada sam video. Jedino ako je to isti prevoznik i bas isto vozilo pa mozda ima problem sa kontrolnom jedinicom. Ne znam zasto bi neko dozvolio da ispise "Mirievo", nisu bas ljudi toliko nepismeni.

Mislim da se ti mazevi dovoze sa beloruskim displejima. Ruski i beloruski alfabet nemaju slova J na ćirilici pa verovatno ne može da se kodira slovo J
Ima par mazova na 33, gde na displeju piše neko terminusno stajalište iz minska

То све наравно није у реду, а и закон обавезује превознике да имана морају да буду исписана на српском језику. Мислим да је за то највише крива Дирекција за јавни превоз која то уопште и не контролише.

Meni nije bitno da li je na displeju napisano "Mirijevo" ili "Mirievo", meni je bitno da me autobus vozi od tacke A do tacke B. Usluge prevoznika koji u principu nije kriv za ove bagove sa displejima koristim svakodnevno na 94 i 610, i prevoznik je zaista korektan. Dabogda vas vozila Tamnava, Lui i Unacop, pa vam i to na displejima nece biti bitno! ;)

Ovakve "greske" mahom smetaju onima koji se ili retko kada voze gradskim prevozom ili nemaju toliko problema sa cistocom, pouzdanoscu, redovnoscu i ostalim bitnim stvarima pa nalaze i najnebuloznije greske. Pa se odmah otpuzuje za nekorektnost i nepostovanje.

Најбоље је да нам на хебрејском пишу дестинација, у ствари чекај, зашто уопште имамо екране ако није битно шта пише? Сви желите да нам се јгп доведе у ред, а овамо толеришете чињеницу да нам по граду возе аутобуси којима су терминуси исписани на страном језику?

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Bolje na arapskom , da budemo politički korektni , jer ne treba nikome da se zameramo. A nama to ionako nije bitno , jer mi vrlo dobro znamo (svi koji živimo u Bg) gde koji autobus ide , iako recimo nikada u životu nismo bili u tom kraju. Jer uostalom , higijena , ispravnost vozila i redovnost polazaka su jedino što je bitno.

Opet to izvrtanje reci i kvazi-patriotizam. Sole, pogledaj svoj potpis.
Ja stvarno ne znam koji to strani jezik pise? Srpska latinica je isto toliko srpska kao i srpska cirilica, a drugo je sto je zvanicno pismo cirilica. Ne vidim razlog da se toliko fokusira na pismo kada je stanje vozila katastrofa. I pre cu tolerisati to da pise na "stranom jeziku" nego da se vozim u necemu sto me moze kostati zivota.

Ja sam za jezik bio sarkastičan , obzirom da se u državi vodi briga o svima osim o zdravim i pravim strejt Srbima. Grešaka na dispejima ima koliko god hoćeš , a mnoge su upravo zbog ćirilice i latinice , jer izgleda kao da tastaure na kojima se kuca podržavaju jedno pismo , a displeji drugo. I ovde nije problem samo displej , već i sve ostalo navedeno vezano za autobuse. Jedina razlika je u tome što smatram da je sve podjednako bitno.

solecar":32qmne35 je napisao(la):
Ja sam za jezik bio sarkastičan , obzirom da se u državi vodi briga o svima osim o zdravim i pravim strejt Srbima. Grešaka na dispejima ima koliko god hoćeš , a mnoge su upravo zbog ćirilice i latinice , jer izgleda kao da tastaure na kojima se kuca podržavaju jedno pismo , a displeji drugo. I ovde nije problem samo displej , već i sve ostalo navedeno vezano za autobuse. Jedina razlika je u tome što smatram da je sve podjednako bitno.

Nema tu tastatura nego najobicniji PLC koji pali led diode :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

problem je samo nedostatak strucnih ljudi koji ce to isprogramirati kako treba

Neko negde to mora da otkuca , kako god okreneš. Makar to bilo i na taj način da se posle učita sa nekog USB - a.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405774#p405774:34mh0r0o je napisao(la):
solecar » 14 Sep 2016 06:43 pm[/url]":34mh0r0o]Ja sam za jezik bio sarkastičan , obzirom da se u državi vodi briga o svima osim o zdravim i pravim strejt Srbima. Grešaka na dispejima ima koliko god hoćeš , a mnoge su upravo zbog ćirilice i latinice , jer izgleda kao da tastaure na kojima se kuca podržavaju jedno pismo , a displeji drugo. I ovde nije problem samo displej , već i sve ostalo navedeno vezano za autobuse. Jedina razlika je u tome što smatram da je sve podjednako bitno.
Ne, ne, ovo za jezike se nije odnosilo na tebe. Ako si bio sarkastican, u redu.

