Šta je novo?

Praznična rasveta i novogodišnje manifestacije

Шта више, украсе треба качити на бандерама ка тротоарима а не коловозу, да буду видљивији пешацима (туристима) а не да ометају возаче.

Ne ometaju vozače u Kneza Miloša. @Saobraćajna kamera je pitao nadležne i dobio je odgovor da ukrasi u Kneza Miloša uopšte ne smetaju vozačima i ne utiču na vidljivost semafora i onih strelica za dozvoljene trake. :bash: :bash: :bash:

A ne znam ni kako bi smetalo jer je to ideja našeg vođe koji je stručnjak za sve. :bash: :bash: :bash:

Zaista, taj kome ukrasi u Kneza Miloša ometaju pogled na viseće semafore zaista nema pojma :bash: :bash: :bash:

A jel primetio neko da su na ukrasima koji se forsiraju da sto duze vise po gradu simboli koji se povezuju sa satanistickim kultovima, da su ukrasi zvona, jarcevi rogovi, brkovi, petokrake i satovi , da nema jedan posten ukras koji nema neku satanisticku simboliku? Interesuje me jer je toliko ocigledno da ne moze da se ne vidi.

Isto koliko i ostale koje ne postoje ili su izmišljene.

@dziggy svako vidi ono što želi da vidi. Da li rogovi jarčevi ili od irvasa nisam zagledao.

Nisam znao da je sat satanistički, idem odmah da ga skinem i proglasim sve koji nose satove satanistima.

Za zvona tek nemam reči, ja mislio da se zvoni kada je neko srećan, a vidim i da ih crkve imaju.

Petokraku povezujem sa komunizmom, a svastiku sa nacistima, ali istovremeno znam i za njihova originalna značenja.

Doduše imamo i druge vrsta zvezda, mada i tu imamo problem jer tri kraka ima Mercedes, 4 kraka je znak NATO, 6 su već Jevreji u pitanju, 7 je vezano za Vesteros i Igru prestola. Doduše ja kada vidim zvezdu sa koliko god krakova, pomislim na zvezde na nebu, a mlad mesec verovatno uzbuđuje sve nemuslimane pa sklanjaju pogled sa neba tih noći.

Ma znam, ali zaista bi bilo zanimljivo videte na osnovu čega je postavljeno ovoliko rasvete po Beogradu, ko odlučuje gde šta ide, koliko to "vuče" struje. Mora valjda da postoji neka studija izvodljivosti (naravno da ne mora, ali bilo bi lepo da to neko ispita do kraja).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=577839#p577839:1xz606q2 je napisao(la):
astrodule » Uto Okt 30, 2018 11:42 am[/url]":1xz606q2]Doduše ja kada vidim zvezdu sa koliko god krakova, pomislim na zvezde na nebu, a mlad mesec verovatno uzbuđuje sve nemuslimane pa sklanjaju pogled sa neba tih noći.
Hence the nickname Astro Dule. :mrgreen:

Danas sam prolazio kroz Kneza Miloša i gledam one ukrase preko kolovoza , kao i ukrase u Kralja Milana , klate se na onom vetru k'o da duva tornado , i pitam se kad' li će ponovo da padne neki , jer ono izgleda k'o da su ga pričvrstili sa heftalicom na dva tri mesta (po ukrasu).

Novogodišnja rasveta se uključuje od 3. do 5. novembra

Večeras će biti uključena dekorativna rasveta na Kosančićevom vencu, dok će novogodišnja rasveta u čitavom gradu biti uključena u periodu između 3. i 5. novembra, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Posle kompletne rekonstrukcije Kosančićevog venca i uređenja fasada, od večeras će biti puštena dekorativna rasveta na kućama koje su dobile novu fasadu. Rasveta će biti u funkciji tokom čitave godine. Montirali smo 176 LED reflektora i osvetlili 26 novih fasada na Kosančićevom vencu i u ulicama Fruškogorskoj, Zadarskoj i Pop Lukinoj – rekao je Vesić i dodao da je Grad Beograd uložio 23,5 miliona dinara.

