Šta je novo?

Privatni prevoznici

Биће ГП-НП "Стрела Уб/Обреновац" па ће се расподеле вршити онако како Стрела каже. Исти случај са МобиЛитасом.

Волео бих да Транспродукт држи свих 17 полазака на 59 само да Бане макне оно ђубре са линије.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Ja se tako nadam da će C&LC i Tamnavu neko odmeniti na 33, al mrka kapa.
Može samo gore da bude.

Glupo pitanje od mene, ali da li Strela uopšte ima dovoljno vozača da preuzme sve te poteze? Pretpostavljam da se njihove trenutne linije neće ukidati niti će oni biti zamenjeni drugim prevoznikom. Ali preuzimanje svih ovih poteza zahteva ogroman broj vozača - a šta eventualno zapošljavanje novih vozača znači, plašim se uopšte i da razmišljam. Ili nedovoljno iskustva, odnosno potpuno novi vozači autobusa, ili će opet biti dovođeni stranci.

Apsolutno ima, jer GSP po onim novim propisima o 4 nove zone javnog prevoza MORA držati sve linije u užem centru grada, što su 24, 26, 35, 37, 58 i 79 i možda još neka ako sam je izostavio. Razmena linija svakako mora da se desi u septembru zbog starosne granice, jer ako se ne desi GSP neće moći pola linija da održava, te će tako Strela krenuti već 1.9. na poteze 100 i 700. U to računam i linije 45, 81 i 81L koje će biti oduzete privatnicima i date Streli. Privatnici će morati u isto vreme kad Strela to preuzme da preuzmu neke linije umesto toga, jer ne bi bilo logično da se jednom Unacopu ili Košavi oduzme većina polazaka koje drže a da im se ne da ništa zauzvrat.
Pročitaj malo bolje, ne mora ako nije u mogucnosti i nema kapaciteta da preuzme te linije. Ako se to desi, onda će gsp morati da preda još dvocifrenih linija koje ima privatnicima i prvo mi na pamet padaju linije poput 70.

По тој логици 23, 52, 53, 56, 88, 95... и све линије које иду ван те имагинарне зоне треба да узму приватници. Прича не пије воду.

Ja se tako nadam da će C&LC i Tamnavu neko odmeniti na 33, al mrka kapa.
Može samo gore da bude.
Иако бих више волео зглобну 59 и да приватници набављају зглобове од тога нема ништа. 90% приватника не може да их одржава. Тако да само хоћу да Бане нестане са 59 да више никад не морам да уђем у његово смрдљиво ђубре од "аутобуса".

Што се друге серије Ракија тиче, користио сам их свакодневно од октобра 2021 до августа 2023. Једном приликом сам у тада 2 месеца старој Ракији ММ транса могао седиште да понесем кући јер није било зашрафљено. Што се Банетових тиче изгледају као да су старе 5-6 година са наравно повађеним седиштима. Иначе 59 је једина линија где нема редовне друге серије Ракија, као да је Банету 59 тежа од 26.

Sačekamo lepo tender, vidimo šta će i kome zvanično biti dodeljeno, pa onda komentarišemo. Do tad samo nagađanja.
Konkretno za poteze 300 i 400 ne znam koliko je već priča do sad promenjeno. Tako da strpljenja, nijedna opcija nije isključena.

По тој логици 23, 52, 53, 56, 88, 95... и све линије које иду ван те имагинарне зоне треба да узму приватници. Прича не пије воду.
Za privatnike je obavezna samo tzv. četvrta zona, odnosno potezi i neke dvocifrene linije koje zalaze u nju.

Опет понављам, по тој логици и ово би отишло јер залази у ту "четврту" зону.

Da se podsetimo:
Screenshot_20240603_092459_Drive.jpg
Kako ja vidim, u zonu 4 zalazi samo 95, ali ona je izuzetak po onome ispod navedenom:
Screenshot_20240603_092756_Drive.jpg
S obzirom da prolazi kod doma Omladine, računa se kao linija zone 1.

Otkriveno je i ko je postavljao ona silna pitanja na tenderu i to je bio niko drugi do Mobilitas, a izgleda da su i sami shvatili da ni ne ispunjavaju uslove da se prijave za tender:
Screenshot_20240603_130133_Chrome.jpg

Leševi sa 50.su teško ruglo kao i sam Unacop.
Ako se mora birati, pre GSP kod koga možeš nešto i prijaviti, a kod ovih će biti užas.
Iskreno se nadam da neće oni, ali ako već neće Strela, onda ne preostaje nijedna druga mogućnost.

Kada će biti tender za poteze #300 & #400?

Samo da te podsetim da su izbori prošli, te da je manja verovatnoća za to.

Leševi sa 50.su teško ruglo kao i sam Unacop.
Ako se mora birati, pre GSP kod koga možeš nešto i prijaviti, a kod ovih će biti užas.
Iskreno se nadam da neće oni, ali ako već neće Strela, onda ne preostaje nijedna druga mogućnost.

Kada će biti tender za poteze #300 & #400?
Ja se jedino nadam da će uz Unacop ići Presto i Saga Trans, ne daj Bože da uz Unacop dođu još M&M i Bane, to bi tek bio kriminal.

Ja se jedino nadam da će uz Unacop ići Presto i Saga Trans, ne daj Bože da uz Unacop dođu još M&M i Bane, to bi tek bio kriminal.
U daleko bilo... Čak je i GSP bolji od toga.

Saga je skroz ok.
Trebalo bi još pooštriti uslove privatnicima, jer su pojedini nedostojni (gledaj Liaze na 50.).

Samo da te podsetim da su izbori prošli, te da je manja verovatnoća za to.
Па шта ако су прошли, шанси има јер је добра километража и има ко да држи. За разлику од Стреле која сама диктира услове линија и сама их уводи да би пеглала километражу.

Vrh