Šta je novo?

Prijave gradskim službama

To je u nadležnosti opštinskih inspekcija.

Kada bi izašli na teren onda bi okačili da vlasnik mora da ukloni vozilu u roku od mesec dana, a ako ne, onda opština uklanja.

Opštine uglavnom nemaju para za to (jbg, kada kradu, umesto da kraduckaju), a može se desiti da je to u oblasti delovanja nekog inspektora koji je na odmoru ili bolovanju, a kolege neće da uzimaju tuđe predmete.
 
Opet nestala struja kod Londona, Terazija i Trga Republike. Semafori ne rade, alarmi prodavnica poludeli
 
Koliko ću puta trebati da prijavljujem rupe na trotoarima i Omladinskih brigada kod i prekoputa zgrade opštine da bi nadležni nešto zakrplili?
 
Da li moze neko da prijavi otkazivanje dekorativne rasvete na gotovo svim gradskim mostovima? Ko je uopste nadlezan za to?
 
Zdravo svima,

Da li je neko uspeo da resi ovakav problem? :)
Sve uredno prijavljeno preko aplikacje, naravno aplikacija je napravljena tako da nemas status tiketa/problema.
Mesec dana kako su neki "Beogradjani" :gobb: odlucili da deo javne povrsine i puta pripada njima pored zgrade koja verovatno nije ni legalalizovana.

Postavljaju barijere i blokove kako njima odgovara. A par puta su i udruzeno delovali kad su se ljudi zalili da to ne smeju da rade.

Inace, sve se odvija iza VIdikovacke pijace koja je i bez ovoga u problemu sa parking mestima.

Ocigledno je da vlada zakon sile.

Komunalna-milicija.png

image0.jpg

image2.jpg

image3.jpg

IMG-5102.png

IMG-5103.png
 
Iz svog iskustva mogu da kažem da će na stubiću sa katancem da osvane uskoro poruka od inspektora da je NN lice koje je postavilo isti u obavezi da ukloni stubić u roku od XY dana.

Što se tiče betonskih blokova, mislim da tu ne mogu ništa da urade jer ne mogu da dokažu ko ih postavlja. Recimo i da dođe neko nadležan i iste ukloni, preko noći će ponovo da se pojave.
 
Blokove su tek stavili kad su sebi napravili komforna pakring mesta da bi mogli komotno da ulaze i izlaze.

Pritom, da napomenem da sa druge strane zgrade imaju ogroman parking ali ocigledno hoce kolima da udju u trpezariju...

Proslo je vise od mesec dana, sta mislis, koliko im treba da postave poruku?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861309#p861309:3fm3qpqu je napisao(la):
Ronche » Sre Jun 30, 2021 10:12 am[/url]":3fm3qpqu]Pozdrav svima, od početka godine sam ja mislim 4 puta Beokomu na Twitter kačio objave sa slikama napuštenih vozila na parkingu ispred zgrade. Oni su uredno prosledili prijavu svaki put, ali do danas inspekcija (ili ko već) ni jednom nije izašla na teren. Vozila su i dalje tu. Pritom, svakom je registracija istekla pre više od godinu dana i nisu uopšte vožena. Kome je najbolje prijaviti ovo? Svi znamo koliko je teško naći parking mesto i stvarno nije u redu da ta mesta zauzimaju vozila koja su napuštena.
I mene ovo zanima, da li ima neki pomak u tvom slucaju?
 
Probati direktno Opštinskoj inspekciji poslati. Mnoge opštine imaju e-inspektora na svom sajtu, ako ne, onda direktno mejlom ili telefonom.
 
Тешко да се ставе камере на вишедеценијска места нелегалног одлагања отпада?
 
То је онда проблем правосуђа. Мада мислим да се полиција и милиција слабо цимају да ухвате оне који бацају смеће.
 
Za mnoge stvari se vrlo dobro zna ko ih radi, ali tu postoje dva problema. Jedan je sebastijanobolja, a drugi što su ti poznati "nečiji _______________" (u prazno polje upisati pojam po želji).
 
Сада се комуналној милицији пријаве уместо преко мејла шаљу преко веб форме
Нису нешто били ажурни ни на одговарање мејлом али ту је бар постојао неки траг да је пријава послата.
Овде се само након пријаве добије број пријаве али колико видим не може се проверити да ли је заведена и да ли је поступљено по њој.

Грађани могу комуналној милицији подносити пријаве, петиције и предлоге у вези са комуналним редом писаним путем на адресу Макензијева 31, Београд или преко сајта www.komunalnamilicijabeograd.rs, опција „Поднесите пријаву“ а у хитним случајевима телефоном (на бројеве 0800/110011 или 011/3090007) и непосредним усменим обраћањем комуналном милиционару, о чему се прави службена забелешка.
 
Је ли успео неко да преко портала комуналне полиције реши неко проблем? Ја сам покушао да дан за даном пошаљем пријаве. По редном броју закључих да је 200 пријава послато тај дан. Чак и да желе не постоји могућност да одговоре какав је сатус пријаве.

Портал као да је направље да не постоји писани траг за пријаву и да могу што више да забушавају.
 
Da li neko zna kome prijaviti padanje delova fasade i ugrozavanje zivota u istoj situacij?
 
Вероватно да позовеш Градско стамбено.
 
Vrh