Šta je novo?

Praznična rasveta i novogodišnje manifestacije

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576193#p576193:2lvlu8n7 je napisao(la):
stf » 22 Oct 2018 02:25 pm[/url]":2lvlu8n7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576188#p576188:2lvlu8n7 je napisao(la):
astrodule » 22 Окт 2018 02:10 pm[/url]":2lvlu8n7]
Ako ne primećuješ razliku između opravdane kritike i politički motivisane kritike - to govori o tebi.

Руку на срце, критика на Беобилду је поодавно политички мотивисана код апсолутне већине критичара. Политичка критика је свака критика која обавезно помиње политику а већина критичара једноставно не може да одоли томе.

На некој другој теми сам баш јуче написао да заиста нема смисла политизовати теме које никакве везе са политиком немају. Јасно је да је састав форума политички опозиционо профилисан али баш претерујете са политизацијом критике.

Ko je odlučio da se novogodišnja rasveta postavlja u septembru?
Ako to nema veze sa politikom, šta onda ima?

Овде је још и ок. На Skyscraper-у к'о да су админи Јелена Милић и Сулејман Угљанин. Банују кад прокоментаришеш да ти се свиђају нове фасаде. Буквално не постоји тред који није засран ботовским "Вчћ пдр" постовима.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576191#p576191:3pb85n4t je napisao(la):
партибрејкер » 22 Oct 2018 02:21 pm[/url]":3pb85n4t]Свиђа ми се расвета. Кажу биће још раскошнија од прошлогодишње. Београд је све лепши.

Поздрав свим суграђанима добре воље.
Evo ja ću probati da budem skroz, potpuno i sasvim objektivan.

I meni se sviđa rasveta. Sviđa mi se i ideja da se češće menjaju motivi, i da ukrašavanje obuhvati što veći deo grada. Sviđaju mi se i ovi motivi sa kutijama, poklonima, tunelima. Ono što mene najviše nervira je KIČ, i nepodnošljiva lakoća da pređemo tu granicu. Gotovo svuda gde smo mogli prešli smo je. U slučaju praznične rasvete ta granica se ogleda u periodu kada se rasveta montira/demontira, i periodu kada je aktivna. Period od 15.12. do 15.1. je u redu. Sve preko toga je bizarno, a sve dramatično preko toga je sumanuto i KIČ.

Pri tom, treba imati u vidu i da se montaža/demontaža rasvete može da traje nedeljama, ali postavljanje 15.9. skidanje u martu, njen rad od novembra do februara je čist KIČ, i ljudi se s' punim pravom s' tim sprdaju.

Obrisao sam izrazito politicke postove.

Na jednoj FB stranici , koja je u pravilima grupe istakla da nema političkih komentara i slika , da se to automatski briše , sam se zainatio i prozivao konstantno za to što je istovremeno bilo rađeno rekonstruisanje Slavije , Bulevara Oslobođenja , Ruzveltove i još nekih ulica i haosa koji je nastao u mobilnosti , umesto da je rađeno jedno po jedno. Razlog je bio što su se moji komentari i još nekih smatrali političkim , dok su drugi koji su na sva usta hvalili , bili ostavljani. Čak sam se i sa administratorom zakačio , ali sam na kraju uspeo da ih nateram da obrišu sve komentare i slike. Ti komentari koji su hvalili su uglavnom bili od strane penzionera koji dalje od lokalnog marketa ne mrdaju. Posebno me je iznerviralo kada je moj odgovor "Nemam ja ništa protiv rekonstrukcije tih ulica , nego protiv toga što je se sve to radi istovremeno , umesto jedno po jedno." okarakterisan kao politički i obrisan , na komentar mlađe osobe koji nije bio okarakterisan kao politički: "Vama ne valja kada se ne radi , a ne valja vam ni kada se radi. Po vama bi najbolje bilo da se ništa ne radi i da ulice izgledaju kao da su iz turskog doba.".
Čak i ovde na forumu je postalo popularno , kod određenog broja forumaša , da kada kažeš da se sa nečim ne slažeš , ili se tvoje mišljenje nekome ne sviđa , da budeš okarakterisan kao botina , pristrasan , da si neka "-foba" (sufiks) , troluješ , da su ti vozači krivi za sve u životu , da si hejter , da si član sekte (pešačke , automobilske , tramvajske...). Čak je postalo i sumnjivo kada dobiješ više od dve pohvale za post , odmah krenu priče kako je namešteno da bi ispalo da si u pravu... Isto i kada sa nekom slikom dokažeš da je neko drugi pogrešio...
Jedan od primera možemo i da vidimo i na ovoj temi.

