Šta je novo?

Podzemni kontejneri

Nepopravljivi optimista":1f0p9jns je napisao(la):
Premijera novih "luksuznijih" kontejnera :D , Studentski trg. Lepa siva, izgledaju nekako bolje. Naravno, salim se po pitanju luksuza, ali ne videh u ovoj boji bilo gde.

Mislim da su kvalitetnije zasticeni. Naime, kod mene funkcionisu par meseci i korozija ih je vec poprilicno pojela. Da li su previse lose odradjeni, ili je neko prosto zamislio da ih menja na godinu dana, ne znam. Nadam se da su ovi kvalitetniji i da ce takvi biti.

Jel postoji neko normalno objašnjenje zbog čega su na mnogim mestima uključujući i prostor ispred moje zgrade iskopani kosi rovovi koji su stajali tako dva meseca da bi zatim bili zacementirani? Zbog čega se odustalo od ugradnje? Ponestalo ili šta? Koga to da pitam i kome da se žalim? Hoću svoje podzemne kontejnere! :rant:

Највероватније су одлучили да се у свим деловима града поставе контејнери, а није их било довољно да се поставе на сваком месту које су предвидели. Знам да су када су по Савском венцу затрпали рупе, недељу дана касније су их почели копати по Новом Београду. Биће касније.

Da li ste znali da su kontejneri italijanske proizvodnje?Zalosno ali nemamo firmu koja ih proizvodi

U Narodnih heroja su kosi rovovi sigurno stajali mesec dana, pa su iskopali celu rupu i sad cekamo kontejner sigurno već mesec dana...

Jedna možda iznenađujuća činjenica u vezi podzemnih kontejnera je to što ih redovno peru. Ne znam da li se to pominjalo po forumu, ali postoje ekipe sa "Dulevo" čistilicama i redovno ih spolja peru pod pritiskom.

Zaista za svaku pohvalu.

cgmiki":2d6mdizy je napisao(la):
Највероватније су одлучили да се у свим деловима града поставе контејнери, а није их било довољно да се поставе на сваком месту које су предвидели. Знам да су када су по Савском венцу затрпали рупе, недељу дана касније су их почели копати по Новом Београду. Биће касније.
Možda su baš zato sad krenuli ovi tamno sivi sa slika, nestalo im pa je moralo da se ćeka na nabavku novih, pa je to ta nova serija lepšeg izgleda.
Ajde da se nadam da je to, mada mi više deluje kao da se isprečio neki problem. Možda su neke instalacije u zemlji koje prave smetnju. Ali i da je to hebeš onda preduzeće koje nije u stanju to da reši.
Ok, znači čekajući kontejnere...

То да су се испречиле инсталације је на месту. Прошао сам поред пар рупа у Сарајевској и просто је невероватно шта се све провукло на тој дубини од цеви, каблова и сл.

Pa dobro, mogu valjda da ugrade kontejnere nekoliko metara dalje na nekom drugom mestu. Bolje da budu podzemni i 50 metara dalje nego da ostanu ovi iz kojih se širi smrad i lete kese.

Slazem se oko podzemnih kontejnera,zadnjih dana sticajem okolnosti sam se provlacio kroz mnoge ulicice i nije bilo neprijatnog mirisa samo u onim gde su podzemni kontejneri.

Još 500 podzemnih kontejnera do septembra »

03. Avgust. 2012 | 13:08, Izvor : Studio B, Komentari: 0

Od početka godine ekipe Gradske čistoće ugradili su 1.500 podzemnih kontejnera, a do septembra će, kako kažu u tom preduzeću, biti postavljeno planiranih 2.000.
kontejnerpodzemni23012011.jpg

Pored tog, zaživeo je i projekat Eko kesa, za kojim se pokazuje sve veće interesovanje.
Direktor Aleksandar Stamenković kaže da se u poslednjih dva meseca, za dobijanje Eko kesa prijavilo 20.000 građana.
http://studiob.rs/info/vest.php?id=79162&page=2&kategorija=Beograd

Koliko god pljuvao gradsku vlast, za podzemne kontejnere moram da ih pohvalim... Moja ulica konacno izgleda cisto i uredno bez prljavih i smrdljivih metalnih sanduka koji se raspadaju...

Само они који имају мини кран на себи могу да испразне подземни контејнер.

angry bird":1m1f5ijm je napisao(la):
Koliko gradska čistoća trenutno ima kamiona potrebnih za pražnjenje novih kontejnera i da li je u planu nabavka novih? Pre neki dan videh standardnog đubretarca kod podzemnih kontejnera, nije mi jasno uopšte kako ih prazne?

Ja sam prisustvovao ceni u centru grada, kada dodju sa onim obicnim malim otvorenim kamioncetom, otvore kontejner, radnik uskoci (!) u kontejner, i onda kesu po kesu izbacuje, dok drugi radnik isto tako kesu po kesu prihvata i ubacuje u kamionce. Doduse to je bilo prvih dana posto su ih pustili u upotrebu, tamo negde izmedju prvog i drugog izbornog kruga.

Gledao sam danas pražnjenje jednog kontejnera.
Ono je trajaaaaloooooo.

Moram da priznam da su naši (CD-)ROMovi bili genijalno obučeni za "gerilski prepad" i "partizansko pražnjenje" starih običnih kontejnera.

Па сигурно ти због бацања и лупања старих, пражњење нових изгледа спооороооо..

spEU1.jpg

Nisu ni asfaltirali propisno, već samo posuli te neke crne, krupne kamenčiće. Ne znam da li uopšte može ili da li iko baca đubre u ova dva, ali nisam još video da ih prazne.

Umesto 6 (slovima: ŠEST) starih kontejnera, stavili su samo 2 nova na mesto gde je, po mom mišljenju, minimum tri potrebno.

Na fotografiji se vidi da stari nisu uklonjeni, već samo premešteni i oni se prazne kao i ranije.

Koliko sam ja primetio, na 3 stara ide jedan novi.

Odokativnom metodom bih zakljucio da je i zapreminski takav odnos (1 podzemni = 3 stara)

Београд пут долази и асфалтира завршни слој. Док се не пусте у функцију стари стоје.

Juče (ili prekjuče) su u Narodnih heroja (na početku) ubacili 2 kontejnera u rupe. Naravno, nisu rupe popunili odmah, nego su ostavili brdo peska pored njih. Baš me zanima da li je nešto ostalo od tog peska posle sinoćnjeg jakog vetra.

Slikaću danas pa vam pokazati jer mi nešto nije jasno. Ti kontejneri su na trotoaru, baš uz ulicu, ali otvori su okrenuti ka ulici. To znači da moraš da izađeš na ulicu da bi bacio đubre!!! Ne verujem da su ih tako stavili da bi vozači automobila mogli da bacaju đubre u njih (mada je u neposrednoj brzini Mek drajv, tako da možda je u pitanju nova usluga "baci đubre i vozi")

Iskreno se nadam da postoji mogućnost okretanja nadzemnog dela kontejnera...

Evo i slika
IMG_4113-1024.jpg

IMG_4114-1024.jpg

A kako u Beogradu prazne te podzemne kontejnere?
U Novom Sadu sa dizalicom podignu džak od kontenera i prazne ga u otvoreni kamion što mi se uopšte ne sviđa. Posle pražnjenja se širi neopisivi smrad. Nedavno se desio slučaj da su jednoj građanki prosuli smeće na auto koji je bio parkiran pored podzemnog kontejnera.

Stigose podzemni kontejneri i u ulicu Dimitrija Tucovica :kk:

Vrh