Šta je novo?

Poređenje Beograda - nekad i sad

Postaviti led ekrane na polukriznu zgradu i onda bude kao pravi "London" :D

2e.jpg


tj. Piccadilly Circus
 
Можда би боље било да они скину рекламе, па да Пикадили преименују у ...
 
Ова раскрсница би тачно била најлепша у Београду, да није изграђена полукружна ругоба. Мислим да би рекламе изгледале још горе, као она лидл на савском тргу, зато би помогла само озбиљна марера карера реконструкција ако већ не може да се поруши. А и занимљиво је како је само једна зграда (робна кућа БГ) толико нарушила склад и изглед Теразија. Био би за класу лепши град без обе ове грађевине...Такође не капирам како није био приоритет до сад да се барем среде фасаде око Палате Албаније.
 
Робна кућа на Теразијама, мислим на изглед, је као и хотел Славија, постала део идентитета за оне који их довољно дуго знају. Али са друге стране заиста наружују најбитније тачке Београда. Прва је хладна и безлична, више личи на брану неке хидроакумулације, а хотел је успешнији као витко модерно здање, али они црни панели и какофонија Славије дају лошу слику. У случају хотела потребно је и решење у вези погледа на Храм, јер гледано од Теразија, та асиметрија врло жуља.

Тако да је једна преправка која би дала топлији и можда традиционалнији изглед - могуће решење. За робну кућу би било врло корисно да изгуби део који затвара Нушићеву, а посебно корисно за изглед и Теразија и самог утиска о Београду. И наравно повратак врта са водоскоком који је био ту до 1947.
 
lepe ideje koje sam vise puta procitao na raznim mestima....nadam se da nece ostati samo lepe ideje ....

photoshop by me
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837701#p837701:ez2jk0u7 je napisao(la):
Drakche » Пет Апр 02, 2021 1:20 pm[/url]":ez2jk0u7]Postaviti led ekrane na polukriznu zgradu i onda bude kao pravi "London" :D

2e.jpg


tj. Piccadilly Circus

Ја бих много волео да се на сам врх Палате Албанија постави један (усправни) правоугаони лед панел за (видео) рекламе (и евентуално са стране два мања да буде симетрично). Направићу касније у фотошопу како сам замислио али мислим да би супер легло, некако употпунило зграду и дало баш велеградски шмек Београду. Бонус поени ако би све било на ћирилици и новац од тих реклама се трошио на додатно, раскошно озелењавање теразија (и цвеће и зеленило генерално).

Едит: изгледа да нећу колико ме фотошоп зеза али замислите уместо две антене да стоји лед панел

albanija.jpg
,

ноћу би изгледало феноменално а визуелно би издужило зграду као што је и замишљено да буде по оригиналном пројекту
 
Led panel bi, onda, morao da prati impstraciju zgrade, odnosno nesto slicno kao nesudjeni "miticev magazin", jer je prilicno logicno da je i palata Albanija trebala imati takav oblik na vrhu.

900x600_miticeva-zgrada.jpg


Ne znam samo koliko je dobra percepcija panela, u komercijalnom smislu, kada je tako visoko.
Paneli bi mogli da postoje cisto dekorativno, mozda reklame nisu ni potrebne.
 
Како би угао Бранкове и Поп Лукине лепше изгледао да је задржана предратна регулација са косином.
 
Vrh