Šta je novo?

Privatni prevoznici

Ispalo tako zbog ugla slikanja. Imao sam cilj samo P broj i registraciju da uhvatim na drugoj slici.

Опширан, али бедан одговор бедног секретаријата за бедни превоз бедног града на моју пријаву да возач Транс југа пуши у току вожње:
Одговор Сек.за јавни превоз у вези пријаве за возило П22025 ( возач пуши за воланом): Поштовани,
У вези са притужбом на возаче у јавном линијском превозу путника који користе цигарете и електронске цигарете током вожње, обавештавамо Вас да је у складу са Законом и подзаконским актима (Одлука о јавном линијском превозу путника на територији града Београда, Правилник о обавезама превозника и саобраћајног особља у јавном линијском превозу путника на територији града Београда) пушење у возилу забрањено.

Важећи Правилник о обавезама превозника и саобраћајног особља у јавном линијском превозу путника на територији града Београда, прописује да у возилу није дозвољено пушење нити коришћење електронске цигарете у току вожње.

Законом о заштити становништва од изложености дуванском диму одговорно лице за контролу забране пушења је лице које руководи радом, односно обављањем делатности или на други начин руководи затвореним, радним, односно јавним простором, односно јавним превозом, као и власник простора, односно лице коме је право коришћења пренео власник простора у коме је у складу са овим законом забрањено пушење, односно предузетник који обавља делатност у складу са законом.
У складу са одредбама овог Закона, чланом 20. Уговора о реализацији обављања комуналне делатности градског превоза путника на територији града Београда дефинисана је обавеза Превозника да у возилима постави обавештење о забрани пушења. Сходно томе, у сваком возилу постоје истакнута обавештења о забрани пушења и истакнуто одговорно лице код Превозника задужено за контролу забране пушења у возилима.
Овај секретаријат нема надлежности да изриче казне за непоштовање одредби поменутог закона, већ може да укаже Превознику у чијем је возилу уочено да неко користи цигарете на непоштовање напред поменутим Уговором, Правилником и Одлуком дефинисаних одредби.

Непосредни надзор над спровођењем одредби Закона спроводи санитарни инспектор у оквиру Министарства здравља.

С поштовањем,

Секретаријат за јавни превоз

Опширан, али бедан одговор бедног секретаријата за бедни превоз бедног града на моју пријаву да возач Транс југа пуши у току вожње:
A ko onda ima nadležnost da kazni nesavesne vozače? Kakav debilizam...
Morao bi da se menja zakon za to.

Вама барем одговарају, мени ништа а писао сам им за њихову грешку на сајту око реда вожње линије 501(Л) и што се не види у апликацији од промене превозника.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Meni jedno vreme nisu odgovarali, sada ponovo počeli. Doduše, jeste da je za nešto potrebno ponoviti mail, ali na kraju bude rezultata.

Kad smo već kod toga, nedavno sam im pisao za liniju 34 i nepoštovanje reda vožnje, kao i nepoštovanje trase. Da kucnem u drvo, nakon toga se situacija razrešila i sada su tačni u minut, a i poštuju trasu.​

Vrh