Šta je novo?

Posao i radna prava

I biće sve više i više kako ljudima bude sve više preko glave parazita i okupatora.

Naravno, svako sa najmanjom trunkom takvog stava će biti poistovećivan sa Hitlerom od strane medija i raznih organizacija. Ali mislim da se sve manje njih tangira zbog toga. Videli su kuda ovo vodi i neće više da trpe.

Bilo je na netu nedavno vest u fazonu "Tramp bi mogao da počne da deportuje i Poljske migrante". I top komentar je bio od Poljaka koji kaže "ako neko tamo boravi i radi ilegalno, ja kao Poljak prvi pozdravljam i pozivam da se deportuje". Polako ljudi počinju da uviđaju koliko je sumanuta cela ta priča sa cunamijima ilegalnih migranata, usiljenim i naglim mešanjima naroda i multi kulti budalaštinama.

Poslednja izmena:
Samo što kod nas dolaze radnici koji trebaju firmama sa jakim političkim leđima. Na taj način ucenjuju domaće radnike i izvlače maksimalan profit.
Test tržišta da se sprovodi kako je propisano u zakonu, smanjio bi broj radnih dozvola za 30-40%

Postao sam Dejan i suviše, bolje da malo odmorim. 😆 al ljudi neće da ti oproste sreću i uspeh, posebnost... to je sigurno...

Poslednja izmena:
Postao sam Dejan i suviše, bolje da malo odmorim. 😆 al ljudi neće da ti oproste sreću i uspeh, posebnost... to je sigurno...
Slazem se sa tobom da ljudi nece da ti oproste srecu i uspeh. Ja sam to prosao pre oko 10g kada sam prvi put usao u vecu lovu. Koliko god tada hteo da to sakrijem nije bilo sanse. Presao sam sa matorog BMW trojke u tada najnoviji BMW M6, presao iz krs stancica u kojem nam je bila kancelarija u luksuznu kucu koja nam je bila novi office, krenuo sam da putujem po luksuznim destinacijama sirom sveta, poceo sam da se oblacim lepo, i jednostavno nije moglo da se sakrije koliko god se ja trudio da sakrijem i da se ljudi sa kojima sam se tad druzio (iz bivseg kraja najvise) ne osecaju drugacije zbog toga. To je momenat kada sam u jednoj godini skocio sa prihoda velicine 2000 eur mesecno (neto cisto da mi ostane) na x10 jer je biznis uzleteo kada mi je uleteo klijent sa kojim i dan dans radim, i sa kojim sam prosirio tim sa nas trojice na 20 ljudi u 6 meseci.

Ali nazalost to je bila lekcija u kojoj sam shvatio da ti ljudi nece oprostiti uspeh, sto jedan moj prijatelj kaze vecina prijatelja ce biti sa tobom u nesreci, ali PRAVI prijatelji ce ostati sa tobom i u sreci jednostavno kada upadnes u neki problem, imas neku nesrecu, gomila ljudi ce se sjatiti oko tebe da pomogne, ali ako upadnes u srecu i dozivis veliku uspeh ostace samo retki sa tobom. Nazalost neki ljudi za koje si smatrao da su ti prijatelji odjednom ce otici od tebe, nece uzivati u tvojoj sreci, jer ce ih tvoja sreca i tvoj uspeh razjedati i pokazivati da su sami nesrecni i neuspesni.

Mislim da je najgore stanje uma u kojem covek moze da bude kada tudji uspeh percipira kao svoj neupseh. Ne znam ima li neko gore stanje uma u coveka od tog stanja. A to je razlog zasto se ljudima koji su od 0 napravili nesto desava da u jednom momentu ostanu bez dobrog dela starih prijatelja. Jednostavno mnogi ti nece oprostiti uspeh i klasno pozicioniranje u visu klasu jer ce sebe doziveti kao neuspesne.

Ljudi koji su rodjeni bogati ili u boljestojecim porodicama nece imati taj problem, jer su ih ljudi prethodno vec internalizovali kao ljude koji su u drugacijoj poziciji od njih samih, ali kada ti iz te "na dnu sam" pozicije napravis sebi bolju poziciju i udjes u klasno visu poziciju, tesko ce se neki ljudi (mozda cak i vecina) koji su sa tobom bili kad si bio niko pomiriti sa tim da vise niste u istoj prici. To mora da se prodje, a kad to prodjes onda si na sledecem levelu u zivotnoj skoli.

Poslednja izmena:
Istina. 🙂 u sreći treba biti prijatelj...

S tim što je moja priča fragilna, na staklenim nogama, i definitivno nisu enormno velike pare u igri, ali što volim da kažem, kakvi god da su iznosi, to su mi najslađe pare u životu, a otvorio se put napokon posle više godina truda, da može da ih bude nešto više...

