Šta je novo?

Podzemni prolazi

kopanje prolaza 68.jpg
 
Ako smem da primetim: Čudan redosled. Bilo je logičnije da prvo dovrše onaj kod robne kuće.
 
Ako sad ne srede ceo krak prolaza ka ovom ulazu, pošto je sada sve zatvoreno, tj. ako sada budu radili samo stepenište onda očigledno ne planiraju dole ništa da diraju.
 
Ako smem da primetim: Čudan redosled. Bilo je logičnije da prvo dovrše onaj kod robne kuće.
Možda računaju da ono tamo još nisu počeli da rade, a ovde su radovi u toku, pa da iskoriste, jer ionako će oko samog ulaza biti popločavanje. Još ako bi sredili sve ispod, uključujući i onaj ulaz kod Zgrade Albanije, bilo bi super. Tu em što prokišnjava prolaz, em što ploče u Knezu malo - mmalo pa moraju ponovo da postavljaju i nivelišu.​
 
Samo mali podsetnik da koncesiju drži privatni vlasnik. Nije nužno da ukazuje na nešto, ali privatnik je "pljucnuo lovu" da bi eksploatisao dobijeni prostor.
Ako ga ne sredi, to su bačene pare. E, sad, zašto se "knjavi"? Pa, prvo, podizvođač je zaista loše izabran. A drugo, videti i pasarelu kod Ada Mola... Tona nesposobne birokratije.
 
Privatnik je pljucnuo lovu da našminka malo prolaze, a zauzvrat je dobio stotine lokacija po gradu na koje je posadio LED bilborde. Boli njega uvo za prolaze, zato i dobijamo ovo krpljenje i šminkanje, umesto temeljne rekonstrukcije.
 
Prva skica terazije, druga albanija, treca slika je nusićeva i četvrta je usce podzemi prolaz. Verujem da nisam pogrešio.
 
Kako bi bilo lepo da poruše sve one tumore od nelegalnih lokalčića, podzemni prolazi su zapravo prilično prostrani.
 
Prolaz ispod Dečanske, pored ove bare i levo kod stepenica ka Domu omladine je ogromna bara, kiša nije padala ali su prali ulicu.

20221022_162523_1.jpg
 
Da večeras prođoh prolazom na Zelenjaku i prvi put u životu ga video ovako čistog i bez grafita, a staro osvetljenje je sada skinuto i na drugom delu (pored onog dela ispod ulice koje je Igor gore slikao) i tu verovatno uskoro ugrađuju novo osvetljenje.
 
Подземни пролази

Зелени венац вечерас - нове светиљке, каблови скупљени и заштићени, жврљотине избрисане, није било ниједног уличног продавца и просјака:









 
Možda ih nije bilo jer je veče. Videćemo ovih dana kakvo je stanje sa njima.
 
Vrh