Šta je novo?

Posao i radna prava

@ika Sve mi je poznato... Napisao sam bio da je glavna mana tog posla nikakva zarada... Ne može na dug rok a da je zarada održiva... Propašćeš telesno...

A gledam nedavno na voltu su sad uveli i "prioritetnu dostavu"...

Znači iz pozicije kupca koji daje pare imaš

Cenu proizvoda (hrane) neretko veću nego u real prodavnici (recimo Mc i KFC imaju više cene na platformi)

+ dostava
+ prioritetna dostava (u prevodu: dodaj više para ako imaš za bacanje)
+ administrativna nakada i neka naknada za pripremu porudžbine, to je valjda isto...
+ ponekad ide ekstra naknada za loše vreme
+ bakšiš dostavljaču (po želji)

I gotovo sve to pokupi wolt samo taj bakšiš dobije dostavljač tek posle oduzete provizije agenciji...

• Sviđa mi se
Reagovanja: ika
Нмп шта све има, последњи пут сам користио када сам добио неки ваучер, типа 2 нарџбине до 2800 је био ваучер, узех 10 ћевапа и бело и остало дао као бакшиш достављачу (већ им неко даде паре, па бар да се искористи).

Јбг, тешко је људима да буду добри без директне и тренутне награде.

A to je taj famozni posao koji ti držiš..

Sve lenčuge kažeš. Ko ne radi - krompir... a kod tebe su pare...

More sve bih ja te posrednike govnjivom motkom eliminisao jer ničemu i ne služe...
Ko zna, verovatno jeste to taj posao.

Slažem se za posrednike, služe samo da izvuku pare od čoveka koji radi ali su dobri baš za takve "batice" kao na tom linku koji bi da rade ali što manje, da bude minimum prijavljen, da nema obaveze i da može da radi kad god hoće. Jbg to nije posao to je rekreacija ili dodatna zarada. ako ti trebaju pare zaposli se ili nadji neki stabilniji izvor zarade.

Ljudi sve više koriste dostave, kontam da žele što manju cenu za usluge pa će pozdraviti migrante koji će, kao i u drugim zemljama, verujem uzeti primat u tom poslu.

Cenu proizvoda (hrane) neretko veću nego u real prodavnici (recimo Mc i KFC imaju više cene na platformi)

1.Ovo me bas zanima sa aspekta prava potrošača ti mi naplaćujes skuplje hranu koju ti ne jedem u objektu tj mozes I da ga nemaš

2.A obrnuta situacija kupujem patike koje su u radnji 20 % skuplje nego da se poruce i da ti dostavi posta

3. Poručio deo koji košta na kp 300 din lik ti ga pošalje preko dekspres majmunerije kažu da deo sa dostavio kosta 570 din
I onda odes odma isti dan po preusmeravanju da podignes u paketomat i kosta neverovatnim 1100 dinara

Hm.. da sa 300 na 1100 din

Idealni uslovi za ponovno cvetanje koje kakvih ,, buvljaka,, i klasnu podelu potrošaca pri nabavci istog artikla.

1.Ovo me bas zanima sa aspekta prava potrošača ti mi naplaćujes skuplje hranu koju ti ne jedem u objektu tj mozes I da ga nemaš

2.A obrnuta situacija kupujem patike koje su u radnji 20 % skuplje nego da se poruce i da ti dostavi posta

3. Poručio deo koji košta na kp 300 din lik ti ga pošalje preko dekspres majmunerije kažu da deo sa dostavio kosta 570 din
I onda odes odma isti dan po preusmeravanju da podignes u paketomat i kosta neverovatnim 1100 dinara
1. Mogu oni da stave i duplo vecu cenu, na tebi je da li hoces da narucis ili ne jer se gleda vidljiva cena na platformi tj na prodaji na daljinu. Glupost jer ti dostavu svakako placas i ne treba da te bude briga sto njima platforma uzima procenat. Jedino izbegavati njih za porucivanje.

2. Navlace ljude na online trgovinu. Za patike ti ne treba ni kuvar ni konobar ni prodajni prostor.

3.Kuriri odavno cepaju sa cenom dostave, sada je oko 400din + ako postoji otkup 180din + rukovanje sa posiljkom isto oko 180din plus ako naplacuju paketomat... Najbolja solucija je platiti proizvod unapred kako bi se izbegli dodatni troskovi.

