Šta je novo?

Praznična rasveta i novogodišnje manifestacije

Мени, Српкињи, НЕ СМЕТА застава моје државе Републике Србије.
2767525781.gif

Не смета ми ни ћирилица, напротив, обожавам је али сам навикла на латиницу због посла.
Смета ми да се застава моје државе злоупотребљава или немарно употребљава. Нпр. да ли је прилично да отирач за ноге буде у боји српске заставе? Да ли је примерено да торта буде у боји заставе и томе сл. Није и зато сматрам да овај букнер никако није смео бити обојен већ једнобојан мада, и не знам која му је намена, од каквог је материјала. Ако је кишобран онда је ок.
3021264613.gif

@партибрејкер
Nije važno na kog Srbina/Srpkinju si aludirao kada si pisao:

Ћирилица - Србима смета српско писмо у Србији.
Застава - Србима смета српска застава у Србији.

Dozvolila sam sebi da se oglasim i negirala tvoje sugestivno "смета". Štaviše izrazila sam obožavanje ćiriličnog pisma i sve začinila gif zastavom RS. Pri tom, moj nik je pravoslavno ime za razliku od tvog.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576013#p576013:352550gp je napisao(la):
партибрејкер » 21 Oct 2018 08:26 pm[/url]":352550gp]Ћирилица - Србима смета српско писмо у Србији.
Шта је следеће?
Оволика острашћеност у самопорицању и аутошовинизму ће се проучавати по светским универзитетима. Светски и јединствен феномен на којем ће се полагати докторати. Моје колеге и пријатељи странци, не могу да схвате ово, ово неуморно и хистерино пљување по сопственој држави и народу, свуда и на сваком месту. Ово је метастазирало.

Da li ti misiš da je u redu da se zastava ove zemlje koristi na ovakav način?
Da li ti misliš da građani Srbije srpske nacionalnosti nemaju pravo na svoje mišljenje, pa i o upotrebi simbola države i naroda, kada se to radi mimo važećih zakona o upotrebi tih simbola i u komercijalne svrhe? Uključujući i angažovanje privatne firme?
Da li misliš da nemamo pravo da komentarišemo postavljanje novogodišnje rasvete u septembru i oktobru?
Da li misliš da nemamo prava da kažemo da je nešto kič i da je neukusno i neprimereno?
Da li misliš da treba da budemo ovce i da prećutkujemo sve svinjarije koje bag** na vlasti radi, zato što se tokom cele svoje političke karijere zaklinju u Srbiju i Srpstvo i da treba da žmurimo dok se oni zapravo bogate na upropašćavanju zemlje i naroda?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576013#p576013:db08wqxx je napisao(la):
партибрејкер » Нед Окт 21, 2018 8:26 pm[/url]":db08wqxx]Ћирилица - Србима смета српско писмо у Србији.
Шта је следеће?
Оволика острашћеност у самопорицању и аутошовинизму ће се проучавати по светским универзитетима. Светски и јединствен феномен на којем ће се полагати докторати. Моје колеге и пријатељи странци, не могу да схвате ово, ово неуморно и хистерино пљување по сопственој држави и народу, свуда и на сваком месту. Ово је метастазирало.
Meни смета што се од наше заставе прави кич-поп арт симбол, као што је то учињено са заставама САД и Велике Британије. Иначе продаје се и доњи веш у боји тробојке са све грбом напред, што је изузетна срамота. Мени би било лепше да су тунел украсили са имитацијама јелке и нашег бадњака.

Ljudi, ne ložite se. Ko ne shvata ove gluposti oko nacionalnih simbola je ili glup ili njihov čovek i ne vredi trošiti reči na takve spodobe.
Ima 20 poruka za 2 godine ovde. Očigledan primer "spavača"

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Злоупотреба националним симболима је најпокваренији вид манипулације, лепо се договоре да неко узме лепе паре за огромни јарбол/новогодишње украсе у боји тробојке, и после када се неко рационално буни, одмах креће "шта ти смета српска застава?"

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=575992#p575992:3jnzvdz8 je napisao(la):
astrodule » Нед Окт 21, 2018 7:47 pm[/url]":3jnzvdz8]Otišli smo malo off, ali ne mislim da je borba protiv prirode moje pisanje na forumu, već samo moje mišljenje.

