Dakle, ovo je opis predloga:
1. Železnička stanica Lazarevac nalazi se potpuno izvan grada, i Lazarevčani praktično nemaju nikakav pristup do nje, osim da ih neko odbaci kolima, ili da plaćaju taksi. Zbog toga se slabije i koristi, daleko ispod kapaciteta opštine Lazarevac. Svako ko je ikada prispeo na ovu stanicu, zna kakva je agonija nakon toga stići u centar.
2. Preko leta, jedno od najpopularnijih kupališta u Lazarevcu jeste jezero Očaga. Do njega je bez vlastitog automobila gotovo nemoguće stići, a nalazi se u blizini železničke stanice.
3. U blizini železničke stanice nalazi se i supermarket DIS.
Ideja je uvođenje autobuske linije integrisanog tarifnog sistema, zona 4, na relaciji Lazarevac AS - Železnička stanica Lazarevac, a trasa bi bila sledeća: LAZAREVAC AS - Kralja Petra I - Dimitrija Tucovića - Vladike Nikolaja Dimitrijevića - ŽELEZNIČKA STANICA LAZAREVAC
Kao jedini autor predloga, pored toga što je predlog dat na
glasanje na sajtu busevi.com, dao sam sebi slobodu da ovaj predlog i lično predam u pisanoj formi u Direkciji za javni prevoz. Ipak, voleo bih da na sajtu busevi.com ovaj predlog dobije što veću podršku, jer kao neko ko je dobar deo života proveo u Lazarevcu, znam koje su želje i potrebe građana Lazarevca. Podrška ovog predloga zavisi prevashodno od toga do kolikog broja Lazarevčana ovo stigne, ali sam prilično optimističan da će linija u svakom slučaju biti i uvedena.
Red vožnje sam prilagodio u potpunosti trenutnom rasporedu vozova kako bi se u oba smera stiglo sinhronizovati (ukrcavanje/iskrcavanje/kupovina karte/presedanje) na svaki polazak, izuzev dva noćna polaska voza.
Glasanje