Šta je novo?

Posao i radna prava

@ika Sve mi je poznato... Napisao sam bio da je glavna mana tog posla nikakva zarada... Ne može na dug rok a da je zarada održiva... Propašćeš telesno...

A gledam nedavno na voltu su sad uveli i "prioritetnu dostavu"...

Znači iz pozicije kupca koji daje pare imaš

Cenu proizvoda (hrane) neretko veću nego u real prodavnici (recimo Mc i KFC imaju više cene na platformi)

+ dostava
+ prioritetna dostava (u prevodu: dodaj više para ako imaš za bacanje)
+ administrativna nakada i neka naknada za pripremu porudžbine, to je valjda isto...
+ ponekad ide ekstra naknada za loše vreme
+ bakšiš dostavljaču (po želji)

I gotovo sve to pokupi wolt samo taj bakšiš dobije dostavljač tek posle oduzete provizije agenciji...

• Sviđa mi se
Reagovanja: ika
Нмп шта све има, последњи пут сам користио када сам добио неки ваучер, типа 2 нарџбине до 2800 је био ваучер, узех 10 ћевапа и бело и остало дао као бакшиш достављачу (већ им неко даде паре, па бар да се искористи).

Јбг, тешко је људима да буду добри без директне и тренутне награде.

A to je taj famozni posao koji ti držiš..

Sve lenčuge kažeš. Ko ne radi - krompir... a kod tebe su pare...

More sve bih ja te posrednike govnjivom motkom eliminisao jer ničemu i ne služe...
Ko zna, verovatno jeste to taj posao.

Slažem se za posrednike, služe samo da izvuku pare od čoveka koji radi ali su dobri baš za takve "batice" kao na tom linku koji bi da rade ali što manje, da bude minimum prijavljen, da nema obaveze i da može da radi kad god hoće. Jbg to nije posao to je rekreacija ili dodatna zarada. ako ti trebaju pare zaposli se ili nadji neki stabilniji izvor zarade.

Ljudi sve više koriste dostave, kontam da žele što manju cenu za usluge pa će pozdraviti migrante koji će, kao i u drugim zemljama, verujem uzeti primat u tom poslu.

Cenu proizvoda (hrane) neretko veću nego u real prodavnici (recimo Mc i KFC imaju više cene na platformi)

1.Ovo me bas zanima sa aspekta prava potrošača ti mi naplaćujes skuplje hranu koju ti ne jedem u objektu tj mozes I da ga nemaš

2.A obrnuta situacija kupujem patike koje su u radnji 20 % skuplje nego da se poruce i da ti dostavi posta

3. Poručio deo koji košta na kp 300 din lik ti ga pošalje preko dekspres majmunerije kažu da deo sa dostavio kosta 570 din
I onda odes odma isti dan po preusmeravanju da podignes u paketomat i kosta neverovatnim 1100 dinara

Hm.. da sa 300 na 1100 din

Idealni uslovi za ponovno cvetanje koje kakvih ,, buvljaka,, i klasnu podelu potrošaca pri nabavci istog artikla.

Vrh