Šta je novo?

Podzemni kontejneri

stf":1a4p2tyo je napisao(la):
astrodule":1a4p2tyo je napisao(la):
Sremska je primer da lokali moraju da imaju svoje kontejnere u svom dvoristu. ne pune te kontejnere prolaznici nego pravna lica.
Za prolaznike su kante a ne kontejneri.

I koji lokal u centru BG-a misliš da može da ima dvorište? kako kamioni da priđu tom dvorištu?

Da se ne vreme vodilo računa o tome sada ne bismo imali problema.

Npr mogli su da da na toj lokaciji (gde je uvek bilo mnogo kontejnera) da stave podzemne kontejnere sa mnogo većim otvorima)

Naravno za tako dalekosežno razmišljanje potreban je IQ od minimum 130 i doktorat... :bash:

Ja mogu da kazem za licni primer... Ispred moje zgrade odmah ispred ulaza je do sada stajalo 4-5 musavih, garavih, smrdljivih olovnih grdoba... Sada je to jedan podzemni i sasvim zadovoljava... Takodje mi je drago sto otvor ima onaj teg da tako kazem pa se bukvalno sam otvara ako ga pipnem sa kesom ili nekom ambalazom...

Па када се свему дода могућност да се у зеленим кесама једном недељно одлаже ПВЦ, метални и папирни отпад, испада да су постојећи отвори сасвим довољни.

Та кеса за рециклажни отпад се напуни за десет до петнаест дана. Нису ми јасни они који сваке седмице на предвиђени дан избаце кесу која није ни четвртину пуна.
И са тим је свака кеса до деведесет литара сасвим довољна за подземни контејнер.

dsc03786.jpg

dsc03792.jpg

почели су у улици Б. Јерковић да копају на пар места. одузели су скоро пола тротоара, а на неким местима је остало можда 10так центиметара простора за пролаз

Gde preciznije? Jel u donjem delu od molove pumpe ili u gornjem kod okretnice?

Sve se nesto motaju okolo a nikako da dodju ovde kod mene i ugrade. Iskopase kosi rov koji je stajao tako tri meseca i onda ga asfaltirali. Nikako da pocnem da bacam djubre ko coek. :laugh:

грешка, има неких досетак места у Јерковићу од броја 50 до Јована Бијелића. ево да видите како они обезбеђују те ровове које ископају:
IMAG0373.jpg

наравно, да би се обишао овај ров, пешак мора да зађе око 1-1,5 метар на улицу. да ли знате ко је одговоран за ове ствари?

Čekaj, da li je to raskopan pečaki trotoar i da li oni planiraju da stave kontejner na pešački trotoar koji će zauzeti celu njegovu širinu, umesto da žrtvuju parking mesto?

Počeli smo da prijavljujemo smeće oko ovog novog podzemnog kontejnera kao "divlju deponiju" komunalnoj inspekciji. Videćemo hoće li biti nekih reakcija. Za sada samo radnik čistoće dolazi i čisti koliko može oko deponije da strpa u njegovu kantu.

jlaki":s40yjo9t je napisao(la):
Čekaj, da li je to raskopan pečaki trotoar i da li oni planiraju da stave kontejner na pešački trotoar koji će zauzeti celu njegovu širinu, umesto da žrtvuju parking mesto?

заправо, остаће мода неких 30так цм тротоара

Znači ništa.
OK, idemo težim putem.

Dakle, ovako izgleda taj novi podzemni kontejner, pun, prepun, zatrpan, ....

8111940759

a primetite da ima i đubreta u džakovima, jer neka domaćinstva prikupljaju otpad pre nego što ga iznesu

8111950428

i ovako svako jutro, čekamo da dođu đubretari

8111950826

i onda oni dođu i šta?????? Otvore poklopac i počnu rukama da vade kese !!!!!

8111941975

Da li nekome ovo liči na prisustvo mozga?

8111939909

Usput, uz ova dva momka sa prslucima, sa njima radi i njihov šef! I on rukama izbacuje!!

8111949704

Šta je ovde problem?
Pa kontejner je u zelenom pojasu, pored trotoara. Na ulici su parkirani automobili. Kamion je stao ali ne može pružiti kuku na bezbedan način preko parkiranih automobila. Da ne bi oštetili neko vozilo oni onda rukama prazne ove kontejnere. Ovo važi za celu ulicu Pere Todorovića.

Jutros smo zvali komunalno preduzeće sa pitanjem "Jeste li vi normalni?"
Načelnik službe je odgovorio "Sve znamo. Žalimo se. Međutim, neće da nas čuju iz sekretarijata za saobraćaj, da nam obezbede da se oko kontejnera ne parkiraju stanari"
je*******iga, i ja sam stanar. Odmah sam rekao da idem iz ovih stopa da kupim kilo žute farbe i obeležim prostor koji treba ostaviti prazan da bi se moglo pristupiti kontejneru. On kaže, bolje stubići. E da ne bih još i stubiće betonirao.

Međutim, pre nego što krenem dalje, može li mi neko pomoći, ko je u ovom slučaju odgovoran za ovu brljotinu?

Neko bez mozga je isplanirao operativnu upotrebu kontejnera i zadužio komunalno preduzeće da samo prazni sudove. Koja je adresa za prigovor?

десни клик, отвори у новом прозору/табу

ево, почели да спремају рупе за контенере:
IMAG0375.jpg

морам да признам да су у Новом Саду бољи контејнери. већи су доста, и лакше се убацује

2 дана након уградње, утонуће асфалт. Као и свугде око контејнера. Кладим се да око бетонског језгра контејнера оставе празнину.
И да ли сте приметили гомилу контејнера окренутих ка путу? По којој логици мораш изађи на пут да би бацио ђубре? :rant: :rant:

To je malo nelogicno ali se tako radi zbog nacina otvaranja istih i praznjenja jer neko nije razmisljao glavom kad je postavljao poklopac

Једноставније би било да су онда отвори окренути у страну, поклопац се при отварању помера у страну и камион има места за маневрисање.

Pa ne moze u stranu ako su jedan do drugog postavljeni?

То је некаква грешка у постављању. Код мене су сви отвори ка тротоару, а сам контејнер када се празни се отвара од цесте.

Nego, jel ja tripujem ili postoje dve dimenzije podzemnih kontejnera?

Vrh