Slazem se sa tobom da ljudi nece da ti oproste srecu i uspeh. Ja sam to prosao pre oko 10g kada sam prvi put usao u vecu lovu
Znaci to je :) Nii ti ni sada srecan ali bar mozes da se pokazes. Samo napred, lajfstajl, sns, parkiranje na trotoaru... to je sreca.

Tako i treba. Mogu samo da zamislim koliko otkaza bi bilo kod nas u državnom sektoru. Kod nas je uspeh ako dodješ na posao.

U svom suzenom poimanju sveta MAsk razmislja od drzavi kao o korporacijii.
Ali to je dobro za ostatak sveta, neka u Americi bude sto vise tenzija.

Vetar u leđa iskompleksiranim menadžerčićima i kod nas...
Вау, обожавам микроменаџмент.
Тако сам имао ја у фирми једну менаџерку која је терала људе да дођу сваки петак уживо (у тада фул римоут фирми) и да на табли напишу које су таскове одрадили ове недеље.

Делимично везано за ово. Мсм да не постоји гора ствар за радника од менаџера који се просто не разуме у материју посла. Мене је једном менаџер питао "па како не можеш, зар C++ и C# нису само C", ако се не разумете у прог. језике то би било као да неко каже "зар Аустрија и Аустралија нису само Азербјеџан".

Вау, обожавам микроменаџмент.
Тако сам имао ја у фирми једну менаџерку која је терала људе да дођу сваки петак уживо (у тада фул римоут фирми) и да на табли напишу које су таскове одрадили ове недеље.

Делимично везано за ово. Мсм да не постоји гора ствар за радника од менаџера који се просто не разуме у материју посла. Мене је једном менаџер питао "па како не можеш, зар C++ и C# нису само C", ако се не разумете у прог. језике то би било као да неко каже "зар Аустрија и Аустралија нису само Азербјеџан".
da, "Zar to nije jednostavno", tipicna menadzerska floskula.

U svom suzenom poimanju sveta MAsk razmislja od drzavi kao o korporacijii.
Ali to je dobro za ostatak sveta, neka u Americi bude sto vise tenzija.
Država i jeste korporacija :) neke države kontrolišu korporacije, a neke korporacije su države.

Трагедија у центру Лесковца десила се данас када се једна девојка онесвестила на улици, а убрзо и преминула, преноси Решетка.
Двадесетосмогодишња девојка која је иначе из околине Лесковца онесвестила се у центру код Технолошког факултета.
Како је потврђено у Општој болници Лесковац, девојка је доведена у Ургентни центар без знакова живота око 13.45.
"Пуних сат времена је рађена реанимација, али безуспешно“, каже директор Небојша Димитријевић.
Девојка је, како се наводи, била радница "Јуре“, а последњих дана се жалила на тешке услове рада у фабрици.

Bice jos ovakvih prica. Sada kada posle par godina procvetaju ljudi posle rada u Juri i Aptivu.

Koji raskorak... Spominju se neke cifre 100k 115k i na kraju "nema ništa pokrio si samo troškove"... Možda i bolje što neće da ih tuži imao bi samo još troškova... Nema ovde budućnosti ako sad ne istrajemo do kraja ugasili smo... Ovakve farsične scene dok nema za šta pas da te ujede će se samo ponavljati... A ti možeš da pukneš od muke jer je "monopol sile" na njegovoj strani. Zato mora da se istraje po svaku cenu. U jednom trenutku će neke bitne službe preći na stranu građana, otkazaće poslušnost.

100k je zaradio prvih 15 dana, 115k drugih 15 dana, od toga minus 30% aplikacija i minus par dana gorivo, ukupno je izašao oko 55k za mesec dana i to nije bio prijavljen direktno u cargo već je verovatno preko neke agencije koja iznajmljuje vozila. Zanimljivi su mi ti slučajevi "trebaju mi pare tebra" ali me prijavi na što manje da radim povremeno ako može i nikad.

A to je taj famozni posao koji ti držiš..

Sve lenčuge kažeš. Ko ne radi - krompir... a kod tebe su pare...

More sve bih ja te posrednike govnjivom motkom eliminisao jer ničemu i ne služe...

Јбг, сиротиња, кад си гладан и/или под огромним стресом не мислиш.
То је гиг економија, добијеш све мане запосленог, али зато добијеш и све мане послодавца. Нзм за околне земље како је, али тога има пуно и на "западу", људима понудиш идеју да новац стиже одмах и то је сиромаху довољно.

@Noki ти си волт радио, и теби је врв познато колики мање имаш него нормално запослен достављач, мсм да ти бар увек добијеш неку напојницу, док возачи ређе добијају.

Ево један краћи видео (20 мин) о гиг економији у аустралији (а исто је свуда):

Свакако ако би хтели да се такво експлоатисање сиротиње не дешава на нама је да не користимо те услуге, али мсм да је то претежак задатак за народ који дан пре и после бојкота продавница накупује 1389% недељних потребштина,

Vrh