Šta je novo?

Praznična rasveta i novogodišnje manifestacije

Svako mora da snosi posledicu za svoje postupke. Tako pripadnici SNS-a moraju da shvate da ih jedan deo ne voli, Komunalni policajci takođe, Bus plus kontrolori.

Sami ste to izabrali i nosite taj teret sa sobom. Ja smatram da izbor uvek postoji. A ako i ne postoji, pa moraš da budeš jedan od gore pobrojanih, barem nemoj da braniš neodbranjivo među ljudima koji su bar malo obrazovani i upućeni, nego ćuti i trpi.

Kao jedan naš vajar koji je napravio izložbu skulptura svog penisa (istinita priča), pa se posle uvredio što je dobijao razne komentare.

Svako mora da snosi posledice za svoje postupke, lepo receno i slazem se. Ali to ne znaci da neko treba po automatizmu da bude osudjen i sikaniran, samo zato sto je pripadnik / radnik bilo gde ili zbog svojih drugacijih stavova, ukoliko oni ne vredjaju ili ne ugrozavaju bilo koga. Treba da snosi posledice ukoliko radi protivno interesu drustva, drzave, tj ukoliko krsi zakon... ma ko to bio.

Ja iskreno ne pratim toliko pažljivo ko je kome šta rekao. Šta više, retko i gledam nikove, tj, u glavi nemam evidenciju šta je ko i kada rekao. Pamtim ljude koje znam lično i sa kojima sam razmenio privatne poruke.

Ako neko brani nešto neodbranjivo, onda je naravno da će biti na udaru. Neki to rade namerno, svesno provocirajući, neki jer su botovi, treći iz ko zna kog razloga.

Problem je što ovde na forumu preovladava dosta "postoje samo dva mišljenja - moje i pogrešno" i što neistomišljenike automatski proglašavamo ovakvima ili onakvima , a mi samo ponekad odlazimo u ekstreme onoga što podržavamo (ili se zalažemo) , u šta sam se imao prilike lično uveriti , više puta. Čak ni ova , na prvi pogled bezazlena , iznošenja neslaganja sa početkom novogodišnjeg ukrašavanja u septembru , a uklanjanjem u maju , ne mogu da ne prođu bez klasičnog prozivanja.

Nije samo stvar u datumu postavljanja, tu je i ovaj "tunel" na Obilićevom... čisto iživljavanje nad gradom i pljačka budžeta.

што ти волиш да се спушташ на ниво гњида и партијских пацова, па то је невероватно. к'о да уживаш ту

Zar je ako ih nazoveš pravim imenom, nećeš da oćutiš i da ignorišeš - "spuštanje na njihov nivo"?

Pa oni to upravo i hoće, da se svaka kritika izjednači sa strančarenjem, stranačkoj pripadnosti, da si ti protiv onoga što oni rade ne zato što to što oni rade - štetno, nego zato što si "nečiji", da te diskredituju da si isti kao i oni...

To što rade je suzbijanje slobode govora i različitog mišljenja, uvođenje diktature.

не, то је спуштање на њихов ниво јер то они хоће. једноставно, кажеш шта мислиш, и не улазиш даље у дискусију. али, потшо си ти исти они, онда настављаш да идеш њиховим путем, и само те даље заје***ају, јер си се упецао. и ти и теби слични, којих на форуму има охохо

Nikada ne možemo biti isti, razlika je suštinska - oni su to prihavtili kao zadatak, kao ideologiju, članovi su, oni sprovode politiku, uvode diktaturu.
Ja nisam član ni jedne partije, niti bio niti ću biti, ne pratim ničiju politiku, ne zastupam ni jednu političku opciju, ne sprovodim nečije instrukcije.

A ako ti to smatraš za spuštanje na nivo i time pokušavaš da me ućutkaš - pa ili si naivan ili su uspeli da ti ogade da im se suprotstavljaš... a to je između ostalog jedan od načina uvođenja diktataure.

када имам нешто да им кажем, ја им кажем, и ту се све заврши, не улазим у даље дискусије са њима. а ти ако си блесав да се расправљаш са њима, буди блесав и исти као они

Ja ovo ne smatram raspravom niti njih doživljavam kao nekoga sa kime se treba raspravljati.
Sa njima rasprave nema, samo im treba reći ko su i šta su.

I mnogo toga tek ima da im kažem pre nego što završim.

Dobro se sećam 90-tih.

da ne bude kako samo kritikujem, evo i jednog konkretnog predloga.

kad zavrse kicenje bandera treba da predju na kicenje stubica kojima obelezavaju rupe u asfaltu. podrzao bih cak da ti stubici budu okicenji i svih 365 dana u godini, ne samo da ce biti lepse nego i bezbednije.

Realno bi bio da se imenom i prezimenom prozove krelac koji je potpisao u septembru odluku o novogodisnjoj rasveti u Beogradu. No posto je njegov potpis proceduralni, a odluku je donelo 56 odbornika (ili malo vise i besmisleno je sve ih imenovati), znaci za lopovluk i bezobrazluk povodom praznicne rasvete je adresa skupstina grada tj. ekipa koja upravlja gradom i koja je donela odluke o tome pocevsi od namestenog tendera u korist kiplajta do datuma "kicenja" ulica da se radnici koji je postavljaju ne "smrzavaju" u decembru.

Funkcija ovog foruma je da se komentarise sve sto se dogadja u Beogradu, i pravo je svakog registrovanog clana da iznese svoje misljenje koliko mu puta bilo drago.

A novo bgd deada mraz ne moze bez njega da se ceka ng

Pa mora da se opera, a imamo para pa nećemo da gubimo vreme pa ga bacamo.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

На Цветном тргу су постављали јутрос некакав престо.

Čuj nekakav, mora emperor Alek negde da sedne, da odmori od noćnog razgledanja knjižara.. :laugh:

.. a danju da oTpozdravlja bugarske turiste .. :pob:

Nije bilo kakav vec zlatni sa jelenom / irvasom

Očigledno za Deda Mraza. A još nije ni novembar.

Oćemo onda za par nedelja da postavimo i neke dekoracije za Uskrs? Mislim šta, nikad nije prerano...

Bolesnici. :roll:

Košava je jutros oborila novogodišnju rasvetu u Kneza Miloša. Rasveta je pala na trolejbusku mrežu i napravila saobraćajni kolaps u gradu.
Ne samo da je beskorisna u ovo doba godine, nego je i veoma štetna. Danas je hiljade Beograđana kasnilo na posao zbog ovoga!

Link

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=577733#p577733:218am5zn je napisao(la):
Bukira » Pon Okt 29, 2018 7:47 pm[/url]":218am5zn]Košava je jutros oborila novogodišnju rasvetu u Kneza Miloša. Rasveta je pala na trolejbusku mrežu i napravila saobraćajni kolaps u gradu.
Ne samo da je beskorisna u ovo doba godine, nego je i veoma štetna. Danas je hiljade Beograđana kasnilo na posao zbog ovoga!

Link
A popodne pala bandera na Studentskom trgu i sje*******ala kontaktnu mrežu.
Lično , ne vidim poentu kačenja rasvete na ulicama gde je kontaktna mreža (trolejbuska i tramvajska). Bespotrebno , nepraktično i ugrožava bezbednost građana i funkcionalnost saobraćaja. Više puta pokazano.

Vrh