Neka bu**** napala vozaca Banbusa :evil:
Vladimir Jevtić (29), vozač gradskog autobusa na liniji 52, jedva izvukao živu glavu na okretnici u naselju Cerak. Napad posledica nesuglasice u prevozu još od pre nedelju dana
Napadač je uhapšen i protiv njega će biti podneta prijava, Foto "Fejsbuk"
SRODNE VESTI
VOZAČA autobusa na liniji 52, Grupe privatnih auto prevoznika, Vladimira Jevtića (29), juče oko podneva nožem je napao putnik na okretnici u naselju Cerak. Šofer srećom nije povređen, a napadač je uhapšen i protiv njega će biti podneta prijava.
Prema rečima vozača, incident se dogodio u 12.40 kada je stigao na okretnicu na Ceraku, dok je popunjavao putni nalog.
- Svi putnici su izašli iz vozila, u retrovizoru sam video da je ostao jedan čovek koji je krenuo prema meni - priča Jevtić. - Mislio sam da hoće da izađe na prednja vrata, pa nisam obraćao pažnju. Međutim, upao mi je u kabinu, izvadio manji nož i počeo da preti. Bio sam sateran u ćošak, bespomoćan da uradim bilo šta. Mahao je sečivom iznad moje glave i vikao.
Vozač koji je i posle završene smene i dalje bio pod stresom posle preživljene neprijatnosti na radnom mestu, pretpostavlja da se sve dobro završilo zahvaljujući ženi koja je bila na stanici.
- Ona je videla da mi čovek preti i mobilnim je obavestila policiju - dodaje Jevtić. - Napadač je to primetio i uznemiren istrčao iz autobusa i ženi oteo mobilni, a potom se vratio u vozilo. Srećom, iskoristio sam priliku dok se otimao za telefon sa sugrađankom, izvadio šipku koja mi stoji iza sedišta i izgurao ga iz autobusa. U međuvremenu stigla je i policija, a napadač je ugledavši ih počeo da beži ka okolnim zgradama. Patrola ga je stigla i uhapsila.
BEZ INCIDENTA SEDAM GODINA
VLADIMIR kao vozač radi već sedam godina, oženjen je i ima dvoje dece. U karijeri profesionalnog vozača do sada nije imao neprijatnih situacija. Uvek se, kaže, trudi da izbegne konflikte i incident ga je jako potresao. Ipak, neće praviti pauzu, već će nastaviti da radi posao od kojeg izdržava porodicu.
Napad koji se dogodio juče posledica je zapravo nesuglasice još od pre nedelju dana.
- Počelo je sve pre nekoliko dana na stanici na Sajmu - kaže Jevtić. - Ispred autobusa kojim sam upravljao bila je 23. Krenula je iz stanice, ja sam zatvorio vrata i pošao za njom, kada sam u retrovizoru primetio da neki čovek trči. Samo što smo izašli iz stanice, na semaforu se upalilo crveno svetlo i stali smo, a onaj čovek je stao ispred autobusa i počeo da udara u vrata i viče da mu otvorim. Kako sam već izašao iz stanice nisam smeo da postupim mimo propisa i da mu otvorim. Zato me je, očigledno, pratio kako bi mi se osvetio.
PRETIO DA ĆE MI UNIŠTITI ŽIVOT
SITUACIJA u kabini je bila izuzetno dramatična.
- Rekao mi je da ima otpusnu listu iz psihijatrijske bolnice "Laza Lazarević" i da će mi upropastiti život. Pretio mi je da živi u naselju i da će mi stalno biti za petama. Ne znam šta je planirao, ali srećom nije uspeo da me povredi - prepričava još šokirani Jevtić.
izvor
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... o-me-nozem