Šta je novo?

Praznična rasveta i novogodišnje manifestacije

Nažalost kamera sa telefona prilično nezahvalna za snimanje noću, ali ipak uslikah
ogromnog deda mraza na irvasu. Lokacija kružni tok Novi Beograd.

Uživo izgleda još lepše.

image.jpg

Edit, evo bolje fotke od bljica, ali u idiotski malom formatu, standardnom za njih.

fiFktkqTURBXy8yMGU2NGE2ZGVjNjZmYmVjNDAzMGM2M2Y0YmUzZjcwNi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Hahahah pa ovo je hit:) da li je strelica ili zelena jelkica...:) zamisljam sebe kao stranca koji prvi put vozi u gradu...:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li je ovo uopšte bezbedno, s obzirom na to da mi se čini da markira signalizaciju za smer kretanja? :o

Јасно се види јел у питању икс или стрелица, а очи нам не функционишу као камере на телефонима да би у стварности имали овакву слику ;)

@Somi303
Jel to po sistemu "jasno se vidi da je to stajaliste za bus, pa nema potrebe da se postavi horizontalna i vertikalna signalizacija?

Cinjenica jeste da je grad mnogo bogatije ukrasen nego prethodnih.
Ali je i cinjenica da se ovakvim postavljanjem nije vodilo racuna o vidljivosti saobracajne signalizacije u Milosa Velikog.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

То је по систему, нисам слеп видим сигнализацију.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=416044#p416044:1e84e71r je napisao(la):
Somi303 » Pet Nov 11, 2016 4:10 pm[/url]":1e84e71r]Јасно се види јел у питању икс или стрелица, а очи нам не функционишу као камере на телефонима да би у стварности имали овакву слику ;)

Daj bre Somi ne mogu da verujem da opravdavas ovo. Evo meni je jasno da mi oko ne funkcionise kao kamera pa se na mestima gde je istaknut zeleni svetleci krst za apoteke uvek istripujem da je zeleno sverlo na semaforu.

Lepi su deda mrazevi i veliki poklon :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=416051#p416051:3v4q8erh je napisao(la):
Bulbulderac17 » 11 Нов 2016 04:42 pm[/url]":3v4q8erh]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=416044#p416044:3v4q8erh je napisao(la):
Somi303 » Pet Nov 11, 2016 4:10 pm[/url]":3v4q8erh]Јасно се види јел у питању икс или стрелица, а очи нам не функционишу као камере на телефонима да би у стварности имали овакву слику ;)

Daj bre Somi ne mogu da verujem da opravdavas ovo. Evo meni je jasno da mi oko ne funkcionise kao kamera pa se na mestima gde je istaknut zeleni svetleci krst za apoteke uvek istripujem da je zeleno sverlo na semaforu.
Јел овде расвета беле или зелене боје? Мени посебно сметају ти светлећи знакови и билборди, на Kалуђерици је фирма "Expont" поставила толико јак лед билборд поред пута да ме сваки пут заслепи, а људи који не знају за то могу олако да помисле да им са те стране прилази ауто. Овде стварно не видим такав проблем, немам други разлог да се не сложим са вама :D

Preterujete ili uzivo niste prosli tuda. Upravo sam dosao tom trasom i vrlo jasno se razlikuje rasveta od signalizacije. Slika je prilicno losa i ne vidi se lepo, kako je uzivo. Prodjite i videcete.

U glavnoj u Zemunu postavljene su dvodelne (brkati) ukrasi
ali ima dosta i polu čosavih samo sa jednim brkom :lol:

Tako gust raspored mozda deci ne smeta i važno im je sto sija
meni to tako izgleda sakato i jadno ,
bolje da su redje (na vecem rastojanju) ali celi -sa oba brka da sijaju
:sesir:

relja":2qllaaws je napisao(la):
https://twitter.com/komsijadusan

Sva nekompetentnost, nesposobnost, nezainteresovanost i retardiranost u jednoj slici.
Sva rasveta koja zaklanja saobraćajnu signalizaciju mora da se ukloni.
ZoBS je tu jasan, član 134, stavovi 3 i 4:

7871c6f07ff4914b28d5a135233fc425.jpg

Ok, prosao sam nocas kroz Milosa Velikog i zaista je manje lose od onoga na slici, ali svakako nije po zobs-u.
Nama Beogradjanima je sve jasno jer znamo sta i gde da gledamo, ali nekome iz provincije moze se desiti da signale tretira kao deo praznicne rasvete...
Mislim da je to u Milosa Velikog upravo zbog toga trebalo postavljati diskretnije, a imalo se gde po gradu postaviti ovako agresivna bela praznicna rasveta.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Mene zbunjuju i crveni X-ovi i zelene strelice za dozvoljeni smer, tj. teže primećujem semafore, tako da verujem da će mi ovo smetati.
Ali tako je to kad je Vučić prošle godine javno isprozivao Malog da grad nije na vreme okićen, pa ove godine Mali hoće da zadovolji svog vođu i da ga impresionira. Pa kad dođe 100000 Bugara i kad krenu da troše po 300€ dnevno sve će to da se isplati...

