Šta je novo?

Privatni prevoznici

Мене само занимају рокаде међу погонима од првог.
 
Hocu da ti kažem da ima sa laganim gašenjem gspa to sto se uzimaju takva vozila, oseti se da je Gsp izgubio dosta polazaka, naročito Kosmaj gde sad ima popriličan visak vozila
Po zakonu GSP ne sme da ima manje od 51% gradskih linija i zbog toga je potez 600 proglašen prigradskim iako će se jelte na njemu voziti isključivo gradski autobusi; ne verujem da će išta više predavati u skorije vreme, čak je i Streli ovo težak zalogaj što dovoljno govori činjenica da nemaju vozače i da kasne zglobna vozila
 
Tako su rekli u skupštini onog dana kada se potez 600 predavao, po kom tačno zakonu ne znam
 
Па немој онда да пишеш ако не знаш по ком закону.
 
Mogao bi i ti nekada da prećutiš umesto da konstantno nešto komentarišeš bezveze i demantuješ (što ti je većina postova u poslednje vreme), a pritom se većina tih stvari i ostvarila. Mogao bi nekada da napišeš nešto što će koristiti drugima.
 
Poslednja izmena:
Tako su rekli u skupštini onog dana kada se potez 600 predavao, po kom tačno zakonu ne znam
Лупају глупости у скупштини. Нема закона који се баве тако детаљним стварима као што је коју линију држи који превозник.
 
Nema takvog zakona sigurno, al možda postoji neka uredba o javno privatnom partnersvu, gde udeo privatnih prevoznika ne treba da pređe 49%. U suštini, može to i te kako biti regulisano. Logično je da Grad želi da ima većinsko učešće u javnom prevozu. Prosto, nije profitabilna delatnost, i od javnog je interesa.
 
Potpuno očekivano tender za prigradski prevoz dobila grupa ponuđača Strela Obrenovac, Strela Ub, Lasta Beograd i Lastra Lazarevac. Ujedno je to bila i jedina ponuda na tenderu. Vrednost ugovora sa PDV-om je približno 70.000.000 dinara.
 
Ćurdić dobio spor sa direkcijom za javni prevoz u Nišu, sleduje mu odšteta od 90 miliona plus kamata, ukupno oko milion evra.

 
Danas sam primetio ove stikere nalepljene na CLC-ove MAZove na 511ci. Jel iko zna šta ovo znači?
20230911_125300.jpg
20230911_125438.jpg
 
u prevodu na srpski-proći će tehnički koliki god da je krš.
 
Kakve veze ima Strela i potez 600 sa nabavkom Manova C&LC?
Nagoveštava tektonske promene jer se oba prevoznika pripremaju da podignu kvalitet voznog parka u odnosu na GSP kome se ukoliko novim nabavkama (svim samo ne blagovremenim) ne isprave skorašnje brljotine nadasve crno piše.

Volja privatnika za preuzimanje primata u JLPP u kombinaciji sa željom grada da skine još jedan teret sa grbače uoči Expa može dovesti do neočekuvanih kompromisa.

Ako i GSP ne obezbedi veći broj vozila sličnog kvaliteta u najkraćem roku (recimo do nove godine) makar s lagera naćiće se u ozbiljnom problemu, s obzirom na apokaliptično stanje kako i najnovijih vozila, tako i čitavih voznih parkova na nivou više podsistema, a bojim se da će im autobuse ugušiti tramvaj jer ako on ispraznii kasu odoše bus linije privatnicima još brže.

Nažalost, prva žrtva bi bile trole, osim u slučaju da se svet munjevitom brzinom iskobelja iz krize, što stanje na istoku kontinenta baš i ne ukazuje.
 
ako se dobro sećam, valjda od prvog oktobra gsp preuzima potez 500, tako da bi CLC-u ostali samo 33, i ja mislim 71.
 
Kojim vozilima da reuzme 500 kad 511 proguta 20 i kusur zglobova? I to pod uslovom da 91 i 531 ostanu solo. Novi beograd nema ni solo da istera na svoje linije pa ga krpi raspali Kosmaj.
 
Video sam sagu trans na 59 sa Cobrom, ne znam jel to ostaje tako ili je bilo samo privremeno
 
Остаје. 10/59 јер Бане нема исправну крштену Ракију да пошаље. И 2 месеца пре летњег је радила.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
 
Vrh