3.Kuriri odavno cepaju sa cenom dostave, sada je oko 400din + ako postoji otkup 180din + rukovanje sa posiljkom isto oko 180din plus ako naplacuju paketomat... Najbolja solucija je platiti proizvod unapred kako bi se izbegli dodatni troskovi.
Skoro sam narucivao nesto iz Subotice gde sam se zapanjio za dostavu, neko vreme nisam narucivao, pa mi je jos uvek ostala ona cena u glavi 300-350 din..
Jos em platis em se jos vijas sa njim da ne mozes ni do wca da odes ako slucajno zove, pa e jel mozes ti da sidjes ispred sam - itd.
Ne znam da li su tu kuriri u povlascenom polozaju na trzistu jer su trazeni, pa ih zato malo zabole da se mlate sa nama

Cekaj nigde nije bilo istaknuto da će biti naplaceno više od 300 din proizvod + 270 din usluga dostave sto je 570 din
Nigde na računu po preuzimanju
A ni pre preusmeravanja nije pisalo
Da je na otkup doplata 180 din
Pa rukovanje sa pošiljke 180 din
Pus paketima kako kažeš
To je sve onda muljacina
Da sam znao koliko je dostava stvarno drugačije bih postupio

Ne piše nigde ali piše u njihovim uslovima poslovanja koja su istaknuta na sajtu pa ako koristiš njihove usluge smatra se da si upoznat. Konačan račun se dostavlja primaocu tj onome ko snosi troškove dostave, pošiljalac nema veze sa tim on samo šalje ukoliko nije naznačeno da on snosi trošak. Bezobrazno ali tako je. Postali su baš alavi sa cenama dostave. Zato rekoh najbolja solucija je platiti proizvod i dostavu unapred ako postoji mogućnost.

Skoro sam narucivao nesto iz Subotice gde sam se zapanjio za dostavu, neko vreme nisam narucivao, pa mi je jos uvek ostala ona cena u glavi 300-350 din..
Jos em platis em se jos vijas sa njim da ne mozes ni do wca da odes ako slucajno zove, pa e jel mozes ti da sidjes ispred sam - itd.
Ne znam da li su tu kuriri u povlascenom polozaju na trzistu jer su trazeni, pa ih zato malo zabole da se mlate sa nama
Pa ima svega, malo su i traženi, malo ne možeš više naći jeftinog kurira jer se sad većinom radi preko posrednika pa dok svi uberu proviziju... a em su sve kurirske službe zatrpane temuom pa i nije da smo im bitni više.

Ljudi sve više koriste dostave, kontam da žele što manju cenu za usluge pa će pozdraviti migrante koji će, kao i u drugim zemljama, verujem uzeti primat u tom poslu.

Pozdraviće robovlasnički odnos. Jer oni su kao gluvonemi jadničci, za koja će oni prava da se izbore, na kom jeziku i kome da se žale... Ako prikažu Srbiju u negativnom svetlu može da im se desi i sve češća deportacija.

Ja razumem da to nekima ide savršeno na ruku, ovaj suverenizam i autokratija u kombinaciji sa liberalnim kapitalizom. Jel ti misliš da posredničke firme otvara svako po zakonu, van čitave mafijaške priče koja vlada Srbijom?

Svuda gde se lako skuplja kajmak putem eksploatacije pravno nevidljive uvezene radne snage režim je stavio šapu ko to može.

Ovde je najgori spoj i liberalnog kapitalzima i suverenizma i autokratije. Prosto ne može gore, da smo makar samo ovo prvo pa da jedino tržište određjuje šanse za uspeh...

Slažem se, da smo samo liberalni kapitalisti i da tržište odlučuje ko radi, a ko ne gde bi nam kraj bio... verovatno bi bili i tigrovi i lavovi ali u ovoj lopovskoj državi moraš da budeš srećan ako opstaneš uopšte. Što je najgore veliki broj stanovnika to i podržava jer i sami nisu sposobni da naprave nešto u fazonu "da komšiji crkne krava..."

Mora visoka cena dq bi se smanjo kvantitet br pošiljaka a koj nije ispracen potr3bnim br. kurirq
A da bez veze porucuju porucuju
Nove mame šalju cucle i benkice jedna drugoj a kad se uzme ukupna cena usluge
za te pare mogu da kupe nove.
Ovako ubijaju dosadu izčekujuci kurira pa prezimanje pa, medju nj. dopisivanje i po prispecu na kraju otvaranje paketa.
Same su danima pre podne , pa prekracuju dosadu . Otprilike čine oko 5 do 10 % ekspres pošiljki.... ima se može se...
😁

Nove mame prekraćuju vreme čekajući dostavljače sa cuclama i benkicama. Šta sve neće napisati ovo čudo od čoveka 😄

I još čekaju kurire pre podne valjda jer im suprug nije kod kuće?

Bilo je par mladih mama koje bi i mene kao dostavljača dočekale pre podne oskudno odevene ili u bade mantilu. Jednoj takvoj sam prosuo koka kolu, tj prevrnula se u kesi i bukvalno je koka kola curela kroz papirnatu kesu na pločice njenog stana kad sam joj predao porudžbinu iz meka 😁

Heheheheee... Al ne izmišljam majke mi se to dogodilo 😄 neko bi rekao da sam posve nesposoban i za najbanalnije poslove, to je mi je bila najgora dostava ikada 😁 ali

...zbog koje mi nije žao što se tako završila jer je opravdano bilo tako...

