zekagradjevinar
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 01.06.2017.
- Pohvaljen
- 466
Uništena zgrada. Mada pretpostavljam da su izmene nastale u doba komunizma, jer nešto slično se desilo sa zgradom Vlade i Starim dvorom u tom periodu.
Нису. Ако не грешим, стари официрски дом је потпуно срушен након ДСР.Uništena zgrada. Mada pretpostavljam da su izmene nastale u doba komunizma, jer nešto slično se desilo sa zgradom Vlade i Starim dvorom u tom periodu.
Malo sam analizirao njegove projekte, i dolazi se do nekog malo kulturnijeg Šapićizma. Bulevare širi na sporednim pravcima, i tamo gde ne treba eksproprijacija. Šarengradska ulica je pravac kuda idu dve jednokolosečne železničke pruge, na kojima je interval vozova 1h špic, 2h van špica, i gde su duplirane garniture kapaciteta Stedlera prepune. Istovremeno, na tom pravcu se preskače ka Karlovcu sve na svetu 13km do seoske stanice Hrvatski Leskovac. Širok pružni pojas, idealni uslovi da se ulaže u Zagrebački regionalni metro. U šta tada ulagati? Naravno u bočnu bulevarčinu. U samom centru, Zagreb ima dovoljno gustu tramvajsku mrežu, i dovoljno veliko opterećenje da se napravi podzemni tramvaj na kritičnom delu, imaju EU fondove koji im pokrivaju sa ogromnim procentom bezpovratno takve projekte. I šta rade? Naprednjače se.Турболевичарски градоначелник Загреба најавио велике саобраћајне пројекте; наравно, своди се на изградњу путева - јер друкчије ни не може:
Tomašević objavio veliki plan za gužve u Zagrebu. Ogromna promjena kod parkiranja
Otkrli su i ove čilibajce pri tenku kod Druge gimnazije u Sarajevu.
Rekao bih, da je tenk spomenik i prigodan, s obzirom da se za vreme građanskog rata u BiH upravo u fiskulturnoj sali Druge gimnazije nalazila specijalna jedinica. Ono što je zanimljivo je da su u prizemlju bile smeštene izbeglice sa Jarčedola, a kakva-takva nastava se odvijala po hodnicima i na prvom spratu.
Spomenik je bitan jer istina mora nekako izaći na videlo. Ti specijalci se očigledno ponose time što su koristili izbeglice i učenike i profesore Druge gimnazije kao svojevrstan živi štit.
Pogledajte prilog 215594
Pogledajte prilog 215595
izvor: https://www.klix.ba/vijesti/bih/zar...padnicima-specijalne-jedinice-bosna/241007136
Kad tako napišeš ja se zapitam da li je tako crno i kod nas, koliko smo mi kao društvo odmakli u shvatanju "naših" zločina. Moje neko mišljenje je da mi zapravo imamo jako dobru kritičku školu srpske istoriografije i da smo kao društvo zaista spremni da razgovaramo i na jako osetljive teme. No, jedno su knjige, razgovori, istraživanja, novinarstvo, drugo je, koliko je to poznato, rašireno, u narodnim masama. Bojim se da tu stojimo slabo, tj. samo onoliko je svaki pojedinac uložio napora da se o tome informiše.Бошњаци (бар у Босни) пуном паром развијају менталитет који претходи ратним злочинима и геноцидима
1. Агресивна аутовиктимизација
2. Порицање или умањивање туђих жртава и сопствене одговорности
3. Црно-бели однос према историји где су "наши" увек недужне жртве а "њихови" увек зли
4. Националистичка митоманија и лажирање историје (средњовековни Бошњаци, Срби су странци у Босни, нисмо ми никад клали и тлачили Србе а и да јесмо заслужили су итд.)
5. Кривљење националних мањина за структурне економске и системске проблеме, одбацивање њихових интереса и права на сопствену културу и историју (били би богати и успешни да није Срба, или их треба етнички очистити или сломити на послушност бошњацима итд.)
И на све то имају агресивно доливање бензина на ватру етнонационализма од стране нато пакта који их подржава у свему томе
Срби у Босни би требало увелико да се спремају на заштиту себе и своје републике од бошњачких националиста
Ako je to sećanje, onda je fermentiralo i pokvarilo se, a ako je formiranje stava na osnovu nasumično skupljenih detalja iz prošlosti, onda je greška razumljiva.Koliko se ja sećam u periodu kad su ovi specijalci zarobili tenk od Vojske Jugoslavije koja se bukvalno po dogovoru povlačila u preostale dve republike, u Srbiji je vladao Rimtutituki što se tiče podrške prekodrinskim Srbima. JNA je zaštitu Srpske krajine poverila Ujedinjenim nacijama, a Republika Srpska kao odgovor na svoj plebiscit kojim je iskazana volja za ostankom u Jugoslaviji dobila tuki. Kako se to zapravo uklapa u politiku Velike Srbije? Valjda je očigledno da je i Srbija zastupala suverenitet republika u Jugoslaviji, a ostavljala da se narod u njima bori za svoje autonomije i njih bratski pomagala što čini i danas.