Šta je novo?

Prigradske linije javnog saobraćaja – predlozi i rešenja

Нови ред вожње 493К од сутра,сви поласци који нису били ту су узети од 493 и пребачени на 493К.

Prilozi

• IMG_20240928_224419.jpg
    IMG_20240928_224419.jpg
    111,3 KB · Pregleda: 167
Što li su uveli da 860 staje kod ade kad ne ide na na BAS? Skroz bespotrebno.

Нови ред вожње 493К од сутра,сви поласци који нису били ту су узети од 493 и пребачени на 493К.
Ne razumem zašto 493K uopšte postoji, kad je potpuno ista kao 493, samo skraćena do Mostara. Još nerazumljivije mi je da je smatraju kružnom iako ni najmanje ne liči na krug.

Planirano je tu da se zida, al dal ce se zidati sad ne znam.
Pa znam i ja da je planirano, ali ta zgrada je po mnogim njihovim planovima trebala biti davno gotova, pa nije, tako da zasto bi sada bilo drugacije. Kada budu normalno funkcionisali sa desetinama kontejnera nece ni zuriti sa zgradom...

Što li su uveli da 860 staje kod ade kad ne ide na na BAS? Skroz bespotrebno.
Zato što ne ide do novog BAS - a nego do Galerije, kao i 860E, 860M i 860B. Sažeto sa zvaničnog sajta DJP. 👇
Ponekad nije loše pročitati i šta drugi pišu, jer zna da se u nekim pisanijima krije i odgovor na željeno pitanje.

Koja okretnica će sad biti u najvećem problemu....Galerija ili Voždovac?
Ja bih rekao Galerija...jer kad jug završe,kad tad doduše,rasteretiće Voždovac...možda bi bilo dobro da se možda po preuzimanju potez 400 malo raštrka ako je moguće...ne računajući 401 i 402....ko zna kad će ovaj jug da završe....imamo Stepu Stepanović,Banjicu i Brace Jerkovic gde je 26...pa čak i Medak...

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Koja okretnica će sad biti u najvećem problemu....Galerija ili Voždovac?
Ja bih rekao Galerija...jer kad jug završe,kad tad doduše,rasteretiće Voždovac...možda bi bilo dobro da se možda po preuzimanju potez 400 malo raštrka ako je moguće...ne računajući 401 i 402....ko zna kad će ovaj jug da završe....imamo Stepu Stepanović,Banjicu i Brace Jerkovic gde je 26...pa čak i Medak...

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока
Галерија неће бити проблем, није то мала окретница.

Морали су 580 појачати јер је најкраћа веза између Лазаревца и Београда,поготово што је једина линија за Лазаревац која иде преко Моста на Ади.

Ne razumem zašto 493K uopšte postoji, kad je potpuno ista kao 493, samo skraćena do Mostara. Još nerazumljivije mi je da je smatraju kružnom iako ni najmanje ne liči na krug.
Свирање оне ствари, направљена да би се у једном обрту покрила оба смера

По мени најкомотнија линија је сад 860МВ, најбржа веза нове аутобуске и Обреновца

Zato što je linija najopterećenija između Mladenovca i Autokomande, a posle je prisutan značajno niži protok. Da su sva vozila stavljena na 493, stepen iskorišćenja bi bio niži. Ovako se korisnicima nudi veći interval do Autokomande i efikasnije koristi kapacitet.
Kružna je linija jer nema 2 terminusa na oba kraja, već jedan.

Zato što je linija najopterećenija između Mladenovca i Autokomande, a posle je prisutan značajno niži protok. Da su sva vozila stavljena na 493, stepen iskorišćenja bi bio niži. Ovako se korisnicima nudi veći interval do Autokomande i efikasnije koristi kapacitet.​
Kružna je linija jer nema 2 terminusa na oba kraja, već jedan.
Sad su napravili produžetak Franše D'Eperea do Galerije, pa mogu lepo tuda da produže 493K. A s obzirom da se sada ima i direktna veza sa NBG preko linije 493, mislim da će ista biti iskorišćenija.​

Evo mog predloga linije 314 i ovako bi izgledala trasa:
Vinca/Crkva/ - Zs Beograd centar
1. Mike Petrovica Alasa #1553
2. Vinca /ulaz/ #1551
3. Babin lug #1549
4. Zdravstvena st. Lestane i Vinca #1454
5. Skladiste Boja #1536
6. Elektrodistribucija #1538
7. Stari put za Bolec #1540
8. Lestane /ulaz/ #1542
9. Lestane #1544
10. Sp Lasta #696
11. Vladimira Tomanovica #2907
12. Dom Zdravlja Vozdovac #388
13. Franse Deperea #391
14. Deligradska #393
15. Mostar #395
16. Ortopedski zavod #2849
17. Zs Beogread centar #1041
18. Gucevska #2314
Ova linija bi resila mnoge probleme naseg poteza, dobili bi vezu sa Ikeom tako sto bi kod Laste mogli da presedamo na 70, onda kod Vladimira Tomanovica bi mogli da dobijemo brzu vezu sa Sumicama, uz to bi dobili brzu vezu sa Autokomandom, a uz to bi imali ogromne presedacke mogucnosti i uz sve to bi dobili vezu sa Zeleznickom stanicom. Moj predlog je da linija ide do centra Lestana kao 306, iz razloga da bi skupljala putnike iz Lestana i da bi njima ta linija bila od koristi kao i stanovnicima Vince. Liniju bi mogli da koriste i ljudi iz Boleca i Ritopeka koji bi izasli kod Zdravstvene stanice, presli ulicu i usli u taj bus. Turaza bi bila od 35-40 minuta, plus 5 minuta odmor za vozaca i na liniji bi radila 4-5 vozila. Nije potrebno nijedno novo stajaliste i apsolutno je moguce izvesti ovako nesto.

Prilozi

• Screenshot_95.png
    Screenshot_95.png
    548,6 KB · Pregleda: 102
Saobraća do stajališta Obala Tamiša. Opovo - Padinska skela sad Pantransport održava.

Је л знају они разлику између ГСП-а и секретаријата за јавни превоз?
1000102814.jpg

Је л знају они разлику између ГСП-а и секретаријата за јавни превоз?
Pogledajte prilog 213440
Ne traži se na poslu znanje iz oblasti kojom se baviš, nego da napišeš naslov iz koga se ništa ne može saznati. A ako ubodeš još i tekst da bude u rangu naslova, milina.

Vrh