Једноставно постоји ОГРОМНА разлика у начињу писања критике. Јасно се може увидети шта је добронамерна грађанска критика а шта је острашћена политичка критика. То што је неко члан Беобилда не чини га аутоматски објективним и "независним". Политика једноставно језиво провејава по целом форуму.

Џаба сви украси ако ће неки туриста да се саплете о расклиману плочу на почетку Кнез Михаилове.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576257#p576257:2jjf89r9 je napisao(la):
stf » 22 Oct 2018 08:51 pm[/url]":2jjf89r9]Јасно се може увидети шта је добронамерна грађанска критика а шта је острашћена политичка критика.

Kako izgleda dobronamerna građanska kritika postavljanja novogodišnje rasvete u septembru?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576257#p576257:1ii7ul3a je napisao(la):
stf » 22 Okt 2018, 20:51[/url]":1ii7ul3a]Једноставно постоји ОГРОМНА разлика у начињу писања критике. Јасно се може увидети шта је добронамерна грађанска критика а шта је острашћена политичка критика. То што је неко члан Беобилда не чини га аутоматски објективним и "независним". Политика једноставно језиво провејава по целом форуму.
Na zalost sve je u zadnjih par godina za.govnato politikom. Bas sve. Na zalost. I za to nisu krivi ljudi koji to komentarisu. Jer kad predsednik drzave, ej predsednik drzave, na konferenciji govori da naradjuje kad da se postavi rasveta, kaf da se skine, koliko totema u gradi treba da bude, da se pita za uredjenje slavije, gde treba i koliki jarbol da se postavi, da se pita za izmestanje zel stanice, kompletan utbanizam bnv, pa onda kaze da sam crta kuda treba autoput da prodje...kad se predsednik drzave time bavi, onda je jasno da nije nesto normalno i ko je kriv za to. Svaljivati krivicu na komentatore koji ukazuju na te gluposti i ocigledan nevidjeni nivo despotije u novijoj istoriji, da su politicki, jednostavno nije fer.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576265#p576265:1n8r2pai je napisao(la):
Дошљак » Mon Oct 22, 2018 9:20 pm[/url]":1n8r2pai]Џаба сви украси ако ће неки туриста да се саплете о расклиману плочу на почетку Кнез Михаилове.

Ono nije rasklimano već izvaljeno, a ni težak đubretarski kamion ne bi ono napravio da je ta podloga kvalitetno odrađena prilikom nedavnih popravki, očigledno se sa namerom loše radi da bi se zarađivalo na istom poslu. Ono može da se popravi za dan-dva ali će onako da stoji do sledeće godine.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576270#p576270:1mbwck8x je napisao(la):
relja » 22 Окт 2018 10:17 pm[/url]":1mbwck8x]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576257#p576257:1mbwck8x je napisao(la):
stf » 22 Oct 2018 08:51 pm[/url]":1mbwck8x]Јасно се може увидети шта је добронамерна грађанска критика а шта је острашћена политичка критика.

Kako izgleda dobronamerna građanska kritika postavljanja novogodišnje rasvete u septembru?

Исто као и политичка, само без помињања политике, партије и слично. Чим поменеш партију, ти си политички критичар у рангу портал ботова. Па најтужније је кад ја као познати припадник одређене партије мање политички агитујем од многих цењених и као фол "независних" форумаша. Стварно није тешко контролисати се, па се људи потрудите, ако вам је стало да Беобилд опстане у рангу изнад новинских портала.

