Tragac,
Polovna guma nije improvizacija(bar ne svaka). I ne mozes tako sve najcrnje da gledas. Ne kazem da sve to sto si ti rekao ne moze da se desi. Moze, ali ti ga pretera i ocrni kao da ce se sve to desiti obavezno.
I nemoj auto da predstavljas kao luksuz i privilegiju. Posto to nije. Ovo je 21. vek, a auto je izum koji je jos sredinom proslog veka uveliko serijski proizvođen od strane mnogo fabrika. A ovo je vreme gde je auto potreba za svakodnevno funkcionisanje. Luksuz i privilegija moze da bude Maybach, RR i tako ti prestizni automobili. Recimo, Golf star 15 godina za koji deo ima na svakom cošku, za prosecnog coveka ne bi smeo da bude luksuz i privilegija ni po kom osnovu. To sto mi zivimo u drzavi gde je drustveno uređenje robovlasnistvo, ne znaci da je auto privilegija i luksuz.
Meni nepogonske gume sluze poslednju zimsku sezonu. Najkasnije na pocetku sledece idu na zamenu. Ja sam prosecan Srbin, koji kao svih 65% koji spadaju u tu kategoriju, mora dobro da vodi racuna o ekonomiji da bi pregurao mesec. Ali i kao takav, po ceni od 50 evra, ispod koliko obicno ne kostaju valjane polovne gume, koje mogu da se nazovu bezbednim za voznju, sigurno ih necu staviti. Stavicu nove Tigar zimske gume, a ako dozvoli situacija, mozda se protegnem za Savu, Kamu ili tako nesto. I bice mi mirnija glava.
Ima ljudi od kojih ces cuti: ,,Bolje polovan Michelin, nego nov Tigar,,. Svako ima pravo na svoje misljenje, posto je ovo slobodna zemlja. Ali za mene licno, najbezbednija guma je nova.
Žiko,
Nije ,,Tigrica,, bas toliko losa. Ja znam mnogo ljudi koji je imaju na kolima. Nikome nije izleteo ,,bubreg,, , a da mu je ta guma nova ili stara do 5 godina. To sto ljudi voze gumu do celavosti i 10 godina, pa izleti bubreg, jbg, sta da radis.