Nije loše da se citira post koji se komentariše , ukoliko nije u pitanju post iznad , ili nije u pitanju post opšteg tipa , da ne dođe do zabune , kao što je sad bio slučaj.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405768#p405768:2rj7f6vo je napisao(la):
marrecar » 14 Сеп 2016 06:21 pm[/url]":2rj7f6vo]Ovakve "greske" mahom smetaju onima koji se ili retko kada voze gradskim prevozom ili nemaju toliko problema sa cistocom, pouzdanoscu, redovnoscu i ostalim bitnim stvarima pa nalaze i najnebuloznije greske. Pa se odmah otpuzuje za nekorektnost i nepostovanje.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405779#p405779:2rj7f6vo je napisao(la):
marrecar » 14 Сеп 2016 08:22 pm[/url]":2rj7f6vo]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405774#p405774:2rj7f6vo je napisao(la):
solecar » 14 Sep 2016 06:43 pm[/url]":2rj7f6vo]Ja sam za jezik bio sarkastičan , obzirom da se u državi vodi briga o svima osim o zdravim i pravim strejt Srbima. Grešaka na dispejima ima koliko god hoćeš , a mnoge su upravo zbog ćirilice i latinice , jer izgleda kao da tastaure na kojima se kuca podržavaju jedno pismo , a displeji drugo. I ovde nije problem samo displej , već i sve ostalo navedeno vezano za autobuse. Jedina razlika je u tome što smatram da je sve podjednako bitno.
Ne, ne, ovo za jezike se nije odnosilo na tebe. Ako si bio sarkastican, u redu.

@Соле царе :) , ове две Маретове поруке су се односиле на мене.

Не бих желео даље да се упуштам у бесмислену дискусију око језика, имиџа превозника и његовог не познавања сопственог језика/правописа, имиџа града који се оваквим и сличним поступцима урушавају. Верујте ми да нам се смеју странци кад виде овако нешто, а који знају или иоле знају/познају српски језик.

Шоми је лепо одговорио шта је основни циљ екрана на градским аутобусима.

Шта рећи него општи јавашлук у градском превозу, који нам је познат одавно. Срећом нису сви превозници или појединци такви.

Мала дигресија, ето сад сам почео да виђам излепљене новинске хартије по предњим ветробранским стаклима на Соларисима на линијама 65 и 75 !!! Шта рећи, у ствари и не вреди причати, јер нека коме.

А Дирекција за ЈП остаје нема на овакве и сличне појаве.

Izmedju ostalog odnosilo se i na tebe Gago. Da, stranci bas nemaju pametnijeg posla nego da se zagledaju u displejeve i traze gramaticke greske i da se smeju, jer su bas zbog toga i dosli u Beograd. Vec je utvrdjeno da je kontrolna jedinica kriva, a to sto prevoznik to ne popravlja je nesto drugo, a ne nepismenost, najverovatnije lenjost ili cena zamene. Stranci se vise smeju, a mogu i slobodno da kazem gade, tome sto su vozila prljava, stara, dotrajala, klimava, raspala i ostalo, tome sto djubre bacamo gde stignemo i svemu ostalom sto je stvar osnovnog ponasanja i osnovne kulture. Displej ima gresku, jedan (nadam se) od hiljadu, a to sto GSP koristi papire, sto se ne trudi da uopste osposobi displejeve, to ocigledno se ne gleda.
Mislim da je potpuno besmisleno da ubedjujem nekoga da je srpska latinica isto toliko srpska kao i srpska cirilica jer mahom ljudi koji praktikuju i teraju druge da pisu iskljucivo cirilicom "jer je to jedino srpsko pismo" su zatucani i neobrazovani i stide se fantasticne cinjenice da imamo dva podjednako dobra i razumljiva pisma (ne odnosi se ni na koga ovde). Postujem izbor da neko koristi cirilicu jer je to izbor, ali nikada necu postovati misljenje da latinica nije srpska i da je to neki strani jezik jer je to potpuna besmislica.

Јеси ли уопште видео слику која је довела до ове расправе? Користи се ћирилица, али не српска, нико сем тебе није ни споменуо латиницу.
Што се тиче ГСП-а, ако ниси приметио, мутантима и мерцедесима се полако поправљају екрани и доста ремонтованих којима су пре ремонта радили опет имају функционалне екране.

Akia na liniji 26

e0d5c5556db1d39d2052c2481fdaf773.jpg

Пуштени су у саобраћај зглобни МАЗови са петоро врата на линији 601 :D

I sinoć je već Jedan ostao u kvaru kod kruznog toka, cini mi se da je bio na 610..

Дошљак":24fc8886 je napisao(la):
Пуштени су у саобраћај зглобни МАЗови са петоро врата на линији 601 :D

Jel to ovo?

a9bd9ee645dda7a46b00555e11629b0c.jpg

Да, зглобни МАЗ 215. Ево слика од Стефана са аутобуци.нет :)

C_LC_Group_MAZ_215_8.jpg

Fantastičan.

Ikarbus je svojevremeno imao solo autobus sa 4 vrata.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Само питам се да ли је одговарајући за дуже линије са потеза 600. Мислим да је прикладнији за линије попут 31, 16, 23...

Е да, чувени ИК 103 4В, изгледа је нажалост скоро исечен :(

Vrh