Šta je novo?

Privatni prevoznici

Upravo u Cobri BB Linee na 37-ici. Prvi put da vidim da je spolja ispala guma ispod lepljenog prozora, koji se logično i sam pritom odvojio od karoserije, možda oko jednog centimetra po sredini. Novije Cobre iz ovih poslednjih serija sa crvenim stolicama. Nema tu više od tek osnovnog baznog kvaliteta, sveukupno gledano. Veće anomalije samo na autobusima Isuzu-a i Otokara nisam video. Definitivno jedina dva turska brenda da stvarno nešto vrede, plus možda i Karsan kog nema kod nas. Dobro, i Temsa za turističke autobuse.

Uživao sam u čarima "spejs šatla" danas, na 59.
IMG_20240628_141205.jpg

Upravo u Cobri BB Linee na 37-ici. Prvi put da vidim da je spolja ispala guma ispod lepljenog prozora, koji se logično i sam pritom odvojio od karoserije, možda oko jednog centimetra po sredini. Novije Cobre iz ovih poslednjih serija sa crvenim stolicama. Nema tu više od tek osnovnog baznog kvaliteta, sveukupno gledano. Veće anomalije samo na autobusima Isuzu-a i Otokara nisam video. Definitivno jedina dva turska brenda da stvarno nešto vrede, plus možda i Karsan kog nema kod nas. Dobro, i Temsa za turističke autobuse.

Primetio sam isto i na Lekonovim Cobrama. Vrlo je nevešto zalepljena guma.
Takođe, prozori se užasno tresu i istog su kvaliteta kao kod Rakija.
Počeli su da forsiraju neku plastiku unutra, vrlo brzo se rastrese, neka Sagina na 48 u kojoj sam se vozio preksinoć se rastresla solidno.

Baš su mnogo podbacile u odnosu na starije serije. Umesto da se usavršavaju, oni ubacili u rikverc. Nadam da se će im sa takva filozofija obiti u glavu. Otokar je i deo grupe Koč. Ozbiljne su tu glave, i ozbiljan novac. Prave i solidne turističke autobuse. Isto važi i za Anadolu Isuzu.

Ima nekoliko dobrih M-ova, ali mislim da putnici linije 18 mogu da se pozdrave s klimom. S druge strane, ako budu radili Higeri, mogu da se pozdrave s ulaskom. Jedino da prebace neke Solarise, kao onda na 15 kad su radili.

Zašto odmah Strela ne pruzme sve linije, čemu ovo seckanje?
Za sve linije osim 67 je teška glupost, koliki imbecili moraš da budeš da liniju 44 daš Zemunu, kada su Karaburma i Kosmaj jedino logično rešenje. Sućut putnicima linija 18, nadam se samo da raspali Zemun neće sa svojim otpadom uzeti liniju 83.

Zašto odmah Strela ne pruzme sve linije, čemu ovo seckanje?
Za sve linije osim 67 je teška glupost, koliki imbecili moraš da budeš da liniju 44 daš Zemunu, kada su Karaburma i Kosmaj jedino logično rešenje. Sućut putnicima linija 18, nadam se samo da raspali Zemun neće sa svojim otpadom uzeti liniju 83.

Zato što Strela nema vozače, što je i očekivano.

A pogon Otpad umesto da 1. Jula povuče sva vozila iz znaka protesta sa poteza 700 i iskoristi šansu da obruka Strelu odmah u startu, dobro pa im ne poklone ceo pogon.

Doduše pogon Otpad će brukati ceo GSP kada se bude pojavio na 18.
Ne razumem zašto im ne lupe katanac odmah sada nego nas mlate i muče sa istim dok ne ispusti dušu konačno.

A zašto bi GSP bio rob Strele?
Toliko lobiranja za preuzimanje poteza i onda kada je došlo vreme, kao stop stop sačekajte mi prvo da skupimo vozače, vozite Vi još malo, ali mi ćemo kao uzeti nekoliko linija, a vi nas pokrivajte na ostalim. Kome to ide u prilog?

Sa druge strane "jadni ljudi" koji su totalno operisani od bilo kakvog razuma i zainteresovanosti za dešavanja izvan njihove kuće, mislim da je krajnje vreme da osete malo šamar realnosti, možda bi se malo više onda zainteresovali oko dešavnja u Gradu i ono najbitnije poteze Gradonačelnika.

Ovako status quo, sve se nastavlja po starom, odnosno nastavlja se urušavanje.

Sa druge strane "jadni ljudi" koji su totalno operisani od bilo kakvog razuma i zainteresovanosti za dešavanja izvan njihove kuće, mislim da je krajnje vreme da osete malo šamar realnosti, možda bi se malo više onda zainteresovali oko dešavnja u Gradu i ono najbitnije poteze Gradonačelnika.​
Ne bi. Bulevar patrijarha Pavla ih šamara godinama unazad, decenijama unazad obećavaju ljudima u III Beogradu kanalizaciju (čak im i aktuelna vlast govori kako ih oni jedini ne lažu), Lasta uzduž i popreko šamara na potezima 300, 400 i 500, proširenje Bulevara kralja Aleksandra od Cvetka ka periferiji i sl. , a oni i dalje glasaju za iste.​

Nisam očekivao da će Zemun preuzeti 3A, 44, 56L. Za 18 i 67 nisam iznenađen, ali za ove ostale jesam.
4efc76a129bd5a448b886976e61e8d40.jpg

Sent from my RMX3710 using Tapatalk
Zaista sam se nadao da je ovo za 18 samo još jedna od lovačkih priča, ali sad kad ovo vidim nije mi svejedno. Očekujem i Higere sad na 18 i ik-112m, ne u nekom prevelikom broju, ali ako cela ide Zemunu, bar 3-4 komada će biti sigurno. Ne bi me čudilo od septembra i Kosmaju da daju par polazaka na 18, jer ovo što se radi sa prevozom je odavno izgubilo svaki smisao, logiku i efikasnost. Koliko je 18 do sad bila nepouzdana, sada će biti dvostruko više, a od 20 polazaka, ne očekujem da će realizovati više od 15. Teški dani su pred celokupnim javnim prevozom....

Vrh