Ono sto kazu ljudi iz jp javno osvjetljenje radnici jeste da postavljanje krece u sept a ne tamo u dec zbog toga sto elemenata ima mnogo ljudstva i dizalica malo na mnogim lokacijama mora da se radi nocu i vikendom cak se angazuju privatne firme sa dizalicama da bi se stiglo.Takodje oni se 6 mjeseci bave rasvjetom novogodisnjom Prije postavljanja treba pregledati popraviti sta treba reparirat nesto itd .Dobro pa imaju prostor da to sve uskladiste .Inace mene zanima gdje je zavrsila rasvjeta iz kneza milosa one trakice bjele sto su bile samo jednom postavljene kad je av isprozivo slinisu poslje nigdje ih bilo nije ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576303#p576303:23j342v2 je napisao(la):
stf » 23 Oct 2018 07:16 am[/url]":23j342v2]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576270#p576270:23j342v2 je napisao(la):
relja » 22 Окт 2018 10:17 pm[/url]":23j342v2]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576257#p576257:23j342v2 je napisao(la):
stf » 22 Oct 2018 08:51 pm[/url]":23j342v2]Јасно се може увидети шта је добронамерна грађанска критика а шта је острашћена политичка критика.

Исто као и политичка, само без помињања политике, партије и слично. Чим поменеш партију, ти си политички критичар у рангу портал ботова. Па најтужније је кад ја као познати припадник одређене партије мање политички агитујем од многих цењених и као фол "независних" форумаша. Стварно није тешко контролисати се, па се људи потрудите, ако вам је стало да Беобилд опстане у рангу изнад новинских портала.

Vidi, to što si ti član partije je tvoj izbor i ti si sam sebi nametnuo neke obaveze.
Ali nemaš ama ikakvo pravo da bilo kome namećeš kako će da negoduje i koga će da proziva i na koji način će da proziva vlast i ljude na vlasti i njihove poteze.
Ovo sa rasvetom je samo jedna od katastrofalnih odluka ljudi iz tvoje partije, a tragično je što jedino što imaš da prokomentarišeš je "napad na SNS".
Ne volimo vas zato što namećete jednoumlje, podaništvo, poltroinizam, cenzuru, nasilje, primitivizam i diktaturu, i bez obzira što ti se šef "samorehabilitovao" i dalje je ista oba bitanga koje se sećamo iz 90-tih.

Ја само кажем да је мучно и жалосно читати ваше политичке фрустрације и гурање дискусије сваке могуће теме на ранг портала Б92 и Блица.... нит има икакве поенте сем да тако исфрустрирани лупате једни другима плусиће. Мислим, ако вас то чини срећнима, ко сам ја да туђу срећу кварим.

Мрзи ме колико год желиш, просто си ми смешан у својој мржњи у којој гушећи се уживаш, али не видим да ја на форуму намећем ишта од оног што си изволео написати и далеко сам политички коректнији од тебе и теби сличних чије је понашање јадно и бедно.

Diskusije su posledica politike koju voze isfrustirani ljudi, a to što je sprovodiocima te politike više mučno da čitaju šta drugi pišu nego što im je mučno to što su izabrali da rade, nije problem ovog foruma.

Ne mrzim ja vas, mržnja je iracionalno osećanje.
Ja vas prezirem i gadite mi se.

Da li je politika nameštanje tendera za Keep light? Mislim da niko ne može da ospori nameštanje ovog tendera i uplitanje te firme u mnoge stvari (obnova bandera...)

To je jedna strana ove diskusije vezane za rasvetu.

Sledeća je stvar da li je normalno da je Grad okićen 6 meseci, a da svetli 4-5 meseci (a to je direktna naredba Vučića gradskim ocima - da li je premijero-predsednik nadležan da naredi takvu stvar bez ikakve analize).

stf":16p29asg je napisao(la):
Мрзи ме колико год желиш, просто си ми смешан у својој мржњи у којој гушећи се уживаш, али не видим да ја на форуму намећем ишта од оног што си изволео написати и далеко сам политички коректнији од тебе и теби сличних чије је понашање јадно и бедно.

Opa mora i vodja da se citira :) "mrzite me, zovite me Vucicu pederu, vasa politika je samo mrznja prema meni..."

@Igore, molim te ako misliš da ovom postu nije mesto ovde, makar ga prebaci na temu o Gradskim izborima ili ga ostavi par sati, kako god. Samo ga nemoj brisati odma da ne bude da sam se ispisao uzalud.

@Stf
Prvo da kažem da ti pišem jer i dalje mislim da ima s tobom o čemu da se priča i da ''ima nade'' da jednog dana imamo normalan odnos. Inače da ne mislim to, ne bih ni započinjao ovaj post nego bih pustio da drugi ovde napišu svoje stavove, kao što su već i krenuli.

