Mislim da se mora upisati broj lične karte. Ja čak i ne znam da je zakonom dozvoljeno da vozačka bude u istoj ravni sa ličnom kada je identifikacija u pitanju. Murija to sigurno ne prihvata već ako nemaš ličnu, idu na proveru, a i kaznu ti razrežu.
A sasvim je moguće da je interno propisano da se prihvata samo lična karta, nisam baš upoznata sa tim delom posla.
Ima tu stvari gde se naši propisi kose sa praksom pojedinih institucija. Recimo, PIO, kada šalje neko rešenje vezano za preminulog, napišu da je uručenje lično i naslove ga na preminulu osobu. Naravno da je to debilno, ali naši interni propisi su tu strogi i naši jednostavno nikome ne mogu da daju takve pošiljke već ih vraćaju ovima. I onda se ljudi cimaju. Ovi jesu nenormalni, ali su i naši tu inertni, tj. zabole glavonje, pošto se to lako može rešiti na višem nivou.
Baš sam imala jedan takav slučaj kada sam podizala neku pošiljku. Čovek se pet minuta izvinjavao stranci, ali on ne sme da da nikome osim onome na koga je naslovljeno, a to je preminuli :mrgreen:. I naravno da ljudi onda psuju nas :kafa:. A takvi propisi nisu tu bezveze jer postoje da bi se sprečile zloupotrebe.