@Igore, molim te ako misliš da ovom postu nije mesto ovde, makar ga prebaci na temu o Gradskim izborima ili ga ostavi par sati, kako god. Samo ga nemoj brisati odma da ne bude da sam se ispisao uzalud.
@Stf
Prvo da kažem da ti pišem jer i dalje mislim da ima s tobom o čemu da se priča i da ''ima nade'' da jednog dana imamo normalan odnos. Inače da ne mislim to, ne bih ni započinjao ovaj post nego bih pustio da drugi ovde napišu svoje stavove, kao što su već i krenuli.
Elem, problem je što ti, a i još neki članovi, pamtite samo negativne komenta(to)re, ali zaboravljate one pozitivne. Što i nije toliko čudno jer i psihologija kaže da svi češće pamtimo ružne stvari i/ili interakcije. Ali, da ljudi ovde samo pljuju i mrze, svaka tema bi bila kao npr. tema o BnV. A znaš i sam da nije tako.
Eto npr većina pozdravlja sređivanje fasada. Većina je bila oduševljena kad se sredio Narodni muzej. Pre neki dan ''slavismo'' početak završetka ( :mrgreen: ) Kliničkog centra. U svim tim temama sam i ja dao pozitivan komentar, zato i navodim te primere, da ne bude da nagađam. Zatim uniformisanje kolor šema JGP, kakva takva standardizacija mobilijara, uklanjanje nekih višedecenijskih rugla i sređivanje delova grada. Naveo bih još, al da ne dužim. Da dodam da pored toga, imam pozitivno mišljenje i o nekim drugim stvarima koja je ova garnitura uradila, a koje izlaze iz okvira ovog foruma. Npr konačno dovođenje u red uniformi i voznog parka policije, završetak nekin infrastrukturnih projekata, spašavanje RVa od potpunog gašenja, dolazak nekih novih investitora, itd...
Ali to što mislim pozitivno o tim stvarima ne poništava ono negativno o nekim drugim. I ja se nikada neću ustručavati da kažem i jednu i drugu stranu priče. Jer političare ne smatram mesijama, nego državnim funkcionerima sa jasnim dužnostima i obavezama. Oni rade svoju dužnost, ja radim svoju. I tako i treba da bude, jer sve uspešne nacije počivaju na međusobnom davanju, preispitivanju i transparentnosti, a ne na sektašenju i samozavaravanju. E problem je što ti i još neki pamtite samo kad neko napiše nešto loše, a zaboravite ono lepo. Jer, očekivano, komentar ''bože na šta liči ova nova zgrada'' više para uši nego ''što je lepa ova fasada''. Ali jbg, zato imaš mozak i pamćenje, pa izvoli imaj to u vidu. Kad misliš da neko priča samo negativno, priseti se situacija i kad je napisao nešto pozitivno.
U suprotnom se sve svodi na Vučićevsku filozofiju, gde postoje samo dve krajnosti - ili se 100% slažeš sa svime što vlast misli i radi, ili si strani plaćenik, izdajnik, opozicionar ili prosto negativac koji mrzi svoj narod. A jasno ti je gde to vodi i kako se najčešće završava.