Šta je novo?

Prijave gradskim službama

Ko se bavi iscrtavanjem parkinga, tj. ko određuje gde će da stoji invalidsko, a gde obično parking mesto: neka služba u Parking servisu, ili neka služba u Gradskom sekretarijatu za saobraćaj?
 
Гага":1jdg6zvo je napisao(la):
Онда најбоље да пошаљеш пријаву Комуналној инспекцији Општине Нови Београд на "грађанин инспектор" http://www.novibeograd.rs/?jez=sc&p=444 , попуниш образац, прикачиш пар слика и пошаљеш.
Са десне стране сајта наше општине ћеш видети и које су све надлежности комуналне и грађевинске инспекције.

Хвала комшо! :kk:
Крајем следеће недеље пут под ноге па у општину - да се мало поразговарамо... :)
 
Nema šta da razgovaraš, nego napišeš prijavu i odeđ u opštinu da predaš. Na tom šalteru nije bilo gužve kada sam ja bio, bio sam pred kraj radnog vremena i pre mene u toku celog dana bilo je samo 3 osobe. A na svim drugim šalterima gužvetina.
 
Pa što se mučite. Proverih danas, sve može da se reši i mejlom što kaže Gaga. Elektronski i sve ide kao i prijave sa šaltera. To su u obavezi po nekom ISO standardu. E ostalo je na vama. Koliko ćete se interesovati šta se dešava sa vašom prijavom i dokle je stiglo i ko je nadležan i zašto nije završeno ili nešto preduzeto. E to je borba.
 
У недељу сам послао пријаву у вези несталих решетки, јутрос стигао одговор:

Поштовани, Ваша пријава је заведена под бројем III-355-1946/12 и дата на решавање комуналном инспектору Станковић Томи, контакт телефон 011/3106-899.

Зовем за 10-ак дана, да видим како се ствар развија. :)
 
@Uzegli Zejtin
Pa ne očekuješ li valjda da će Stanković Toma za desetak dana da ti nabavi novu rešetku i razvije stvar. Rešetke postavlja JKP "Vodovod i kanalizacija". Ja mislim da jadan Toma i ne zna da si ti dobio tu emajliranu poruku po nekom ISO standardu.
 
Његова је дужност да то проследи коме треба. И он је задужен да за 10 дана слуша моје смарање "гди су моје решетке". :)
 
Da li si ti odredio 10 dana ili si negde saznao da je to rok? Mene interesuje da li postoji zakonski rok za dostavljanje rešenja/odgovora. Čuo sam da ne i to mi je jako čudno i nelogično.
 
mesec dana je rok. Ali problem je što se rešetke stalno kradu, naročito u blizini onih nehigijenskih romskih naselja. Pa ne mogu ih toliko napraviti koliko ih ovi mogu poskidati. Inače rešetke postavlja JKP "Vodovod i kanalizacija" ukoliko su im površine na kojima se otvori nalaze predate na održavanje ili Direkcija za gradjevinsko zmljište. Koliko znam postvljaju ih i po telefonskom pozivu ukoliko imaju na lageru, a pogotovo ako je neko kritično mesto.
 
Nije moj problem i nije izgovor što se rešetke kradu. Oni treba da nađu način da te rešetke osiguraju. Muka mi je od takvih pravdanja.
 
Треба пријављивати, и ја то радим, али ефекта нема. Надлежнима треба сто година да замене украдене решетке, а и кад их замене убрзо поново буду украдене.

Зашто се то догађа? Зато што власт то, из неког разлога, толерише.

Шта раде ти који украду поклопце за шахтове? Продају их у старо гвожђе. Да овде постоји воља да се реши тај проблем, свако ко те шахтове после прода железари на топљење аутоматски би ишао у затвор.

Е, али то овде не бива. Свако може да ради шта хоће и то на штету свих нас. Зато нам тако и иде.
 
kome prijaviti alfa taxi i njihovo vozilo kome ne rade stop svetla i koje predstavlja opasnost u saobracaju?

prijavio sam taj slucaj njihovom call centru pre jedno mesec-dva. danas slucajno vidim isti taj auto. naravno svetla mu i dalje ne rade.
 
Trebalo bi Saobraćajna inspekcija.
Oni vrše nadzor nad primenom odredbi Odluke o auto taxi prevozu, a tamo postoje i odredbe o tehničkoj ispravnosti vozila u skladu sa propisima.
 
