Гага":1jdg6zvo je napisao(la):Онда најбоље да пошаљеш пријаву Комуналној инспекцији Општине Нови Београд на "грађанин инспектор" http://www.novibeograd.rs/?jez=sc&p=444 , попуниш образац, прикачиш пар слика и пошаљеш.
Са десне стране сајта наше општине ћеш видети и које су све надлежности комуналне и грађевинске инспекције.
Поштовани, Ваша пријава је заведена под бројем III-355-1946/12 и дата на решавање комуналном инспектору Станковић Томи, контакт телефон 011/3106-899.
Uzegli Zejtin":3cp5jjs1 je napisao(la):Гага":3cp5jjs1 je napisao(la):Онда најбоље да пошаљеш пријаву Комуналној инспекцији Општине Нови Београд на "грађанин инспектор" http://www.novibeograd.rs/?jez=sc&p=444 , попуниш образац, прикачиш пар слика и пошаљеш.
Са десне стране сајта наше општине ћеш видети и које су све надлежности комуналне и грађевинске инспекције.
Хвала комшо! :kk:
Крајем следеће недеље пут под ноге па у општину - да се мало поразговарамо...
jlaki":3cp5jjs1 je napisao(la):Da li si ti odredio 10 dana ili si negde saznao da je to rok? Mene interesuje da li postoji zakonski rok za dostavljanje rešenja/odgovora. Čuo sam da ne i to mi je jako čudno i nelogično.
jlaki":3cp5jjs1 je napisao(la):Nije moj problem i nije izgovor što se rešetke kradu. Oni treba da nađu način da te rešetke osiguraju. Muka mi je od takvih pravdanja.
Члан 24.
Ради безбедности пешака и сигурности саобраћаја, сви
отвори на коловозима, тротоарима као и другим саобраћај-
ним површинама, пијацама, парковима, двориштима, про-
лазима и другим сличним местима морају бити покривени
одговарајућим поклопцима, решеткама или другим затва-
рачима.
Отворима у смислу става 1. овог члана сматрају се наро-
чито:
1. отвори за водоводне, канализационе, топловодне,
електричне, телефонске и друге инсталације и уређаје,2. отвори за убацивање огревног и другог материјала,
подрумски прозори, отвори за осветљавање просторија
(водоравни светларници) и слично.
Члан 25.
Затварачи за отворе из члана 24. ове одлуке морају бити
израђени тако да је онемогућена клизавост нагазне повр-
шине, морају бити обезбеђени (забрављивањем), а ако се
налазе на коловозу морају имати и уложак против буке.
Оштећени и клизави затварачи морају се заменити.
За време извођења радова у отвору, лице које изводи
радове дужно је да отвор огради препрекама и обележи
видљивим знацима, а по завршетку радова отвор прописно
затвори и површину око отвора доведе у чисто и уредно
стање.
О одржавању отвора из члана 24. став 2. тачка 1. ове
одлуке старају се субјекти којима припадају инсталације и
уређаји у отвору.
О одржавању отвора из члана 24. став 2. тачка 2. ове од-
луке старају се лица из члана 6. ове одлуке.
Забрањено је оштећивати и уклањати затвараче са отво-
ра из члана 24. ове одлуке.
Члан 64.
Новчаном казном у износу од 50.000 до 1.000.000 динара
казниће се за прекршај правно лице, ако:
...
27. отворе из члана 24. ове одлуке не покрије затварачи-
ма израђеним од материјала који онемогућавају клизавост,
или затвараче не заштити од крађе забрављивањем, или
на отворима на коловозу не постави уложак против буке
(члан 25. став 1)
c.s.i.":3flcekwp je napisao(la):Ja nisam uspeo da pronađem još ni jedan zakon ili uredbu koji to definišu. U neformanoj komunikaciji, inspekcija kaže da je rok mesec dana, što obično i bude tako, ali postupak nekada zna da bude i znatno duži.
U vezi dela predstavke koji se odnosi na postupanje komunalnog inspektora po prijavi stranke i roka za donošenje rešenja, obaveštavamo Vas da je članom 37. stav 1. Zakona o komunalnim delatnostima ("Službeni glasnik RC" broj 88/2011) propisano da, ako komunalni inspektor prilikom vršenja nadzora utvrdi da propis nije primenjen ili da je nepravilno primenjen, u roku koji ne može biti duži od 15 dana od dana izvršenog nadzora doneće rešenje o otklanjanju utvrđene nepravilnosti i odrediće rok za njeno otklanjanje. Članom 34. stav 2. istog zakona propisano je da je komunalni inspektor dužan da uzme u postupak prijave pravnih i fizičkih lica u vezi sa poslovima iz nadležnosti komunalne inspekcije i da u roku od osam radnih dana o rezultatima postupka obavesti podnosioca prijave.