A borba za prirodu je kada prijavljujem nadležnim službama da fali drveće ili kada predlažem da se neko posadi, a to radim prilično često (sa polovičnim uspehom, ne mojom krivicom, već krivicom nadležnih koji su gluvi za predloge ili koji neće da rade svoj posao)

Какав оф? Има ли за то српска реч ? Исто тако си видео пешачке улице по Европи без травке и оне пусте плочнике од тргова и сад би почистио сваку жардињеру и свако дрво у Београду и улицама најзад ослобођеним од кола, али би садио и попуњавао дрвореде по Новом Београду где живиш и где ти је испред зграде и травњак и дрвеће, а не плочник.

Све је у складу са темом јер се ради о украшавању природним садржајима који су корисни свима и сваком целе године !

Дошљак":8z8321sd je napisao(la):
Злоупотреба националним симболима је најпокваренији вид манипулације, лепо се договоре да неко узме лепе паре за огромни јарбол/новогодишње украсе у боји тробојке, и после када се неко рационално буни, одмах креће "шта ти смета српска застава?"

Pa ništa drugo i ne može da se očekuje od osoba mentalnog sklopa - "patriota za sebe lično".

ГЛАС ПРИРОДЕ":2rzqzbul je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=575992#p575992 je napisao(la):
astrodule » Нед Окт 21, 2018 7:47 pm[/url]":2rzqzbul]Otišli smo malo off, ali ne mislim da je borba protiv prirode moje pisanje na forumu, već samo moje mišljenje.

A borba za prirodu je kada prijavljujem nadležnim službama da fali drveće ili kada predlažem da se neko posadi, a to radim prilično često (sa polovičnim uspehom, ne mojom krivicom, već krivicom nadležnih koji su gluvi za predloge ili koji neće da rade svoj posao)

Какав оф? Има ли за то српска реч ? Исто тако си видео пешачке улице по Европи без травке и оне пусте плочнике од тргова и сад би почистио сваку жардињеру и свако дрво у Београду и улицама најзад ослобођеним од кола, али би садио и попуњавао дрвореде по Новом Београду где живиш и где ти је испред зграде и травњак и дрвеће, а не плочник.

Све је у складу са темом јер се ради о украшавању природним садржајима који су корисни свима и сваком целе године !
U ofu smo jer je ovo tema o prazničnoj rasveti. O korišćenju srpskih reči na forumu ne bih trošio reči, a o drvoredima i trgovima možemo da raspravljamo na odgovarajućim temama.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Ако са толико светлећих украса може да се накити цео град, зар не може са неколико десетина жардињера да се унесе свежина у поплочане улице и оне које немају дрвеће и травњаке. Растиње не само што место чини пријатнијим и лепшим, својим изгледом, него смањује загађење, повећава кисеоник и смањује напетост у људима и међу људима.

Сем тога и нашим вртовима недостаје разноврсније растиње и различита спратност, врт не чини само дрвеће, што је све чешће...

Ja prvi dugujem ogromno izvinjenje Siniši Malom, Goranu Vesiću i Aleksandru Vučiću. Smejali smo se kad su govorili o najezdi bugarskih turista zbog ranog kačenja novogodišnje rasvete. Forumaši su pravili sprdnju i montažu sa hordama turista koji nose zastavu. Ja sam svoju grešku uvideo i ovekovečio, a vi? Da li vam je i dalje smešno drugovi hejteri:

Cenim da će omiljena rekreacija forumaša tokom sezone jesen-zima 2018 biti lov na Bugare :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576102#p576102:2ma799si je napisao(la):
GOJE » 22 Oct 2018 07:52 am[/url]":2ma799si]Ja prvi dugujem ogromno izvinjenje Siniši Malom, Goranu Vesiću i Aleksandru Vučiću. Smejali smo se kad su govorili o najezdi bugarskih turista zbog ranog kačenja novogodišnje rasvete. Forumaši su pravili sprdnju i montažu sa hordama turista koji nose zastavu. Ja sam svoju grešku uvideo i ovekovečio, a vi? Da li vam je i dalje smešno drugovi hejteri:

file.php

Ne bi me iznenadilo da dovedu par autobusa stranačkih aktivista da za sendvič glume Bugare :)
U stvari, ako čitaju forum, prilično sam uveren da će to i da urade :D

Не смета ми качење новогодишње расвете у ово доба. То раде многи на које покушавамо да се угледамо. Смета општи хаос, неуређеност града, неспособност да се примене постојећи закони, небрига грађана о сопственом граду....
Иначе, Београд никад није лепше изгледао као под прошлогодишњом расветом. Постављање се исплатило вишеструко повећањем броја гостију. На моменте је, на одређеним местима, изгледало као да живим у уређеном европском граду. Credit, where credit is due....