Uzegli Zejtin":3cp5jjs1 je napisao(la):
Гага":3cp5jjs1 je napisao(la):
Онда најбоље да пошаљеш пријаву Комуналној инспекцији Општине Нови Београд на "грађанин инспектор" http://www.novibeograd.rs/?jez=sc&p=444 , попуниш образац, прикачиш пар слика и пошаљеш.
Са десне стране сајта наше општине ћеш видети и које су све надлежности комуналне и грађевинске инспекције.

Хвала комшо! :kk:
Крајем следеће недеље пут под ноге па у општину - да се мало поразговарамо... :)


Konkretan problem sa nedostatkom slivničkih rešetki se u praksi mnogo brže rešava preko Dežurne gradske inspekcije, u čijem sastavu odeljenje za hitne intervencije, koje je nadležno baš za ovakve situacije. Prijave se mogu podneti telefonskim putem (011/3227-000). Po zavođenju prijave (ne traje duže od 2 min.) operater će odmah izdiktirati broj pod kojim je ona zavedena i koji je poželjno da se zapamti/napiše. Radno vreme dežurne inspekcije je svakog dana od 7 do 22 časa.


jlaki":3cp5jjs1 je napisao(la):
Da li si ti odredio 10 dana ili si negde saznao da je to rok? Mene interesuje da li postoji zakonski rok za dostavljanje rešenja/odgovora. Čuo sam da ne i to mi je jako čudno i nelogično.

Ja nisam uspeo da pronađem još ni jedan zakon ili uredbu koji to definišu. U neformanoj komunikaciji, inspekcija kaže da je rok mesec dana, što obično i bude tako, ali postupak nekada zna da bude i znatno duži.

jlaki":3cp5jjs1 je napisao(la):
Nije moj problem i nije izgovor što se rešetke kradu. Oni treba da nađu način da te rešetke osiguraju. Muka mi je od takvih pravdanja.

Nije samo da treba da osiguraju slivničke rešetke, već im je to i OBAVEZA propisana Odlukom o komunalnom redu iz prošle godine. Evo šta Odluka kaže:

Члан 24.
Ради безбедности пешака и сигурности саобраћаја, сви
отвори на коловозима, тротоарима као и другим саобраћај-
ним површинама, пијацама, парковима, двориштима, про-
лазима и другим сличним местима морају бити покривени
одговарајућим поклопцима, решеткама или другим затва-
рачима.
Отворима у смислу става 1. овог члана сматрају се наро-
чито:
1. отвори за водоводне, канализационе, топловодне,
електричне, телефонске и друге инсталације и уређаје,2. отвори за убацивање огревног и другог материјала,
подрумски прозори, отвори за осветљавање просторија
(водоравни светларници) и слично.

Члан 25.
Затварачи за отворе из члана 24. ове одлуке морају бити
израђени тако да је онемогућена клизавост нагазне повр-
шине, морају бити обезбеђени (забрављивањем), а ако се
налазе на коловозу морају имати и уложак против буке.

Оштећени и клизави затварачи морају се заменити.
За време извођења радова у отвору, лице које изводи
радове дужно је да отвор огради препрекама и обележи
видљивим знацима, а по завршетку радова отвор прописно
затвори и површину око отвора доведе у чисто и уредно
стање.
О одржавању отвора из члана 24. став 2. тачка 1. ове
одлуке старају се субјекти којима припадају инсталације и
уређаји у отвору.
О одржавању отвора из члана 24. став 2. тачка 2. ове од-
луке старају се лица из члана 6. ове одлуке.
Забрањено је оштећивати и уклањати затвараче са отво-
ра из члана 24. ове одлуке.

Члан 64.
Новчаном казном у износу од 50.000 до 1.000.000 динара
казниће се за прекршај правно лице, ако:

...

27. отворе из члана 24. ове одлуке не покрије затварачи-
ма израђеним од материјала који онемогућавају клизавост,
или затвараче не заштити од крађе забрављивањем, или
на отворима на коловозу не постави уложак против буке

(члан 25. став 1)

Ipak, član 25. u praksi još nije potpuno zaživeo.
 
