N1-pošast novinarstva.
N1-pošast novinarstva.
Ima i kod nas raznih nažalost, jer baš i danas na 23-jci čovek ne da nije za D kategoriju, nego nije bre ni da mu čovek da dozvolu za moped. To nabada, leti preko ležećih, vozi kao da namerno hoće da baca putnike po autobusu. Ali u globalu gledano privatnici imaju dosta više takvih slučajeva, da ih tako nazovem, a u odnosu na GSP.Dok je moje iskustvo jednog izgleda novog na 27 da vozi reli. Umalo nije ubio motociklistu na raskršću kod Skupštine tamo gde trasa ide u X (ka Trgu ide na Terazije, a sa Trga od Terazijskog tunela). Ali prevoz svakako je iz dana u dan sve gori i gori.
Isto sam i ja Mare pomislio, znajući iz kakvih sredina dolaze, al baš sam puno puta primetio da staju bez potrebe zbog saobraćaja iz suprotne trake.Za to nepoznavanje trase bi trebalo da, pored vozača, bude odgovoran i prevoznik koji je odobrio da vozač samostalno vozi trasu koju očigledno ne poznaje dobro. S druge strane, ne kapiram šta je problem uložiti u uređaje za navigaciju, pa čak iskoristiti i ove sad nove uređaje što ugrađuju vozačima. Kako god, tehnologija postoji i treba da se iskoristi - nije sramota ako se vozač služi navigacijom, sramota je ako se pravi da je poznaje i onda se desi to što se desilo.
To mi je jako čudno, moguće je da su ih zastrašivali ako bilo kako i bilo koliko oštete vozila, pa se sad tako ponašaju u saobraćaju. Inače su i njihove ulice jako uske i u užasnom stanju. Čak sam i na Malti doživeo njihovu vožnju, ulice preuske, sa zidovima i oštrim uglovima - a oni voze bez problema, manevrišu toliko dobro da verujem da bi i sa povezom na očima mogli bez greške da prođu trasu.
bas sam hteo da se uključim na ovu temu, ali nikako da stignem, ali kad si već spomenuo, sinoc sam se upravo vozio 23-jkom i vozač je kao lud vozio, naglo kocio, da sam ja lakat zveknuo, sva sreća pa nije ništa strasno ali evo bolelo me 24h sigurno nakon toga, sva sreća slabog intenzitetaIma i kod nas raznih nažalost, jer baš i danas na 23-jci čovek ne da nije za D kategoriju, nego nije bre ni da mu čovek da dozvolu za moped. To nabada, leti preko ležećih, vozi kao da namerno hoće da baca putnike po autobusu. Ali u globalu gledano privatnici imaju dosta više takvih slučajeva, da ih tako nazovem, a u odnosu na GSP.
Tvojom logikom, kojom je deka koji je ceo život navikao na nešto i sad mu se papirom A4 formata koji ne očekuje servira nešto drugo - *retardiran* opravdavaš bahatost? Garantuješ da čovek vidi dobro, ume da pročita? Druže, koliko god ja podržavao ovaj način otvaranja vrata, ne mogu da podržim bahato ophođenje i izdr***anje prema osobi koja plaća JAVNU uslugu koju joj obavljam.Nije on kriv sto su ljud r*********i, napišeš im, nacrtaš i opet ne razumeju
Koliko se tih putnika do sad ponasalo bahato prema tom vozaču, urlalo mu da otvori vrata i psovalo ga, to ne mogu ni da zamislim. Čoveku je pukao film i nema živaca za te ljude koji ne mogu da nauče kako se otvaraju vrata. Ja tako ne bih postupio, jer gledam da uvek budem pristojan i kulturan na radnom mestu, koliko god me neko iznervirao, ali mogu da razumem zašto je tako odreagovao.Tvojom logikom, kojom je deka koji je ceo život navikao na nešto i sad mu se papirom A4 formata koji ne očekuje servira nešto drugo - *retardiran* opravdavaš bahatost? Garantuješ da čovek vidi dobro, ume da pročita? Druže, koliko god ja podržavao ovaj način otvaranja vrata, ne mogu da podržim bahato ophođenje i izdr***anje prema osobi koja plaća JAVNU uslugu koju joj obavljam.
Garantuješ da čovek vidi dobro, ume da pročita?
A dobro i Konekti mogu da prođu, ipak su Mečke u pitanju. Jedino ne znam koji će im te Kobre, baš su ružni busevi, počev od onih prvih zelenih koje pamtim još od studentskih na 53ci i 52ci (tad imao neku ribu na banovom brdu pa sam se često vozio tim prvim kobrama) pa do ovih najnovijih koji nisu toliko gadni, ali ipak su gadni.Teška priča, nabavljaju pretežno Conecto uz Cobre za poteze 100 i 700. Videćemo za šta će se odluciti ako budu uzimali poteze 300 i 400 zajedno sa Lastom koju izvesno kupuju.
Glupo da ponavljam istu priču stalno, al ne mogu da shvatim da iko podržava prodor jedne Strele na ovakav način. I ti Citari su došli samo što su bili na lageru. Teško da ćeš ih ikad više videti, mislim u nabavci. Što reče @Vinča307 kolike pare dobijaju, pa i u odnosu na GSP, ništa sem renomiranih ne bi ni trebali da gledaju. Čekam da i kod njih jednog dana dođe i Akia, pošto i nju ganja Mercedes, a Otokar, pa i Isuzu su dosta bolji od Cobri. No, neće oni uvesti ni te bolje Turke. Dok god imaju zlatnu gradski sisu, na pamet im neće pasti. Narod i dalje samo neka blene, a posledice ćemo uskoro videti, i bez obzira što Strelu ne mogu da smislim voleo bih da grešim. Već sad se vidi da ništa Strela neće biti posebno bolja od vrlo prosečnih privatnih prevoznika. Da je vrhuška htela dobro ovom Gradu, GSP bi bio taj koji bi se širio, a ne privatnici. Posebna priča što i sam Grad zatrpava GSP otpadnim nesposobnim kadrom. No, većinu stanovnika ove naše prestonice, realno, malo šta tangira i interesuje, pa ćemo u skladu sa tim i imati posledice. U malo pametnijim sredinama, ljudi ipak malo više prate stvari od javnog značaja. Kod nas, dok god ne gađa naš prag lično, pa još ako i ne koristimo prevoz u pojedinačnim slučajevima, a takvih je poprilično, gradska vrhuška može da se igra do mile volje, ne samo našim parama, ogromnim parama, nego i živcima onih koji ipak ponešto znaju, a da ne pričam o delu ljudi i sa ovog foruma koji su dosta više upućeni u ovu materiju.Šta kažu Strelčani? Je l planiraju još Citara? Eventualno nekog Mana i tako to?
P.S. ja sam inače prvi na forumu rekao da nema šanse da ih bace (Citare) u KG, već da će ostati u BG. Nemam nikakve veze sa Strelom, jednostavno u pitanju je neko logično zakljuĉivanje.
Lepi su nema šta. Skoro sam baš na semaforu bio pored jednog njihivog Citara, mahnuo iz kola šoferu da otvori prozor, on mislio nešto zgrešio da hoću da ga napušavam, pa mu dobacio bato super ti bus, jesi zadovoljan, a on se nasmejao i odgovorio super je, hoćeš da se menjamo, ja tebi bus, ti meni auto
Želim im svu sreću i da uzmu što više linija gradskog prevoza, uz uslov naravno samo Citari, MAN-ovi i slični (Iveco, Solaris i tako ti) pa da se BG polako ratosiljava turskog i kineskog škarta (mislim na bmc, higer i akije)