Ajde da ti zapušim jednom usta, pa da prestaneš da prosipaš ovde gluposti - navedi mi tri grada u Evropi koji su trenutno okićeni (sa dokazima naravno).

Nije ti ovo Pink pa da kao ovce klimamo glavama na lažne informacije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576170#p576170:2qnqz8r9 je napisao(la):
партибрејкер » Pon Okt 22, 2018 2:11 pm[/url]":2qnqz8r9]Не смета ми качење новогодишње расвете у ово доба
Super. Jesi ti izbacivao jelku iz kuće od prošle nove godine?

Вратио сам се из Лимасола пре 7 дана и декорација се увелико поставља... Ово је Лондон из октобра прошле године https://www.newsflare.com/video/157352/ ... t-london...

И без тог онлајн хулиганства молим те. Запушавај укућанима.

Sve i da Duletovo pisanje nazovemo online huliganstvo, po čemu je to veće zlo nego tvoje pisanje koje se sastoji od registrovanja autošovinizma i negativizma u objektivnim kritikama i žalbama?

Podseća me na glavnog Poglavicu i njegove sektaše. Čim se neko ne slaže s njihovim zadrtim, ekstremnim, isključivim i blesavim fiks idejama, odma je on negativac, hejter, izdajnik, strani agent, ovo ono...

Šta sad, zato što ljudi smatraju da je bolesno da slavimo Novu godinu od faking oktobra do marta, to ih čini negativcima i autošovinistima? Kako da ne.

Usput, pitao sam te, jesi ti izbacio jelku iz kuće od prošle nove godine?

Критика је једно а бесомучно кевтање по свему и свачему нешто сасвим друго. Мој коментар се односио на свеукупну слику данашње онлајн критике која је изгубила сваку смисао због управо наведеног.

Ето постоје и људи којима није болесно да виде новогодишњу расвету. Да не верујеш. И не хистериши одма' са тим "жутопаткашким" епитетима. Ај што сви крештите на исте теме, као да сте клонирани, ал' што вам вокабулар не прелази 7, то већ утиче на квалтет дискусије.

Китим неку чајниску јелкицу од 20 цм већ годинама а датум демонтирања варира од "после српске" до краја марта... Иначе немам осећај да би ми отказао бубрег ако би је окитио сада.
Позз..

Vokabular je potpuno odgovarajući kada se priča sa takvima kakav si ti.

Ako ne primećuješ razliku između opravdane kritike i politički motivisane kritike - to govori o tebi.

Мој коментар се односио на свеукупну слику данашње онлајн критике која је изгубила сваку смисао због управо наведеног.
Na koje kritike misliš? Izvoli pa daj primere. Ako ti nešto smeta sa Beobuilda, reci šta ti smeta. Ako ti pak smetaju glupi generički komentari na Blicu koji se svode na ''Oj Srbijo među šljivama!'' onda piši tim ljudima tamo, ne nama ovde. Ako imaš problem s nekim, obrati se njemu lično. Ne uvlači druge u to i ne projektuj svoje ostrašćene stavove i paranoje na druge.

Inače ne sumnjam ja da ima ljudi kojima je normalno da sad gledaju novogodišnju rasvetu. Samo što to što ih ima ne znači da su normalni i da su u pravu. Ako misliš da je to normalno izvoli pa dokaži. Sprovedi anketu pa prikaži koliko ljudi misli da je to normalno i racionalno. Kao što rekoh, ako imaš neki problem, reši ga direktno. A ne Vučićevskim klepetanjem o negativizmu i ostalim glupostima.
Китим неку чајниску јелкицу од 20 цм већ годинама а датум демонтирања варира од "после српске" до краја марта... Иначе немам осећај да би ми отказао бубрег ако би је окитио сада.
E sad su neke stvari mnogo jasnije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576188#p576188:1eph9pdh je napisao(la):
astrodule » 22 Окт 2018 02:10 pm[/url]":1eph9pdh]
Ako ne primećuješ razliku između opravdane kritike i politički motivisane kritike - to govori o tebi.

Руку на срце, критика на Беобилду је поодавно политички мотивисана код апсолутне већине критичара. Политичка критика је свака критика која обавезно помиње политику а већина критичара једноставно не може да одоли томе.

На некој другој теми сам баш јуче написао да заиста нема смисла политизовати теме које никакве везе са политиком немају. Јасно је да је састав форума политички опозиционо профилисан али баш претерујете са политизацијом критике.

Nagradno pitanje - ko upravlja gradom, institucijama, finansijama, službama, preduzećima i sredstvima informisanja?

Vrh