Evo i nastavak priče...

Žena živi na Telepu u piz*oj materini i namerno je stavila pogresnu adresu bližu Promenadi odakle joj vozim mek da bi platila manje ili je čak bila sasvim van reona dostave...

Ja je zovem više puta i ne razjasnjava mi do kraja, kao ne ne nije ta adresa tu gde sam stigao... Samo da nastavim pravo, samo me zavlači a ja telefoniram dok vozim bez hendsfrija...

I dok sam razgovarao s njom naglo zakocio i tada se prebacila torba skoro sasvim preko glave... I koka kola se jelte prevrnula... I sa najboljom amortizacijom ona malo iscuri a kamoli ovako...

I dobila je svoju porudžbinu, doneo sam joj, iako je 2km bila dalje od pinovane adrese i folirala neku zbunjenost...

,,, Nove mame prekraćuju vreme čekajući dostavljače sa cuclama i benkicama. Šta sve neće napisati ovo čudo od čoveka 😄 ... ,,,

I to nije sve, sobzirom da imaju bebu, ne može da sidje do ulaza zgrade, vec se pentra po koje kakvim spratovima . Srecom uglavnom ima liftova a ponegde zbog male spratnost (4)i ih i nema. A vreme teče....
Naravno zbog problematike BG parkiranja vozila i kratkog zadržavanja , uglavnom se čini saob. prekršaj ili nekog prosto zagradi. I ako se taj neko ibaš tad sparkirava, onda te dočeka ratoborno sa podužim spiskom uvredlhivih reči.....

Eto, Noki ovaj čovek ti otkrio i dr. stranu medalje, a ti se isčudjavaj gok ne obaviš razgovor sa više kurira.
Tek je muka kod brze pošte koja vrši istu dostavu ili prezimanje sa večim vozilima tz.kombijima.

Naravno da je to teško poverovati da tudjih 25 boli. Uživaj u tome i ne veruj i dalje 😄

Usput još nešto , izmedu zaposlenih jedino u pošti ima humano ogranicenje za obicne pošiljke: do 20 kg
kod ostalih to nema
Zamsli sebe kao radnika tih bez ograničenja u kg, da preuzimaš pošiljke teže od tebe . Nemaš prava da odbiješ ili da se ikome žališ , prihvatio si taj poso pa radi .... a kičma puca li puca, pakao od posla 🤨

Poslednja izmena:
Poznanik koji radi kao kurir mi je pričao da postoje ljudi koji svaki dan naručuju, a ne preuzimaju pakete, dosadno im. Kaže kad udje u ulicu sa kombijem spuštaju se roletne, zove na telefon kaže nije kod kuće, a vidi ga unutra :D svašta ima.

Pa jel imaju nameru da plate paket naknadno u posti? Ili samo tako cimaju ljude a ne plate

Dobije obaveštenje u kojoj pošti može da podigne a po isteku roka čuvanja od par dana, vraca se pošiljaocu koj je placa oba smera transporta ( duplo) ..
Tako da poslovanje on lajn firmi koje na dnevnom nivou ima 100 tinjak i više pošilhki takvi ne savesni prave ne malu štetu firmama oko 10% i više...

Upravo tako, nikad ne preuzmu paket već im je dosadno pa se malo igraju. I onda što su cene sve veće i veće.

Naravno da je to teško poverovati da tudjih 25 boli. Uživaj u tome i ne veruj i dalje 😄

Hoću. 🤣

Zamsli sebe kao radnika tih bez ograničenja u kg, da preuzimaš pošiljke teže od tebe . Nemaš prava da odbiješ ili da se ikome žališ , prihvatio si taj poso pa radi .... a kičma puca li puca, pakao od posla 🤨

Ja mislim da sam pričao kad kupuju Rusi alkohol na veliko pa ispune celu plavu wolt torbu flašama a to ne samo da se pentraš kao mazga sa tim, nego prethodno i voziš na leđima... jeste da ne razmišljam o parkingu al nije da mi cela problematika posla nije poznata...

Al činjenica je da možes odbiti da preuzmeš. Znači kad se već pojaviš možeš i da ne preuzmeš bez penala... Malo je komplikovanija procedura jer si već prihvatio (u aplikaciji), al može.

Inače ja uvek temu preusmerim na paketomat, a e bay iz nekog razloga tretiraju kao pošiljku koja ne može na paketomat, nego me samo lokalni poštar smsom obavesti (koga valjda mrzi da mi donese) da odem u kraljice Marije posle 17h da pokupim.

Što me užasno nervira pored silnih paketomata. Poštarina je plaćena zašto da čekam u redu. To se nekad završi odmah (pogotovo ako odeš bliže 19h) ali nekad je baš veliki red za preuzimanje pošiljki (pogotovo ako se pojaviš od 17h)

Vrh