Elem, problem je što ti, a i još neki članovi, pamtite samo negativne komenta(to)re, ali zaboravljate one pozitivne. Što i nije toliko čudno jer i psihologija kaže da svi češće pamtimo ružne stvari i/ili interakcije. Ali, da ljudi ovde samo pljuju i mrze, svaka tema bi bila kao npr. tema o BnV. A znaš i sam da nije tako.

Eto npr većina pozdravlja sređivanje fasada. Većina je bila oduševljena kad se sredio Narodni muzej. Pre neki dan ''slavismo'' početak završetka ( :mrgreen: ) Kliničkog centra. U svim tim temama sam i ja dao pozitivan komentar, zato i navodim te primere, da ne bude da nagađam. Zatim uniformisanje kolor šema JGP, kakva takva standardizacija mobilijara, uklanjanje nekih višedecenijskih rugla i sređivanje delova grada. Naveo bih još, al da ne dužim. Da dodam da pored toga, imam pozitivno mišljenje i o nekim drugim stvarima koja je ova garnitura uradila, a koje izlaze iz okvira ovog foruma. Npr konačno dovođenje u red uniformi i voznog parka policije, završetak nekin infrastrukturnih projekata, spašavanje RVa od potpunog gašenja, dolazak nekih novih investitora, itd...

Ali to što mislim pozitivno o tim stvarima ne poništava ono negativno o nekim drugim. I ja se nikada neću ustručavati da kažem i jednu i drugu stranu priče. Jer političare ne smatram mesijama, nego državnim funkcionerima sa jasnim dužnostima i obavezama. Oni rade svoju dužnost, ja radim svoju. I tako i treba da bude, jer sve uspešne nacije počivaju na međusobnom davanju, preispitivanju i transparentnosti, a ne na sektašenju i samozavaravanju. E problem je što ti i još neki pamtite samo kad neko napiše nešto loše, a zaboravite ono lepo. Jer, očekivano, komentar ''bože na šta liči ova nova zgrada'' više para uši nego ''što je lepa ova fasada''. Ali jbg, zato imaš mozak i pamćenje, pa izvoli imaj to u vidu. Kad misliš da neko priča samo negativno, priseti se situacija i kad je napisao nešto pozitivno.

U suprotnom se sve svodi na Vučićevsku filozofiju, gde postoje samo dve krajnosti - ili se 100% slažeš sa svime što vlast misli i radi, ili si strani plaćenik, izdajnik, opozicionar ili prosto negativac koji mrzi svoj narod. A jasno ti je gde to vodi i kako se najčešće završava.

Mene zanima šta se radi sa starom rasvetom? Da li se istom ukrašavaju manji gradovi diljem Srbije ili se baca kao istrošena roba?
Mislim da će ove godine svi biti veseli kada Beograd bljesne. Šarenilo uvek popravlja raspoloženje i "puni" želudac.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576396#p576396:3j8qpqm9 je napisao(la):
Ksenija » 23 Oct 2018 03:41 pm[/url]":3j8qpqm9]Mene zanima šta se radi sa starom rasvetom? Da li se istom ukrašavaju manji gradovi diljem Srbije ili se baca kao istrošena roba?
Mislim da će ove godine svi biti veseli kada Beograd bljesne. Šarenilo uvek popravlja raspoloženje i "puni" želudac.

