Šta je novo?

Posao i radna prava

I biće sve više i više kako ljudima bude sve više preko glave parazita i okupatora.

Naravno, svako sa najmanjom trunkom takvog stava će biti poistovećivan sa Hitlerom od strane medija i raznih organizacija. Ali mislim da se sve manje njih tangira zbog toga. Videli su kuda ovo vodi i neće više da trpe.

Bilo je na netu nedavno vest u fazonu "Tramp bi mogao da počne da deportuje i Poljske migrante". I top komentar je bio od Poljaka koji kaže "ako neko tamo boravi i radi ilegalno, ja kao Poljak prvi pozdravljam i pozivam da se deportuje". Polako ljudi počinju da uviđaju koliko je sumanuta cela ta priča sa cunamijima ilegalnih migranata, usiljenim i naglim mešanjima naroda i multi kulti budalaštinama.

Poslednja izmena:
Samo što kod nas dolaze radnici koji trebaju firmama sa jakim političkim leđima. Na taj način ucenjuju domaće radnike i izvlače maksimalan profit.
Test tržišta da se sprovodi kako je propisano u zakonu, smanjio bi broj radnih dozvola za 30-40%

Postao sam Dejan i suviše, bolje da malo odmorim. 😆 al ljudi neće da ti oproste sreću i uspeh, posebnost... to je sigurno...

Poslednja izmena:
Postao sam Dejan i suviše, bolje da malo odmorim. 😆 al ljudi neće da ti oproste sreću i uspeh, posebnost... to je sigurno...
Slazem se sa tobom da ljudi nece da ti oproste srecu i uspeh. Ja sam to prosao pre oko 10g kada sam prvi put usao u vecu lovu. Koliko god tada hteo da to sakrijem nije bilo sanse. Presao sam sa matorog BMW trojke u tada najnoviji BMW M6, presao iz krs stancica u kojem nam je bila kancelarija u luksuznu kucu koja nam je bila novi office, krenuo sam da putujem po luksuznim destinacijama sirom sveta, poceo sam da se oblacim lepo, i jednostavno nije moglo da se sakrije koliko god se ja trudio da sakrijem i da se ljudi sa kojima sam se tad druzio (iz bivseg kraja najvise) ne osecaju drugacije zbog toga. To je momenat kada sam u jednoj godini skocio sa prihoda velicine 2000 eur mesecno (neto cisto da mi ostane) na x10 jer je biznis uzleteo kada mi je uleteo klijent sa kojim i dan dans radim, i sa kojim sam prosirio tim sa nas trojice na 20 ljudi u 6 meseci.

Ali nazalost to je bila lekcija u kojoj sam shvatio da ti ljudi nece oprostiti uspeh, sto jedan moj prijatelj kaze vecina prijatelja ce biti sa tobom u nesreci, ali PRAVI prijatelji ce ostati sa tobom i u sreci jednostavno kada upadnes u neki problem, imas neku nesrecu, gomila ljudi ce se sjatiti oko tebe da pomogne, ali ako upadnes u srecu i dozivis veliku uspeh ostace samo retki sa tobom. Nazalost neki ljudi za koje si smatrao da su ti prijatelji odjednom ce otici od tebe, nece uzivati u tvojoj sreci, jer ce ih tvoja sreca i tvoj uspeh razjedati i pokazivati da su sami nesrecni i neuspesni.

Mislim da je najgore stanje uma u kojem covek moze da bude kada tudji uspeh percipira kao svoj neupseh. Ne znam ima li neko gore stanje uma u coveka od tog stanja. A to je razlog zasto se ljudima koji su od 0 napravili nesto desava da u jednom momentu ostanu bez dobrog dela starih prijatelja. Jednostavno mnogi ti nece oprostiti uspeh i klasno pozicioniranje u visu klasu jer ce sebe doziveti kao neuspesne.

Ljudi koji su rodjeni bogati ili u boljestojecim porodicama nece imati taj problem, jer su ih ljudi prethodno vec internalizovali kao ljude koji su u drugacijoj poziciji od njih samih, ali kada ti iz te "na dnu sam" pozicije napravis sebi bolju poziciju i udjes u klasno visu poziciju, tesko ce se neki ljudi (mozda cak i vecina) koji su sa tobom bili kad si bio niko pomiriti sa tim da vise niste u istoj prici. To mora da se prodje, a kad to prodjes onda si na sledecem levelu u zivotnoj skoli.

Poslednja izmena:
Istina. 🙂 u sreći treba biti prijatelj...

S tim što je moja priča fragilna, na staklenim nogama, i definitivno nisu enormno velike pare u igri, ali što volim da kažem, kakvi god da su iznosi, to su mi najslađe pare u životu, a otvorio se put napokon posle više godina truda, da može da ih bude nešto više...

Slazem se sa tobom da ljudi nece da ti oproste srecu i uspeh. Ja sam to prosao pre oko 10g kada sam prvi put usao u vecu lovu
Znaci to je :) Nii ti ni sada srecan ali bar mozes da se pokazes. Samo napred, lajfstajl, sns, parkiranje na trotoaru... to je sreca.

Vrh