On je rekao da uključivanje novogodišnje dekorativne rasvete u čitavom gradu počinje 3. novembra i trajaće dva dana, do 5. novembra, kada će svečana rasveta biti potpuno u funkciji.

– Svečano osvetljenje biće postavljeno na 129 lokacija u gradu, od čega je 49 novih lokacija u odnosu na prošlu godinu – najavio je Vesić i istakao da su mnogi gradovi u Evropi, među kojima Beč i Moskva, već uključili novogodišnju rasvetu, a London će uključivanje svečane rasvete početi 6. novembra.

Prema njegovim rečima, lokacije koje će prvi put biti okićene su plato Dimitrija Tucovića, park Mitićeva rupa, Omladinski plato u Zemunu, park Manjež, Ruzveltova ulica kod Vukovog spomenika, Bulevar despota Stefana, ulice Višnjička, Tiršova, Pasterova i Ustanička, park Ćirila i Metodija, parkovi Mali Tašmajdan i Tašmajdan, Kalemegdan, plato ispred Hrama Svetog Save, plato ispred Studentskog kulturnog centra, Cvetni trg, Sava promenada, Studentski park, Obilićev venac, dečije klinike – Tiršova, Institut za majku i dete, Olga Dedijer, kao i centri prigradskih opština.

Vesić je dodao da će novih ukrasa biti na sedam lokacija i to na kružnom toku u Bulevaru Mihajla Pupina, na Brankovom mostu, u Knez Mihailovoj na više mesta i u Skadarskoj.

– Pokloni i kugle nalaziće se na više mesta u Knez Mihailovoj ulici, kao i na prostorima ispred Studentskog kulturnog centra, kod hotela „Moskva” i „Balkan” – kazao je zamenik gradonačelnika i dodao da će „novogodišnja sela”, odnosno trodimenzionalne figure biti postavljene na Trgu Dimitrija Tucovića, u parkovima Mitićeva rupa, Manjež, Tašmajdan, na platou ispred Hrama Svetog Save, Cvetnom trgu, Trgu Nikole Pašića, na više mesta u Knez Mihailovoj ulici, na Obilićevom vencu i Kalemegdanu.

Goran Vesić je poručio da je sva svečana rasveta i oprema koja se nalazi na zemlji sertifikovana, u visokom je stepenu zaštite i radi na 24 volta, tako da je apsolutno bezbedna. Vesić je pozvao Beograđanke i Beograđane da uživaju u praznicima koji dolaze, a posebno u programima „Beogradske zime”, koje je pripremio Grad Beograd.

izvor: studio B

Дошљак":2x8xp015 je napisao(la):
На Цветном тргу су постављали јутрос некакав престо.
...
cddb65aa29fa00dce144ff40563dbd63.jpg

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Aj ko ima nekoga u Beču ili Moskvi da javi da li je uključena rasveta.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=578067#p578067:2vzeiduk je napisao(la):
astrodule » 31 Oct 2018 02:15 pm[/url]":2vzeiduk]Aj ko ima nekoga u Beču ili Moskvi da javi da li je uključena rasveta.

U Becu niije ukljucena. Mislim da nije ni zapoceto postavljanje (nisam obracao paznju). Prosetacu ovih dana pa cu javiti.

Na Obilicevom vencu ispred marketa Aroma... postavili neki dvorac, neko golemo njesra. Nisam bio u mogucnosti da uslikam. Napravise vasar u ulici, kao i u celom centru grada.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=578097#p578097:2s7o06fi je napisao(la):
marone » Today, 15:59[/url]":2s7o06fi]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=578067#p578067:2s7o06fi je napisao(la):
astrodule » 31 Oct 2018 02:15 pm[/url]":2s7o06fi]Aj ko ima nekoga u Beču ili Moskvi da javi da li je uključena rasveta.

U Becu niije ukljucena. Mislim da nije ni zapoceto postavljanje (nisam obracao paznju). Prosetacu ovih dana pa cu javiti.

https://www.wien.info/en/special/webcam

Ništa ne sija osim bandera

Vrh