A evo nešto o rokovima

Članom 208 Zakona o opštem upravnom postupku odredjeni su rokovi za donošenje rešenja.
Kad se postupak pokreće povodom zahteva stranke, odnosno po službenoj dužnosti ako je to u interesu stranke, a pre donošenja rešenja nije potrebno sprovoditi poseban ispitni postupak, niti postoje drugi razlozi zbog kojih se ne može doneti rešenje bez odlaganja (rešavanje prethodnog pitanja i dr.), organ je dužan da donese rešenje i dostavi ga stranci što pre, a najdocnije u roku od jednog meseca od dana predaje urednog zahteva, odnosno od dana pokretanja postupka po službenoj dužnosti, ako posebnim zakonom nije određen kraći rok. U ostalim slučajevima, kad se postupak pokreće povodom zahteva stranke, odnosno po službenoj dužnosti, ako je to u interesu stranke, organ je dužan da donese rešenje i dostavi ga stranci najdocnije u roku od dva meseca, ako posebnim zakonom nije određen kraći rok.

Zakonom o komunalnim delatnostima (čl. 34 stav 2) definisano je da je komunalni inspektor dužan da uzme u postupak prijave pravnih i fizičkih lica u vezi sa poslovima iz nadleđnosti komunalne inspekcije i da u roku od osam radnih dana o rezultatima postupka obavesti podnosioca prijave.
 
Treba mi tacan broj gradjavinske inspekcije imam u komsiluku jednu nadogradnju u toku ,nema table nea ograde nema upozorenja za pjesake .Radnici imaju neko cudno radno vrijeme koda se kriju nigdje nepise koja je firma .Vjerovatno komsija nadogradjuje siri stan kao na susjednom ulazu uskoro slike :bash:
 
Gradska uprava
Sekretarijat za imovinsko pravne poslove i gradjevinsku inspekciju
3227/241 centrala
imovina@beograd.gov.rs
ukoliko se radi o gradnji objekta preko 800 kvadrata, a ako je manji onda opstinska
 
Uzegli Zejtin,
naredi li inspektor Toma da stave one rešetke.
 
Има ли икаквог ефекта слати пријаве препорученом поштом?

Тако бар сугерише овај текст:

http://www.politika.rs/rubrike/potrosac/Prigovarati-samo-pisanim-putem.sr.html

Разумем да је најбоље отићи лично у 27. марта, али да ли је неко слао препорученом поштом и добио одговор?
 
c.s.i.":3flcekwp je napisao(la):
Ja nisam uspeo da pronađem još ni jedan zakon ili uredbu koji to definišu. U neformanoj komunikaciji, inspekcija kaže da je rok mesec dana, što obično i bude tako, ali postupak nekada zna da bude i znatno duži.

Ovo je odgovor iz Upravne inspekcije:

U vezi dela predstavke koji se odnosi na postupanje komunalnog inspektora po prijavi stranke i roka za donošenje rešenja, obaveštavamo Vas da je članom 37. stav 1. Zakona o komunalnim delatnostima ("Službeni glasnik RC" broj 88/2011) propisano da, ako komunalni inspektor prilikom vršenja nadzora utvrdi da propis nije primenjen ili da je nepravilno primenjen, u roku koji ne može biti duži od 15 dana od dana izvršenog nadzora doneće rešenje o otklanjanju utvrđene nepravilnosti i odrediće rok za njeno otklanjanje. Članom 34. stav 2. istog zakona propisano je da je komunalni inspektor dužan da uzme u postupak prijave pravnih i fizičkih lica u vezi sa poslovima iz nadležnosti komunalne inspekcije i da u roku od osam radnih dana o rezultatima postupka obavesti podnosioca prijave.

http://www.facebook.com/notes/beoci...ne-inspekcije-go-novi-beograd/293515147395673
 
To je sve tačno. Piše i toga se moraju pridžavati. To što mi nismo dosadni to i koriste. Eto ljutiće se Gaga ali ga pitam ponovo šta bi sa garažama.Uvek je imao opravdanje u ime drugih.
 
Да ли могу да пријавим комуналној полицији комшију који сваке недеље пали нешто у дворишту и прави велики густи дим? НЕ знам да ли су они надлежни за тако нешто, јер комшија СМАРА :D
 
Не, стално нешто пали и то много смрди. Нервира ме пуно, нисам хтео до сад да га пријављујем, али мораћу..
 
Vrh