Stara rasveta ide na druge lokacije u gradu. Recimo ove godine je prvi put osvetljena Višnjička ulica, ukrasima koji su nekada bili u centru grada (Kneza MIloša...)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576170#p576170:2az1hjav je napisao(la):
партибрејкер » Pon Okt 22, 2018 2:11 pm[/url]":2az1hjav]Не смета ми качење новогодишње расвете у ово доба. То раде многи на које покушавамо да се угледамо.
Hm, nešto ne primetih da po principu ugledaj se na boljeg funkcionišemo u još nekim segmentima, makar u onima gde ne možemo sami. Mada, imamo mi potencijala i pametnih glava samo da im se da prilika ali eto, nemaju tu privilegiju a zna se i zbog čega. Nažalost, zbog privilegovanih mnogi trpe a da baš ništa ne mogu učiniti.
Смета општи хаос, неуређеност града, неспособност да се примене постојећи закони, небрига грађана о сопственом граду....
Pa kako sada to, na poslednjih nekoliko stranica zamalo svaki komentar je zapravo briga o sopstvenom gradu i zato ne razumem kritiku iako je jasno ko je odgovoran za nemar.
Иначе, Београд никад није лепше изгледао као под прошлогодишњом расветом. Постављање се исплатило вишеструко повећањем броја гостију.
Kojih gostiju? I koja je dobrobit od istih za Beograđane?
На моменте је, на одређеним местима, изгледало као да живим у уређеном европском граду. Credit, where credit is due....
Ne živi se za momenat jer kada se pogase svetla nastaje tama, čemer i jad koga "gosti" neće primetiti čak i kada bi to poželeli. E... taj momenat traje duže od tvoje impresije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576344#p576344:26ypj6lc je napisao(la):
relja » 23 Окт 2018 11:02 am[/url]":26ypj6lc]Diskusije su posledica politike koju voze isfrustirani ljudi, a to što je sprovodiocima te politike više mučno da čitaju šta drugi pišu nego što im je mučno to što su izabrali da rade, nije problem ovog foruma.

Ne mrzim ja vas, mržnja je iracionalno osećanje.
Ja vas prezirem i gadite mi se.

Ti mene možeš slobodno da prezireš lično do mile volje, ali kada to prenosiš u diskusiju i na tome baziraš argumentaciju, spuštaš se na nivo člana vradović što je, imajući u vidu da si intelektialac - jadno. I u krajnjem slučaju nepoštovanje foruma u celini.

Uostalom, koliko sam politički korektiniji prema forumu od tvoje kvazimoralne veličine dovoljno govori to što niko od vas nije ni posaumnjao da sam član partije dok mnogo pametni Delija to nije javno obelodanio jer nije mogao da nađe šta pametnije da kaže. Mesecima unazad sam bio član a to se nije odrazilo na moja pisanija. Od tada, sve što napišem gledate isljučivo kroz tu prizmu bez ikakvog uključivanja mozga da se zapravo pročita ono što sam napisao.

Toliko o tvojoj (vašoj) objektivnosti. Samim tim, svaki put kad potegnete tu "argumentaciju" faktički ste priznali poraz u diskusiji jer je to insistitranje na politici odraž vaše intelektualne slabosti.

STF - Opravdavaš novogodišnu rasvetu u septembru, zamerajući nam što nismo krotka raja prema ovim tvojima, što nemamo neku "dobronamernu građansku kritiku"?

Od zameranja zbog "nedobonamerne negrađanske kritike" vlasti zbog novogodšnje rasvete u septembru do medijskog progona čoveka koji je izgubio dete i hoće da se manijaci zauvek zaključaju, pa kritikuje vlast koja se pravi blesava - nema neke razlike, kritikuje se ista ta vlast, ista ta partija, isti neljudi.

Nisi ti prvi kojeg neka banda prihvatila kada je bio odbačen, očajan i gladan, a nećeš biti ni prvi koga će odbaciti i zabiti mu nož u leđa kada im više ne bude trebao. Bar je tvoj šef poznat po tome.

Meni iskreno nije bitno ko je gde, i ko je sta, vec kakv je covek, kakv je stucnjak, da li doprinosi nesto drustvu... Stoga, i ako se u nekim razmiljanjima neslazemo, Stf-a cenim i postujem, kao osobu i forumasa. Kao sto je lepo napisao i Bender, ono sto je dobro - pohvalicu, ono sto je lose - kritikovacu, ma sta to bilo i ma ko to bio.

Ovo osveljenje i ako bi u normalnoj situaciji, predstavljalo pozitivnu stvar, ovde to nije slucaj bas zbog ociglednog upliva politike. Prvo zbog namestanja tendera, korupcije i pljacke, gde se svi prave ludi, a drugo zbog nenormalnog vremena trajanja praznicne rasvete van svake pameti, pa nam se cak i predsednik drave "pohvalio" da je on to naredio. To svakako utice na kritike i normalno je da se i politika tu spomene, jer kao sto rekoh i praznicna rasveta nam je za.govnana politikom. Na zalost.

Vrh