Poslato sa telefona

Mali o rasveti: Nama su konkurenti Moskva, London, Njujork
Maja Nikolić
12.11.2016. 19:22 >19:26 89

Mali o rasveti: Nama su konkurenti Moskva, London, Njujork Izvor: N1
Novogodišnja rasveta u Beogradu postavljena je na duplo veći broj lokacija nego prošle godine i puštena je dva meseca pre Nove godine. Prvi čovek prestonice tvrdi da Beograd nikada nije bio lepši, priznaje da je u sve uloženo dosta novca, ali tvrdi da je, između ostalog, i rasveta investicija u turizam.
Neke prestoničke ulice prošle godine zasijale su tek sredinom decembra, što je tada naljutilo premijera Aleksandra Vučića zbog čega je izgrdio gradonačelnika Sinišu Malog. “I, postavi to Siniša danas, da ne bih ja to postavljao u Kneza Miloša. Znam kakve su svetiljke kupljene, koliko su lepše. Aman, okači ih, da narod vidi, da ne stoje u magacinu. Šta se smeješ Siniša, a razumeo si!”, rekao je 7. decembra prošle godine premijer gradonačelniku.
Ove godine, gradonačelnik je odlučio, ne samo da kupi novu rasvetu, već i da je upali čak dva meseca ranije, s obrazloženjem da će tako osvetljeni Beograd privući veći broj turista.
novogodišnja rasveta Izvor: N1
Na pitanje N1 upućeno gradonačelniku da li on, kada odluči da putuje negde, najpre izgugla da li je tu upaljena rasveta, pa onda ode u taj grad, Mali odgovara:
“Nije to samo rasveta, žao mi je što gledate tako separatno. Grad Beeograd želi da buude svetska destinacija za razvoj turizma. Nama su konkurenti Pariz, London, Njujork, Moskva... i ako odete sada i izguglate te gradove rasveta je već upaljena”.
I u Turističkoj organizaciji Beograda potvrđuju da se u ovom delu Evrope novogodišnja (odnosno božićna) rasveta pali 1. novembra, čemu se Beograd, kažu, samo pridružio.
“Neko će reći da je to previše rano, neko će reći da se troši mnogo više struje. Međutim, novac uložen u ovakvu vrstu promocije u Beogradu, vraća se ili puta četiri ili puta osam u odnosu na broj ljudi koji dođe. To su neke jednostavne stvari iz ekonomije koje se uče u prvom ili drugom razredu srednje škole i one govore da je potrošnja veoma značajna za dalju proizvodnju”, kaže nam direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.
Jer sve što prodate strancima je, kažu u TOB-u, izvoz. Računaju, međutim, da će i domaći kupci, inspirisani prazničnom atmosferom, više trošiti.

http://rs.n1info.com/a207600/Vesti/...Nama-su-konkurenti-Moskva-London-Njujork.html

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=415945#p415945:33rlmpcc je napisao(la):
kkorisnikk » 11 Nov 2016 12:22 am[/url]":33rlmpcc]Edit, evo bolje fotke od bljica, ali u idiotski malom formatu, standardnom za njih.

fiFktkqTURBXy8yMGU2NGE2ZGVjNjZmYmVjNDAzMGM2M2Y0YmUzZjcwNi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Pa ako ovo ne privuče hiljade i hiljade turista, ne znam šta će!

Odmah jedan veliki hotel sagraditi pored kružnog toka da imaju svi ti turisti gde da se smeste dok čekaju u redu da se slikaju sa irvasom :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=416652#p416652:3w51udb4 je napisao(la):
astrodule » 14 Nov 2016 04:20 pm[/url]":3w51udb4]Pa kad nagrnu turisti u stari Merkator i na Bežanijsku kosu sa sve pauzom da se slikaju na kružnom toku.

"Novogodišnji Bugari" su u rangu sa pričom o poreklu Batistutine frizure.... ali su zato i dobar izgovor za mnoge gluposti.

Na Banovom Brdu nema rasvete, i dobro je da je nema, kako sam svorc u poslednje vreme potrosio bih i poslednju paru namenjena za peciva i jogurt ujutru

Vrh